Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπάρχουν δικαστές για την ΕΡΤ;


Εκεί στην ΕΡΤ και στην κυβέρνηση πρέπει να καταλάβουν επειγόντως ένα πράγμα. Ότι η εθνική ραδιοτηλεόραση δεν τους ανήκει. Ανήκει σ αυτούς που την πληρώνουν για να ζει. Δηλαδή στους πολίτες. Σε όλους του πολίτες. Η παραίτηση του γενικού συντονιστή ειδήσεων και ενημέρωσης Β Ταλαμάγκα χτες θα έπρεπε να ευαισθητοποιήσει τη δικαιοσύνη. Ως σταγόνα στο ξέχειλο ποτήρι.

Η ΕΡΤ είναι δημόσια επιχείρηση. Τρέφεται από το ετήσιο χαράτσι που πληρώνουν θέλουν- δε θέλουν οι φορολογούμενοι και μη μέσω της ΔΕΗ. Επομένως, κάθε δαπάνη και κάθε διαχείριση και της τελευταίας δεκάρας (πρέπει να) ελέγχεται. Είτε αυτή αφορά σε αμοιβές, είτε σε αξιολόγηση υλικού και ανθρώπων, είτε σε προμήθειες, είτε σε παραγωγές. Σε όλα.

Ο γενικός συντονιστής που παραιτήθηκε χτες δεν είναι ο πρώτος. Είναι ο πολλοστός. Την προηγούμενη περίοδο παραιτήθηκαν τρείς αρχισυντάκτες και χτες παραιτήθηκε η υπεύθυνη της ΕΡΤ 3 Κ. Σαρικάκη, που ζει μονίμως στη… Βιέννη! Πληρώνεται εδώ και ένα χρόνο ως πρόεδρος και ζει στη Βιέννη! Και, σύμφωνα με πληροφορίες, παραιτήθηκε γιατί δεν της είχαν εκχωρήσει τις αρμοδιότητες που είχαν συμφωνηθεί! Σκανδαλάρα από μόνο του το γεγονός.

Δεν έχει περάσει καιρός, που ένας από τους πιο σοβαρούς δημοσιογράφους της ΕΡΤ ο Γ. Αλαφογιώργος κατάγγειλε κακοδιαχείριση σε εσωτερικές παραγωγές και ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για έλεγχο. Έφτασε ο εισαγγελέας; Γίνεται ο έλεγχος; Γιατί, οι πληροφορίες μιλάνε για ένα όργιο κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, που πληρώνουν οι πολίτες για παραγωγές, που θα μπορούσαν να γίνουν με πολύ λιγότερα χρήματα. Και δεν αφορούν μόνο σε εκείνες που κατάγγειλε ο κ Αλαφογιώργος. Αλλά, σε όλο το ραδιομέγαρο. Γεμίζοντας τσέπες επιτηδείων.


Δεν έχει περάσει 15θήμερο, που ο Νίκος Φίλης κατάγγειλε ότι η ΕΡΤ διευθύνεται από «παραδιοίκηση», ότι «δεν λειτουργεί σαν δημόσια τηλεόραση» και ότι κατευθύνεται από το καθεστώς προ του «μαύρου», εξυπηρετώντας αυτό το κύκλωμα. Φωτογραφίζοντας ευθέως τον διευθύνοντα Β Κωστόπουλο και τον συνδικαλιστή Καλφαγιάννη, αλλά και τον πολιτικό υπεύθυνο Νίκο Παππά. Ίδρωσε το αυτί της δικαιοσύνης από αυτή τη σοβαρή καταγγελία από στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και τέως υπουργού;

Την ίδια ακριβώς καταγγελία έκανε και ο επίσης παραιτηθείς πριν από λίγο καιρό γενικός διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ Ν. Μιχαλίτσης, χαρακτηρίζοντας παραδιοίκηση τη διοίκηση και αναφέροντας γραπτώς τα εξής: «με την τακτική του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ έχει υποβαθμίσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ, καθώς δεν υπάρχει ούτε στοιχειώδης σχεδιασμός ενώ την ίδια ώρα απομακρύνονται ικανά στελέχη». Όπως επισημαίνει, «με τις ενέργειες της πλειοψηφίας του ΔΣ εξοργίζονται παραδοσιακοί φίλοι της ΕΡΤ (κινηματογραφιστές, παραγωγοί, δημοσιογράφοι)» ενώ διαπιστώνει «αδιαφορία για τη διαμόρφωση στοιχειώδους επιχειρησιακού ή στρατηγικού σχεδίου και την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου που έχει συντάξει η γενική διεύθυνση Τεχνολογίας».

Αυτά και μόνο του κ Μιχαλίτση υπονοούν σαφώς κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, αν όχι και διασπάθιση από κυκλώματα. Επενέβη εισαγγελέας να ερευνήσει;

Αυτής της καταγγελίας είχε προηγηθεί η παραίτηση του τέως προέδρου Διονύση Τσακνή, που επίσης είχε καταγγείλει το καθεστώς Παππά ως αυθαίρετο στη δημόσια τηλεόραση. Αλλά και του διευθύνοντα συμβούλου του «μαγαζιού» Λάμπη Ταγματάρχη, που αντικαταστήθηκε από τον υπερογδοηκοντούτη Β Κωστόπουλο, που είχε εξασφαλίσει για τον εαυτό του συμβόλαιο ΙΣΟΒΙΑΣ παραμονής στη δημόσια επιχείρηση! Ο οποίος από χτες είναι και υπεύθυνος … ενημέρωσης στη θέση του Β Ταλαμάγκα!

Πριν από μήνες, μια συνέλευση από πάνω από 50 δημοσιογράφους της ΕΡΤ κατάγγειλε το καθεστώς διοίκησης και διαχείρισης, καθώς και την απαξιωτική αντιμετώπιση του επαγγελματικού δυναμικού της επιχείρησης. Τους κάλεσε ποτέ η δικαιοσύνη να εξετάσει αν τα καταγγελλόμενα έχουν κόστος για την τσέπη του ΦΟΡΟΛΟΓΟΎΜΕΝΟΥ;

Για το παραγόμενο έργο δεν θα μιλήσουμε σήμερα. Οι «ειδησεογραφικές εκπομπές» ξεπερνάνε σε αντικειμενικότητα και την ΥΕΝΕΔ. Και αδικούν τους εξαιρετικούς επαγγελματίες που ξέρουν να εκφωνούν, γράφουν, αναλύουν και αξιολογούν τις ειδήσεις. Πολλοί από τους οποίους στελεχώνουν τις ΕΡΤ. Λίγοι από τους οποίους αξιοποιούνται στα προπαγανδιστικά δελτία ειδήσεων. Ενώ είναι αποκλεισμένοι από τις εκπομπές σχολίου. Τις οποίες μονοπωλούν … εξωτερικοί συνεργάτες! Στην ΕΡΤ των 2.600 εργαζόμενων!

Όλα αυτά και άλλα πολλά που δεν αρκεί ο χώρος να γραφούν για το σκάνδαλο που λέγεται ΕΡΤ αρκούν και περισσεύουν για να παρέμβει η δικαιοσύνη. Μαζεύοντας μόνο τις καταγγελίες όσων φεύγουν και όσων καταγγέλλουν εκ των έσω. Γιατί δεν είναι μόνο η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της κυβέρνησης και της επιχείρησης ΕΡΤ να απευθύνονται με ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ειδησεογραφικών δελτίων σε όλους τους πολίτες, ασχέτως πεποιθήσεων. Για την οποία το υπεύθυνο ΕΣΡ κάνει την πάπια.

Είναι και η διαφαινόμενη κατασπατάληση κοντά 200 εκατομμυρίων το χρόνο από μια επιχείρηση, που το δύο τρίτα του προγράμματός της τηλεόρασης είναι παραγωγές προηγούμενων χρόνων, πολύ προ του 2015, μέχρι και του 1980! Άρα ανέξοδη τροφή. Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα;

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]