Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ζάεφ ζήτησε τη στήριξη της Βουλής και αναμένει την ετυμηγορία…


Πρόταση για την έναρξη των διαδικασιών για την αλλαγή του Συντάγματος, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατέθεσε η κυβέρνηση του Zoran Zaev στη Βουλή.

Η κυβέρνηση Zaev δείχνει να προχωρά αποφασιστικά στην αλλαγή του ονόματος προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ παρά τις απειλές της αντιπολίτευσης ότι θα φρενάρει τη διαδικασία, αλλά και προκειμένου να ικανοποιήσει ΕΕ και ΝΑΤΟ, που τάχθηκαν δημόσια (ως και απειλητικά) εναντίον της προσφυγής σε εκλογές..

Η πρόταση θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από την Ολομέλεια του κοινοβουλίου και για να γίνει αποδεκτή χρειάζεται πλειοψηφία 2/3 (80 βουλευτές). Αν Zoran Zaev δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία αυτή, δεν θα αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, που το ταχύτερο δυνατόν να οργανωθούν είναι η 25η Νοεμβρίου, ημερομηνία που απορρίπτει η αντιπολίτευση.

Η πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση για την αλλαγή του Συντάγματος περιλαμβάνει τέσσερις τροπολογίες, Η πρώτη τροπολογία αφορά το νέο όνομα, η δεύτερη τα σύνορα, όπου υπογραμμίζεται το απαραβίαστο των συνόρων και ότι η χώρα δεν έχει εδαφικές βλέψεις.


Η τρίτη τροπολογία αφορά τη «μακεδονική» μειονότητα στις γειτονικές χώρες, το οποίο θα εναρμονιστεί με τις αντίστοιχες διατάξεις των ευρωπαϊκών συνταγμάτων και θα αναφέρεται σε φροντίδα για τη διασπορά σε όλον τον κόσμο. Η τέταρτη τροπολογία αφορά το προοίμιο του συντάγματος, με εξειδίκευση στην αναφορά στην ASNOM (Αντιφασιστική Συνέλευση για την Λαϊκή Απελευθέρωση της «Μακεδονίας», από το 1944).

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE έχει υπογραμμίσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει την αλλαγή του Συντάγματος της χώρας, αλλά ο ηγέτης του Hristo Mitskovski, φοβάται ιδιαίτερα την περίπτωση εμφάνισης «αποστατών» βουλευτών που στην επικείμενη συνεδρίαση της Βουλής, το επόμενο διήμερο, στηρίξουν την κυβερνητική πρόταση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]