Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόταση Καμμένου για βάσεις των ΗΠΑ σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο και Λάρισα


Ο Π. Καμμένος από τις ΗΠΑ πρότεινε την ανάπτυξη μόνιμων αμερικανικών δυνάμεων σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη ενώ κατέθεσε και δικό του σχέδιο για την αποτροπή της Ρωσικής διείσδυσης στα Βαλκάνια, δηλώνοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα επικυρωθεί.

«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση, όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη», είπε ο κ. Καμμένος, όπως φαίνεται και στο παρακάτω που ανήρτησε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση του Πάνου Καμμένου έρχεται τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα.


Κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο Πάνος Καμμένος «άδειασε» τον Ν. Κοτζιά, σημειώνοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα επικυρωθεί ενώ κατέθεσε μάλιστα και δικό του εναλλακτικό σχέδιο για να αποτραπεί η διείσδυση της Ρωσίας στα Βαλκάνια.

Η ελληνική πλευρά έδειξε την «καλή της θέληση» στη Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Γουές Μίτσελ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα καταδεικνύουν πως η πλειοψηφία των πολιτών δεν στηρίζει τη συμφωνία.


Σε αυτό το πλαίσιο, ο Π. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία δεν θα καταφέρει να επικυρωθεί στην πΓΔΜ, ενώ κατέθεσε και ένα εναλλακτικό σχέδιο, το όποιο, όπως εξήγησε, θα υλοποιεί μεν τους ίδιους γεωπολιτικούς στόχους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς, όμως, να αγγίζει το θέμα του ονοματολογικού.

Ειδικότερα, ο Π. Καμμένος πρότεινε την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη πΓΔΜ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και σε μεταγενέστερο επίπεδο και τη Σερβία, με στόχο τη δημιουργία ενός τόξου σταθερότητας στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Υποστήριξε πως με αυτόν τον τρόπο θα αναχαιτιστεί η ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια και θα θωρακιστεί η σταθερότητα στην πΓΔΜ, παραπέμποντας έτσι για το μέλλον την επίλυση του ονοματολογικού.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]