Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με εντολή της Μοσάντ η εκτέλεση του επισκόπου;


Από Βρυξέλλες, Πορφύρης Δημήτρης και Σταφυλά Πηνελόπη

Σε κατασκοπευτικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της απαγωγής των επισκόπων καθώς είναι ραγδαία η ροή των στοιχείων που έρχονται στο φως από τον αραβικό Τύπο. Το ένα δημοσίευμα όχι μόνο επιβεβαιώνει το άλλο αλλά και διευρύνει τις ευθύνες των εμπλεκομένων πλευρών. Δημοσίευμα του αραβικού Dam Press (14/06/2013) υποστηρίζει ότι τουρκικές πηγές προσκείμενες στο κίνημα κατά του Ερντογάν, αποκάλυψαν ότι η απαγωγή των δύο επισκόπων Χαλεπίου, Παύλου Γιαζίζι και Γιοχάνα Ιμπραήμ πραγματοποιήθηκε από τρομοκρατικές ομάδες που τελούν υπό τις διαταγές της ισραηλινής Μοσάντ.

Η τουρκική πηγή δήλωσε ότι η απαγωγή σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από τη Μοσσάντ μέσω του « ανθρώπου » της στη Συρία , τον Αμπού Μοχάμεντ Αλ Χοτζέιρα. Το πρόσωπο αυτό αξιοποιώντας διασυνδέσεις, και σπουδές στις αρχές του 2000 κερδίζει την εμπιστοσύνη του Προέδρου Άσαντ . Προερχόμενος από μειονοτική χριστιανική κοινότητα και ως μέλος του κόμματος Μπάαθ κατάφερε να προσεγγίσει τις υπηρεσίες της Συριακής Αντικατασκοπίας. Όταν οι μυστικές υπηρεσίες αντιλήφθηκαν το ρόλο του, αυτός κατέφυγε αρχικά στο Ντουμπάι. Με τη βοήθεια της Μοσάντ μετανάστευσε στον Καναδά. Εκεί του παραχωρήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η πράσινη κάρτα άδειας παραμονής και σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε και την καναδική υπηκοότητα πριν παρέλθει το προβλεπόμενο ελάχιστο διάστημα των 3 ετών. Με το καναδικό διαβατήριο αρχίζει να μετακινείται άνετα μεταξύ Βυρηττού, Ντουμπάι, Αμμάν, Καίρου και Τουρκίας με τα στοιχεία Αmousada Αiman Αbdel Νour (το γένος Huda).Είναι πολύ ενδιαφέρον στοιχείο ότι αυτός ο χριστιανικής καταγωγής Αμουσαντά Αιμάν Αμπντέλ Νουρ, διακατέχεται μίσος για τους χριστιανούς της Συρίας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους βλάψει. Θεωρείται δεδομένη η εμπλοκή του στο βομβαρδισμό της Κασάα της Δαμασκού, στη σίληση της Εκκλησίας Αμ Αλ Ζανάρ ( Αγία Ζώνη) στην απαγωγή και δολοφονία ιερέα (του ελληνορθόδοξου Φαντί Χαντάντ) αλλά και στην απαγωγή των μητροπολιτών Γιαζίζι και Ιμπραήμ. Οι τελευταίοι απήχθησαν, γιατί αρνήθηκαν να κινηθούν εναντίον του καθεστώτος Άσσαντ, παρόλες τις πιεστικές υποδείξεις και προτροπές του Νουρ. 

Κύκλοι των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εκτιμούν ότι η Μοσάντ δραστηριοποιείται σε Τουρκία και Συρία κατευθύνοντας Γουαχαμπιστές και Τζιχαιστές. Η ισραηλινή υπηρεσία καταστρώνει ειδικά επιχειρησιακά σχέδια ενάντια σε στόχους που δεν θα μπορούσαν να επιλεχθούν από κοινούς εξτρεμιστές : κέντρα επιστημονικών και στρατιωτικών ερευνών, βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, εργοστάσια εξειδικευμένου υλικού αλλά και Πανεπιστήμια υψηλού επιστημονικού επιπέδου ή καταξιωμένα Πολυτεχνεία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Αμουσαντά Αιμάν Αμπντέλ Νουρ, εμφανίζεται στα μέσα ενημέρωσης ως παρουσιαστής σε talk show τηλεοπτικού σταθμού και αυτή είναι η κάλυψή του για την πραγματική του εργασία, δηλαδή πράκτορας της Μοσσάντ.

Το παρόν άρθρο επικαλείται την ίδια μαρτυρία του ανώτατου αξιωματούχου του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού » (που διατηρεί την ανωνυμία του) και που είχε δημοσιευθεί από 13/06/13 στην εφημερίδα Σάρκ ελ Αούσσαντ (Η Μέση Ανατολή). Επιβεβαιώνει τα σχετικά με την απαγωγή των επισκόπων από το παρακλάδι της « Αλ Νάσρα » , « Αμπού Μπανέτ »(« o Πατέρας των Κοριτσιών »), την ομηρία τους στο χωριό Ελ Μεσέντ και την αναγνώρισή τους από πρώην συγκρατούμενο (με τη μαρτυρία του ότι ο ένας εκ των επισκόπων έχει ήδη δολοφονηθεί). Το νέο στοιχείο που παραθέτει είναι ότι ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε, ότι ο νυν κ. Αμουσαντά Αιμάν Αμπντέλ Νουρ, πριν αποκαλυφθεί από τις συριακές μυστικές υπηρεσίες ήταν γνωστός στις δυο αδερφές τρομοκρατικές ομάδες με το όνομα Αμπού Μοχάμεντ Αλ Χοτζέιρα. Όχι μόνο λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της « Αμπού Μπανέτ » και « Τζαχμπέτ Αλ Νάσρα », αλλά ήταν ουσιαστικά και ο σύνδεσμος των ομάδων αυτών με την Μοσάντ. Συγκεκριμένα, η Μοσσάντ έδινε οδηγίες στον Αμπού Μοχάμεντ Αλ Χοτζέιρα (ή Αμουσαντά Αιμάν Αμπντέλ Νουρ) και σύμφωνα με αυτές, καθοδηγούσε τις ομάδες. Ο άνθρωπος αυτός, συναντούσε τους ισλαμιστές τρομοκράτες, τους έδινε τις εντολές και διέμενε πάντα σε ξενοδοχεία σε παραμεθόριες πόλεις κοντά στα συροτουρκικά σύνορα. Ο ίδιος εκτιμάται ότι ήταν και ο ηγέτης της «Αμπού Μπανέτ » της οποίας ο ρόλος δεν ήταν το τζιχάντ , αλλά αναλάμβανε μόνο εκτελέσεις, απαγωγές, συνοριοφύλαξη και διακίνηση υλικών (στην πλειοψηφεία τους ξένοι υπήκοοι, κυρίως τσετσένοι ή άλλοι ισλαμιστές ρώσικης υπηκοότητας) .

Ο 47χρονος Αμουσαντά Αιμάν Αμπντέλ Νουρ , θιασώτης της «άνοιξης της Δαμασκού» με προφίλ εξεζητημένο παραπλανητικά τεχνοκράτη, ίδρυσε το 2003 ένα διαδικτυακό πρακτορείο ειδήσεων με την επωνυμία Αll4Syria(όπως π.χ. Sharia4Belgium) προσπαθώντας να υποσκάψει τη διακυβέρνηση της χώρας. Eνδεικτικό της δράσης του είναι το άσυλο που του παραχώρησε το Ντουμπάι το 2007 αλλά και η απολυτοποίηση των διαχωριστικών γραμμών που οραματιζόταν για τους χριστιανούς σε σχέση με την διακυβέρνηση Άσσαντ :« Θα πρέπει να είσαι τρελός ή φοβικός σαν τους αλαουίτες και κάποιους χριστιανούς για να υποστηρίζεις αυτό το καθεστώς ».

Ακόμα και ο ευρωπαϊκός τύπος συμμερίζεται τα αλλεπάλληλα δυσοίωνα μηνύματα που έρχονται από τη Μέση Ανατολή. Στις 14/06/2013 το αγγλόφωνο διεθνές πρακτορείο θρησκευτικών ειδήσεων « The Τablet » , δημοσίευσε άρθρο με τίτλο « Oι Επίσκοποι είναι πιθανότατα νεκροί » . Η πληροφορία για την προέρχεται από μια διάλεξη στην Οξφόρδη που πραγματοποήθηκε την τελευταία εβδμάδα. Σύμφωνα με τους ομιλητές υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι δυο μητροπολίτες Χαλεπίου δολοφονήθηκαν. Ο κος John Eibner, επικεφαλής της οργάνωσης Διεθνής Χριστιανική Αλληλεγγύη με έδρα την Ζυρίχη, δήλωσε χαρακτηριστικά στην Tablet : 

« Kάθε μέρα που περνάει χωρίς κανένα νέο και χωρίς καμία απτή πληροφορία, ελαχιστοποιούνται όλο και περισσότερο οι πιθανότητες να είναι ζωντανοί » .


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]