Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαμαράς - Ερντογάν: από το "καζάν - καζάν" στο "δημοκρατία χαϊβάν"

Πορεία παράλληλη και αντιμέτωποι με "φλόγες" που δύσκολα θα σβήσουν 

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε επισημάνει ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθούσε με ιδιαίτερη αγωνία την ταραγμένη Τουρκία και όχι μόνο για το Αιγαίο. Οι τεράστιες και δυναμικές κινητοποιήσεις των Τούρκων πολιτών εναντίον ενός πανίσχυρου καθεστώτος σαν κι αυτό του Ερντογάν είχε ξεκινήσει με αφορμή ένα πάρκο!

Η Αθήνα παρακολουθεί μεν αλλά φαίνεται ότι δεν μαθαίνει κιόλας! Και να που αντιμετωπίζει -είτε θέλει να το παραδεχτεί, είτε όχι- μια κρίση την οποία δεν ξέρει αν τελικά θα μπορέσει να ελέγξει. Από χθες το βράδυ η ανησυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη και πλέον έχουν αρχίσει την επιχείρηση “αναδίπλωσης” με διαρροές και φήμες για άμεσο “άνοιγμα της ΕΡΤ”. Άνοιγμα όπως το εννοούν εκείνοι βέβαια. Το σίγουρο είναι ότι προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους και να κερδίσουν χρόνο.

Και η ανησυχία ότι η κρίση της ΕΡΤ μπορεί να ταρακουνήσει μέχρι πτώσεως την κυβέρνηση φαίνεται ότι ανησυχεί τους Ευρωπαίους οι οποίοι από χθες έχουν αρχίσει τις “συστάσεις” προς τον Έλληνα πρωθυπουργό για να “μαλακώσει” .

Η ελληνική αναταραχή ασφαλώς και δεν μπορεί να συγκριθεί με όσα συμβαίνουν στην Τουρκία. Αλλά η αγωνία των κυβερνώντων ότι μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ πιο δυνατό υπάρχει και γίνεται όλο και πιο έντονη όσο ο κόσμος μπροστά από την ΕΡΤ πυκνώνει. Αρκεί ένα λάθος ,ένα “ατύχημα” για να υπάρξει μια κλιμάκωση που δεν θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί.

Το πρωθυπουργικό περιβάλλον αποτελείται από πολλούς “σκληρούς” κάποιοι από τους οποίους ήταν και οι εμπνευστές της επίδειξης “σιδηράς πυγμής” σε όποια κοινωνική επαγγελματική ομάδα τολμούσε να αντιδράσει. Οι στρατιωτικοί είναι ανάμεσα στους “στόχους” αυτής της “σιδηράς πυγμής” με τα γνωστά αρνητικά -για την κυβέρνηση- αποτελέσματα. Είναι βέβαιο ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι “σκληροί” δεν πρόκειται να πάψουν να μιλάνε και να προτείνουν. Το ζητούμενο όμως είναι να μην τους ακούνε αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις.

Για να μην δούμε τα χειρότερα.

Πηγή OnAlert
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]