Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΕΡΤ και Εθνική Ασφάλεια

Γράφει ο Ανδρέας Μπανούτσος

Το RIMSE ασχολείται, όπως γνωρίζουν οι τακτικοί αναγνώστες μας, σχεδόν αποκλειστικά με τα θέματα του Ριζοσπαστικού Ισλάμ και τις επιπτώσεις που έχει η δράση των Ισλαμιστών στην εθνική ασφάλεια. Κατά καιρούς βέβαια ασχολούμαστε και γράφουμε για θέματα που άπτονται ευρύτερα της εθνικής ασφάλειας όπως π.χ το οργανωμένο έγκλημα. Σήμερα στον απόηχο της κυβερνητικής απόφασης για λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα αναφερθώ στις επιπτώσεις της πραξικοπηματικής αυτής ενέργειας στην εθνική μας ασφάλεια.

Λίγοι ίσως γνωρίζουν ότι οι πομποί της κρατικής ραδιοτηλεόρασης είναι ενταγμένοι σε επιχειρησιακά σχέδια των ενόπλων δυνάμεων ειδικά σε περίοδο κρίσης. Με το κλείσιμο της ΕΡΤ λοιπόν δημιουργείται μια “ μαύρη τρύπα” στην εθνική ασφάλεια. Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι γιατί η κυβέρνηση με τόση προχειρότητα αποφάσισε να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ χωρίς να λάβει υπόψη της την παράμετρο της εθνικής ασφάλειας.
Το ότι η ΕΡΤ ήταν μια εστία σπατάλης και κακοδιαχείρισης όπως το έθεσε ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο ΕΒΕΑ είναι κάτι που κανείς εχέφρων πολίτης αυτής της χώρας δεν αμφισβητεί.

Όμως όπως ένας καλός και αποτελεσματικός στρατιωτικός διοικητής δεν απολύει όλο το “στράτευμα”, αλλά κάνει τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται προκειμένου η λειτουργία του “στρατεύματος” να καταστεί πιο αποδοτική, έτσι και ο κ. Σαμαράς όφειλε να δώσει εντολές στην κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της ΕΡΤ (με απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού) προκειμένου η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση να μπορέσει να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον κατά τρόπο οικονομικότερο και αποδοτικότερο. Δεν χρειαζόταν να κλείσει τους πομπούς και να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Πέρα βέβαια από την κρισιμότητα των πομπών της ΕΡΤ για τα επιχειρησιακά σχέδια των Ενόπλων Δυνάμεων, η κατάργηση ειδικότερα της Δορυφορικής ΕΡΤ έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ενημέρωση και ψυχαγωγία των Ελλήνων ομογενών, αυτού του πιο ζωντανού ίσως κομματιού του Οικουμενικού Ελληνισμού που με τη δράση του ενισχύει την ευημερία και ασφάλεια και του ίδιου του Ελληνικού κράτους.

Η κυβερνητική απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ κατέδειξε την αδιαφορία και περιφρόνηση του Ελλαδικού κράτους προς τα 10 εκατ. Ελλήνων που ζουν και κατοικούν εκτός των ορίων της Ελληνικής επικράτειας.

Πηγή RIMSE
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]