Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καχύποπτοι οι διαδηλωτές στη διάθεση συμφιλίωσης που δείχνει ο Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στους διαδηλωτές την Παρασκευή ότι θα «παγώσει» τα σχέδια ανάπτυξης ενός πάρκου στην Κωνσταντινούπολη μέχρις ότου αποφασίσει επ’ αυτού ένα δικαστήριο, σε μια προσπάθεια να επιδείξει διάθεση συμφιλίωσης μετά από δύο εβδομάδες έντονων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Την ίδια στιγμή η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει την κριτική εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο κ. Ερντογάν κάλεσε τους εκατοντάδες διαδηλωτές που παραμένουν στο πάρκο Γκεζί να αποχωρήσουν.

Ωστόσο, στις σκηνές των διαδηλωτών η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη, με ένα σκληρό πυρήνα των διαδηλωτών να ζητούν την παραίτησή του.

Οι χρηματαγορές σημείωσαν άνοδο βασισμένες στην ελπίδα ότι οι περιβαλλοντιστές που αντιτίθενται στην κατασκευή που σχεδιάζεται στο πάρκο Γκεζί θα ικανοποιηθούν.

Όμως, με διαδηλώσεις του κυβερνητικού κόμματος να οργανώνονται για το Σαββατοκύριακο, παραμένει το ερωτηματικό ως προς το κατά πόσο άλλοι διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν διάφορα άλλα παράπονα από τον Τούρκο Πρωθυπουργό, θα γυρίσουν στα σπίτια τους.

«Έχετε μείνει εδώ όσο μπορούσατε και έχετε μεταφέρει το μήνυμά σας. Αν το μήνυμά σας αφορά το πάρκο Γκεζί στην Ταξίμ, έχει ληφθεί και αξιολογηθεί», ανέφερε ο κ. Ερντογάν σε συνάντηση στο κόμμα του.

«Σας παρακαλώ φύγετε από το πάρκο Γκεζί και πηγαίνετε στα σπίτια σας», πρόσθεσε.
Η διαβεβαίωση του κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με εκπροσώπους των διαδηλωτών ήταν κυρίως συμβολική καθώς η κυβέρνηση υποχρεούται δια νόμου να σεβαστεί την δικαστική απόφαση που πέτυχαν οι περιβαλλοντιστές στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τα σχέδια ανάπτυξης του πάρκου.

Αλλά, ερχόταν σε αντίθεση με την προηγούμενη προκλητική του στάση όταν είχε επιτεθεί στους διαδηλωτές, οι οποίοι τον κατηγορούν για αυταρχισμό, χαρακτηρίζοντάς τους ως «κάθε καρυδιάς καρύδι» και επέμενε ότι τα σχέδια θα εφαρμόζονταν στο διπλανό πάρκο.

Στο μεταξύ, η Τουρκία κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξηγήσει γιατί δεν αντιδρά σε κοινωνικά γεγονότα όταν αυτά συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας μάλιστα λόγο για εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σαν απάντηση στο μη νομοθετικού χαρακτήρα Ψήφισμα, που υιοθέτησε χθες η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την κατάσταση στην Τουρκία, αναφέρεται ότι τα Ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορούν να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους μόνο στο βαθμό που αυτά είναι δίκαια και ισορροπημένα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το Ψήφισμα βλάπτει τον κοινό στόχο της ενίσχυσης και περαιτέρω εξάπλωσης της δημοκρατίας και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι βλάπτουν την εικόνα της Τουρκίας.

Ορισμένα διεθνή MME προσπαθούν να βλάψουν την εικόνα της Τουρκίας, με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες για το πάρκο Γκεζί, δήλωσε Αχμέτ Νταβούτογλου την Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό Haber Türk και ανέφερε ότι η ανάγνωση του επεισοδίων θα πρέπει να επιχειρείται με μεγαλύτερη ακρίβεια.

«Η κάλυψη των διαδηλώσεων στο Ταξίμ, από τα διεθνή ΜΜΕ γίνεται με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην ένταση των επεισοδίων στη χώρα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]