Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι σημαίνει «σπάω αυγά», κύριε Σαμαρά;


Επειδή τα διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος (ηλεκτρονικά κι έντυπα…) τις τελευταίες ώρες έχουν βαλθεί να μας πείσουν πως ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με την (ολέθρια, κατά την ταπεινή μας γνώμη, όσο ακόμα μπορούμε να την καταθέτουμε…) επιλογή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ δείχνει, λέει, ότι επιτέλους τολμά να «σπάσει αυγά», να προχωρήσει ρηξικέλευθα σε μεταρρυθμίσεις που ουδείς επιχείρησε μέχρι σήμερα, να σπάσει το απόστημα της μεταπολίτευσης και άλλα τέτοια… ηρωικά, θα μας επιτρέψετε κάποιες σκέψεις, για να μη χαθούν απ’ αυτό τον δεινά δοκιμαζόμενο τόπο η στοιχειώδης λογική και το στοιχειώδες φιλότιμο…

Του Μάρκου Μουζάκη

ΑΝ πράγματι ο Αντ. Σαμαράς θέλει να «σπάσει αυγά» και να τολμήσει τομές που θα γράψουν ιστορία, τότε γιατί «έπαιξε» με την ΕΡΤ αντί να αρχίσει απ’ τους βαρόνους του αμαρτωλού και διαπλεκόμενου συστήματος των μίντια;

ΑΝ πράγματι ο πρωθυπουργός θέλει να είναι και όχι μόνο να φαίνεται ρηξικέλευθος, τότε γιατί έχει αφήσει άθικτο το αμαρτωλό καθεστώς αρπαγής (διότι περί αυτού πρόκειται) δημόσιων συχνοτήτων από συγκεκριμένους βαρόνους;

ΑΝ πράγματι ο λατρεμένος του συστήματος (για πόσο ακόμα, έχει άραγε αναρωτηθεί;) θέλει να προχωρήσει σε τομές χωρίς να υπολογίζει το κόστος, γιατί δεν έχει ασχοληθεί με τις τηλεοπτικές άδειες, ένα μέγιστο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, την οποία θέλει να υπερβεί, όπως τσαμπουνάνε τα πολύχρωμα παπαγαλάκια;

Ιδού, κύριε σαμαρά, πεδίον δόξης λαμπρόν, αν θέλετε να μείνετε στην ιστορία!
Όχι το πραξικοπηματικό λουκέτο στην ΕΡΤ, μια ΕΡΤ που κουβαλά τα σύνδρομα της μεταπολίτευσης, αλλά αυτό δεν αντιμετωπίζεται με μεθόδους εκτροπής!

ΑΝ πράγματι, κύριε Σαμαρά, θέλετε να γράψτε ιστορία με τόλμη, από κει έπρεπε να ξεκινήσετε!
Όπως έκανε ο Κώστας Καραμανλής, το 2004, όταν δεν περιορίστηκε να μιλήσει μόνο κατά των νταβατζήδων, αλλά έκανε και τον «βασικό μέτοχο»!

Θα πείτε, ναι αλλά ο «βασικός μέτοχος» απέτυχε, μάλλον δεν εφαρμόστηκε καν.
Ναι, αλλά έχει καταγραφεί σαν μια ιστορικά θαρραλέα πρωτοβουλία.
Κι αν δεν εφαρμόστηκε, αυτό οφείλεται και στους εκβιασμούς όλου αυτού του συστήματος που σήμερα σας υμνεί, κύριε Σαμαρά!
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε καλός φίλος, αυτό το σύστημα είχε τότε νομικό συμπαραστάτη αυτόν ο οποίος είναι ο εμπνευστής του σημερινού νομοσχεδίου για τη… «ΜΕΡΙΤ»!

Κύριε Σαμαρά, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν! Τολμήστε να τα βάλετε με το πραγματικά σάπιο μεταπολιτευτικό έκτρωμα, όχι με την ΕΡΤ!
ΤΗΝ ΕΡΤ που πράγματι χρειάζεται ανατροπές, αλλά όχι εκτροπές!

Υ.Γ.: Μιας και περί «αυγών» ο λόγος, οι Βενιζέλος και Κουβέλης ξέρουν ποιο πτηνό γεννά τα αυγά;

Πηγή NewsBomb

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]