Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τον εξοπλισμό των Σύρων ανταρτών αποφάσισαν οι ΗΠΑ

Έπεσαν οι "κόκκινες γραμμές" του Ομπάμα και οι εξελίξεις έπονται ραγδαίες. Εάν κάποια χώρα του ΝΑΤΟ εμπλακεί σε στρατιωτική σύρραξη με την Συρία, τότε ανοίγει ο δρόμος για άμεση, ωμή και "νόμιμη" παρέμβαση του συνόλου των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ κατά του Άσαντ. Βέβαια, υπάρχει και η Ρωσία του Πούτιν, που έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί παρέμβαση της Δύσης στην περιοχή. Τι θα συμβεί, όμως, εάν η χώρα που θα εμπλακεί θα είναι η Τουρκία; Ποιές οι αντιδράσεις του πολύ θυμωμένου Βλαδίμηρου;

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Μπασάρ αλ Ασαντ έχει κάνει «περιορισμένη χρήση» χημικών στον εμφύλιο που μαίνεται στη χώρα, κατά συνέπεια είναι έτοιμη να εξοπλίσει τους αντάρτες. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το εύρος της βοήθειας προς τους αντιπάλους του προέδρου της Συρίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αναφέρεται ότι 100-150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την χρήση των χημικών. Αναφέρει επίσης ότι η Ουάσινγκτον διαθέτει αξιόπιστα στοιχεία από πολλαπλές πηγές ενημέρωσης για τη χρήση -μεταξύ άλλων- και του φονικού αερίου σαρίν.

Αντίστοιχες εκτιμήσεις είχαν διατυπώσει το προηγούμενο διάστημα και οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Γαλλίας, ενώ στοιχεία κατέθεσαν και Γάλλοι δημοσιογράφοι.
«Έχουμε εξασφαλίσει δείγματα από τη Συρία που εξετάσθηκαν» στη Βρετανία και «αποκάλυψαν την παρουσία του αερίου σαρίν» είχε τονίσει ο εκπρόσωπος του Foreign Office.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς είχε επίσης δηλώσει ότι η χρήση του απαγορευμένου αερίου έγινε «από το καθεστώς και τους συνενόχους του».

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών παραδόθηκαν στον ΟΗΕ, επισήμανε ο Φαμπιούς, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ήρθε τη στιγμή που τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωναν ότι ο αριθμός των νεκρών από την ημέρα έναρξης του εμφυλίου στη Συρία, πριν από δύο χρόνια, ξεπερνά τους 93.000…

Πηγές: Φιλελεύθερος, www.in.gr, Reuters
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Με τα γεγονοτα στην πλατεια Ταξιμ, προσπαθουν οι Αμερικανοι να "πεισουν" τον Ερντογαν να κανει την κινηση στη Συρια και πισω το ΝΑΤΟ. Το τι θα γινει δεν το ξερω, αλλά η περιοχη δεν θα ειναι ιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξερουμε τι θα γινει .
      Πολεμος μεγαλος . Δυστυχια και καταστροφη . Και εμεις ....
      Εμεις εχουμε τον καθε κλοουν νεοταξιτη στην Πατριδα μας να κανουν τους καλους και δημοκρατες και οτι πρεπει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να ανοιξη η ΕΡΤ !

      Οχι αποικια , που λενε οτι μας εκαναν αυτοι οι δημοκρατες , αλλα ενα ξεφτιλισμενο μπασταρδερμενο κρατιδιο...
      Δηλαδη , ο κοσμος καιγεται και τΑ μ@@@ια κτενιζονται .
      Καλη δυναμη .

      Διαγραφή
  2. Όσο είχε χημικά όπλα κι ο Σαντάμ!! Δεν έχουν και φαντασία που να πάρει η οργή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]