Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάει για ψήφο εμπιστοσύνης ή για εκλογές!


Με το χαρτί της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης στην τσέπη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε περίπτωση που χρειαστεί, πετάει το γάντι στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος φαίνεται ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του, διεμήνυσε χθες, και μάλιστα εις διπλούν, ότι δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω στο θέμα του λουκέτου στην ΕΡΤ και στο άνοιγμα μιας νέας δημόσιας τηλεόρασης. Την ίδια ώρα τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., ύστερα από συνάντησή τους (διαβάστε σχετικά στη σελ. 4), προσπαθούν να βρουν οδό διαφυγής σε μια συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό. H απάντηση που πήραν μέσω διαρροών του Μαξίμου είναι ότι ο κ. Σαμαράς θα τους τηλεφωνήσει σήμερα για να κανονίσουν συνάντηση τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ώστε να δώσει την τελευταία ευκαιρία στους δύο «μικρούς» εταίρους. Πάντως, οι ώρες που κυλούν το τελευταίο 48ωρο είναι δραματικές, μια και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα γείρει αυτό το ιδιότυπο ενδοκυβερνητικό μπρα ντε φερ.

Χαρακτηριστικό είναι όσα διέρρευσαν από την πλευρά της ΔΗΜ.ΑΡ. στο πλαίσιο μιας άτυπης συνάντησης του κ. Κουβέλη με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς. Οπως προέκυψε από τη συνάντηση, η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν προτίθεται να ψηφίσει το σχέδιο νόμου της Νέας Δημοκρατίας ενώ παράλληλα ισχυριζόταν ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αν αυτό ζητηθεί στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Χαρακτηριστικό είναι, δε, ότι στη σύντομη ομιλία του προς τους βουλευτές ο Φώτης Κουβέλης κατέληξε: «Αντε και καλό μας αγώνα».

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος -που είδε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να διαφοροποιείται από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ- μιλώντας στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μερικά από τα οποία ζήτησαν ακόμη και εκλογές, είχε κάνει επίθεση στη Ν.Δ. και στον κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι δεν θέλει εκλογές, αλλά δεν τις φοβάται κιόλας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, εξετάζουν το σενάριο της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης, αν και άλλοι συνεργάτες του κ. Σαμαρά υποστήριζαν ότι, αν οδηγηθούμε σε εκλογές, δεν χρειάζεται να συμβεί με «πτώση» της κυβέρνησης μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, που θα τραυμάτιζε το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού.

Μιλώντας πάντως στο ΕΒΕΑ ο κ. Σαμαράς πέταξε το γάντι στους Βενιζέλο και Κουβέλη, κάνοντας λόγο για «ιδεοληψίες κρατισμού και ψευτοπροοδευτικότητα» προσθέτοντας: «Είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε «στη συντεχνία», που, όπως είπε, έχει επιβάλει σιωπή στα μίντια και πρόσθεσε ότι Ελλάδα είχε καταντήσει αληθινό Jurassic Park, μοναδικό στον κόσμο μέρος όπου επιβίωναν οι δεινόσαυροι απαρχαιωμένων ιδεοληψιών που είχαν εξαφανιστεί από παντού...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]