Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως το λες, αν όχι Δικτατορία;

Τελικά οι επενδυτές δεν ήρθαν κι ούτε θα έρθουν ποτέ. Η ανάπτυξη παραμένει ευχολόγιο στα χαρτιά. Οι τουρίστες δεν θα βουλιάξουν την χώρα, ούτε οι “μεταρρυθμίσεις” θα αλλάξουν την πορεία. H ανεργία δεν θα πέσει κάτω από το 25%. Τίποτα δεν θα συμβεί, ούτε το χρέος θα αποπληρωθεί, ούτε βέβαια υπάρχει καμία ιστορία επιτυχίας.

Από την στιγμή που έπεσε “μαύρο” στις οθόνες της ΕΡΤ, η κυβέρνηση Σαμαρά, πέρα από το αυταρχικό της πρόσωπο, πέταξε κάθε πρόσχημα στον κάλαθο. Ο πιο γελοίος πρωθυπουργός από το ’74, συγκυβερνά με δυο τελειωμένους, που εύκολα εκβιάζονται, ανήμποροι να διαφωνήσουν, καθώς φοβούνται ότι σε ενδεχόμενο εκλογών δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους. Επιβιώνουν στις θέσεις εξουσίας, γιατί ξέρουν πως ξοφλήσανε.

Όπως ο Παπαδόπουλος έβαλε “την χώρα εις τον γύψον”, έτσι και η ακροδεξιά κυβέρνηση κατέβασε τους διακόπτες χωρίς ερώτηση, χωρίς δημόσιο διάλογο, απλά με το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Πόνταρε στην αγανάκτηση για την κομματοκρατία στον δημόσιο τομέα, που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν απόλυτα συνειδητά και μεθοδικά. Και βρέθηκαν και κάποιοι που της είπαν και μπράβο.

Τα ιδιωτικά κανάλια πάλι δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα, αντιθέτως αποφάσισαν να απεργήσουν, διευκολύνοντας επικοινωνιακά την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που δια στόματος Κεδίκογλου μας παρουσιάστηκε ως σωτήρας μας από το ανταποδοτικό τέλος, που μάλιστα το βάφτισε “χαράτσι”, παίζοντας ειρωνικά με τα αντανακλαστικά μας.

Φυσικά, τέτοια κίνηση δεν ήταν και κεραυνός εν αιθρία, αφού αυτό το κορπορατικό μόρφωμα έχει δείξει από τι είναι φτιαγμένο αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες ακόμα πιο έντονα. Αυτό που δεν μπορώ ακόμα να συνηθίσω, είναι πως κάποιοι θεωρούν “μάγκα τον Σαμαρά”, “τολμηρή την κυβέρνηση” και “ρεμάλια τους απεργούς” ή “βολεμένους” τους εργαζόμενους. Αυτούς που σε περίπτωση εκλογών πάλι θα τους ψηφίσουν ή μπορεί να τους έχουν εμπιστευτεί μέσα από τις εκλογές των συνδικάτων τους. Αυτή η απύθμενη βλακεία, από που πηγάζει άραγε;

Αν κόπτονται για τις σπατάλες στην ΕΡΤ (επειδή έτσι λέει ο κόσμος), τότε ας ακούσουν τον κόσμο και για τις σπατάλες της Βουλής. Για τις πολυτέλειες που απολαμβάνουν οι βουλευτές, για τα τζάμπα αυτοκίνητα, τις φοροαπαλλαγές, την ασυλία τους, την προκλητική εκμετάλλευση δημοσίου χρήματος.

Αυτοί έχουν οδηγήσει στο να “καεί το μπ⓪υρƍ€λ⓪ η Βουλή“. Ας της βάλουν και λουκέτο μετά. Κι ας συγκυβερνήσουν με την Χρυσή Αυγή, ώστε η ναζιστική πλευρά του νεοφιλελευθερισμού, να έχει στην εξουσία το “the real rhing”. Να κλείσουν και τα σύνορα, να μας πετάξουν από την Ευρώπη κλοτσηδόν και τουλάχιστον να κερδίσουμε χρόνο, αφού δεν φαίνεται πέρα από το μαύρο των τηλεοπτικών δεκτών, κανένα εναλλακτικό χρώμα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Απο το κολαστηριο ψυχων , κατα κοσμο Ευρωπη, θα μας πεταξουν ουτως η αλλως .Ευχης εργον βεβαιως .
    Αλλα το θεμα ειναι ποιος θα αναλαβει στο τιμονι .
    Μαλλον ο...ΧΑΟΣ .
    Μιλαμε ολοι απαξιωτικα για την Χρυση Αυγη , αλλα οι δημοκρατες μας διαλυσαν .
    Αντιθετως τα απολυταρχικα καθεστωτα , στα λιγα χρονια που αναλαβαν το τιμονι , εφτειαξαν Κρατος και οχι μπουρδελο .
    Νοσοκομεια , σχολεια , ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,ΗΣΥΧΙΑ ΤΑΞΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ αλλα και ψωμι και παιδεια και ελευθερια .
    Οποιος λεει το αντιθετο ειναι κομμουνιστης . Δηλαδη η καταρα των Εθνων .
    Οπως καταρα ειναι και ο κοινοβουλευτισμος .
    Απο τον Ελληνα Γ. Παπαδοπουλο μας "εσωσαν" οι διεφθαρμενοι κοινοβουλευτικοι . Απο τα κοινοβουλευτικα προσκυνημενα ρεμαλια , ποιος θα μας σωση ;
    Οσα και να γραψετε κατα των Πατριωτων Εθνιστων , το ποταμι ΔΕΝ γυρναει πισω .
    Δεν ειμαι οπαδος της Χρυσης Αυγης , αλλα δεν πιστευω οτι ειναι χειροτεροι της κΥνοβουλευτικης λαιλαπας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]