Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο κόσμος γύρω μας χάνεται κι εμείς...

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Είναι το λιγότερο τραγικό για όσους ακόμα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τις ραγδαίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχής μας να διαπιστώνουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα «αφήνουμε τον γάμο και πάμε για πουρνάρια», δηλαδή ασχολούμαστε με κάποιο δέντρο όταν όλο το δασός έχει πάρει φωτιά.

Στην γειτονική Τουρκία έχει ξεσπάσει μια άνευ προηγούμενου κρίση και παρά την ενδεχόμενη προσωρινή εκτόνωση οι αντίπαλες δυνάμεις συσπειρώνονται όλο και περισσότερο για μια σκληρότερη αναμέτρηση ενώ ο κόσμος κοχλάζει και η χώρα θυμίζει ηφαίστειο πριν από την μεγάλη έκρηξη. Η απειλή ενός θρησκευτικού πολέμου είναι περισσότερο από ποτέ δυνατή και ενισχύεται από την ολοένα και μεγαλύτερη θρησκευτική πόλωση στην Μέση Ανατολή μεταξύ Σουνιτών και Σιΐτών, για την Τουρκία Αλεβητών.

Στην Συρία οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά την σημερινή δήλωση του Αμερικανού πρόεδρου Μπάρακ Ομπάμα, ότι το συριακό καθεστώς ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή και χρησιμοποίησε χημικά όπλα στον εμφύλιο ανοίγοντας τον δρόμο για μια αμερικανονατοϊκή στρατιωτική επέμβαση. Αμέσως ήρθε η έντονη αντίδραση της Ρωσίας που απέρριψε σαν κατασκευασμένα χαλκεύματα τις απόψεις του Ομπάμπα ενώ για άλλη μια φορά προειδοποίησε ότι οι Ρώσοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Τα τουρκικά κανάλια μετέδιδαν εικόνες από νέα ρωσικά πολεμικά πλοία που περνούν τα Στενά και να κατευθύνονται προς την ανατολική Μεσόγειο.

Στον Περσικό κόλπο συγκεντρώνονται αμερικανικά αεροπλανοφόρα ενώ οι περσικές δυνάμεις πραγματοποιούν συνεχώς ασκήσεις ετοιμότητας και προετοιμάζονται για ένοπλη σύγκρουση. Παράλληλα στο Ισραήλ εντείνονται οι ανησυχίες για τις εξελίξεις ενώ η ιδέα και μόνο ότι η Χετζμπολάχ μπορεί να κατέχει είτε χημικά όπλα είτε τους ρωσικούς πυραύλους S-300 που ήρθαν από τα Ρωσία προκαλεί πολεμικό συναγερμό.

Στην Κύπρο αρχίζουν οι γεωτρήσεις στο επίμαχο οικόπεδο όπου έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου ενώ την ίδια ώρα ο τουρκικός πολεμικός στόλος πραγματοποιεί μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις στην ανατολική μεσόγειο και δεν αποκλείονται νέες τουρκικές προκλήσεις.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά εδώ στο Ελλαδιστάν κυριαρχεί το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι ρατσιστικές ηλιθιότητες, οι παρελάσεις των gay και ο «μπαμπούλας» των εκλογών που σίγουρα θα στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πολλούς από τους συγχρόνους «εθνοσωτήρες» μας. Η Ελλάδα είναι τραγικά απούσα από όλες αυτές τις εξελίξεις. Ο μεγάλος ναύσταθμος της Σούδας όπου βρίσκεται η μεγάλη αμερικανική βάση προετοιμάζεται για πολεμικές επιχειρήσεις ενώ αποτελεί ένα σκανδαλώδες άβατο για τους Έλληνες δημοσιογράφους. Ο υπουργός Εξωτερικών ενδιαφέρεται μόνο και μόνο για το προσωπικό του ίματζ και την φιλοαμερικανική πολιτική του επένδυση, ενώ οι «εθνοσωτήριες κυβερνήσεις» έκαναν ότι μπορούσαν για να καταρρακώσουν το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές αν δεν συνέρθουμε τότε οι εξελίξεις θα μας ξεπεράσουν και εμείς ακόμα θα κυνηγάμε κάποια Ιφιγένεια για να δικαιολογήσουμε τον εθνικό μας όλεθρο. Καμιά χώρα δεν χάθηκε από μια οικονομική πτώχευση, πολλές όμως χάθηκαν από εθνική συμφορά.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]