Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία έκλεισε τα σύνορα με την Συρία "για λόγους… ασφαλείας"!

Η Τουρκία κλείνει τις πύλες της στα σύνορα με τη Συρία για "λόγους ασφαλείας", δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Τελωνείων και Εμπορίου, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

"Πήραμε το μέτρο αυτό για τους πολίτες μας, για λόγους ασφαλείας. Το άνοιγμα των πυλών θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις", πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος. Το μέτρο αφορά τους τούρκους πολίτες. Οι ξένοι που θέλουν να διασχίσουν τα σύνορα θα πρέπει να υπογράφουν έγγραφο που τους ενημερώνει για τους κινδύνους που διατρέχουν.

Στα μήκους 877 χιλιομέτρων τουρκο-συριακά σύνορα υπάρχουν επτά σημεία ελέγχου. Οι σύροι αντάρτες ελέγχουν από την περασμένη εβδομάδα τρία από αυτά, στη συριακή πλευρά των συνόρων. Τα Μπαμπ αλ-Χάουα, αλ-Σαλάμα και Ζαραμπλούς. Οι πύλες που κλείνει η Τουρκία είναι στις θέσεις Τσιλβεγκοζού, Οντσουπινάρ και Καρκαμίς. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο υπουργός Τελωνείων και Εμπορίου Χαγιατί Γιαζιτσί, επρόκειτο να ανακοινώσει τη σχετική απόφαση στις 11:00 ώρα Ελλάδας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλιο ιστολογίου: Με βάση τις έως τώρα αδιαμφισβήτητες πληροφορίες για την έμπρακτη (μέσω παραστρατιωτικών ομάδων, εκπαίδευσης «αντιφρονούντων» και μεταφοράς οπλισμού προς ενίσχυση των «αντικαθεστωτικών» της Συρίας) εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο που διεξάγεται εντός Συριακού εδάφους, το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών ισούται με άτυπη κήρυξη πολέμου από την πλευρά της Άγκυρας, η οποία προσδοκά στην προσχώρηση συριακών εδαφών μέσω της «εξυπηρέτησης» που προσφέρει στην Χίλαρι Κλίντον (βλ. ΗΠΑ), ενώ δοθείσης της ευκαιρίας δημιουργούνται κατάλληλες προϋποθέσεις για αναθέρμανση των σχέσεων της Άγκυρας με το Τελ Αβίβ. Οι επόμενες ημέρες θεωρείται σίγουρο πως θα λειτουργήσουν καταλυτικά για τις εξελίξεις και μία πιθανή επίσημη εμπλοκή της Άγκυρας σε πόλεμο κατά της Συρίας. Ειδικοί δεν αποκλείουν την περίπτωση προβοκάτσιας στα συριο-τουρκικά σύνορα, ενώ δεν θεωρείται καθόλου απίθανο να υπάρξει «χτύπημα» κατά διπλωματικής αποστολής (παρά την αυξημένη φύλαξη που παρέχεται από την κυβέρνηση Άσαντ). Ουσιαστικά η Άγκυρα με την συγκεκριμένη της απόφαση συμβάλει στην αύξηση του κλίματος έντασης που επιθυμεί η Δύση, ενώ και η δημοσίευση της απόφασης από το Ρόιτερς (το οποίο "εργάστηκε" πυρετωδώς στην μάχη της προπαγάνδας κατά την επίθεση στην Λιβύη) επιβεβαιώνει πως υπάρχει "αλλαγή επιπέδου" στην αντιμετώπιση της Συρίας από εκείνους που επιθυμούν την πτώση της κυβέρνησης του Άσαντ.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]