Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Σκάκι" με αληθινά κορμιά...

Του Δημήτρη Μυ

Θα ήταν απλό να χαρακτηρίσει κάποιος το καθεστώς Άσαντ στη Συρία δικτατορικό που δε διστάζει να δολοφονεί τους πολίτες της χώρας. Θα ήταν απλό επίσης να ονομάσει κάποιος τους εξεγερμένους μαχητές της δημοκρατίας και να ξεμπερδέψει. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι περισσότερο... απαιτητική.

Με άλλα λόγια, η πραγματικότητα θέτει κάποια ερωτήματα που αν δεν απαντηθούν δύσκολα γίνεται κατανοητή η σφαγή:

Πως οι μαχητές της δημοκρατίας μπορούν και πολεμούν ένα καλά οργανωμένο στρατό όπως αυτόν της Συρίας;

Ποιος τους εξοπλίζει;

Ποιος τους χρηματοδοτεί;

Οι απαντήσεις, είναι προφανείς. Η Δύση και κάποιες αραβικές μαριονέτες της, μαζί με την Τουρκία πολεμούν κατά του συριακού καθεστώτος, εξοπλίζοντας, υποστηρίζοντας εκπαιδεύοντας και χρηματοδοτώντας τους μαχητές της Δημοκρατίας. Από την άλλη το καθεστώς στηρίζεται από χρήμα και οπλισμό που απλόχερα προσφέρουν Ρωσία, Ιράν και Κίνα.

Κοιτώντας με μια άλλη ματιά την κατάσταση, βλέπει κάποιος το μεγάλο παιχνίδι των ισχυρών που διαπραγματεύονται στα διπλωματικά σαλόνια, έχοντας βάλει τους «αντιπροσώπους» τους να σφάζονται στο έδαφος της Συρίας.

Και αυτή η σφαγή θα συνεχιστεί, για όσο διάστημα χρειαστούν οι ισχυροί (Δυτικοί- Ρώσοι- Κινέζοι) για να φτάσουν στην μεταξύ τους συμφωνία...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]