Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρέσλερ - Ηλίθιος, βαλτός και επικίνδυνος

Γερμανοί βουλευτές ζητούν από την Μέρκελ την «παραίτηση» Ρέσλερ εξαιτίας των δηλώσεών του για την Ελλάδα

Εντονες αντιδράσεις, από ευρωβουλευτές, βουλευτές της γερμανικής αντιπολίτευσης αλλά και από στελέχη του κόμματός του, προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντικαγκέλαριο Φίλιπ Ρέσλερ για την Ελλάδα και ζητούν από την καγκελάριο Μέρκελ να τον αποπέμψει από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο, τον κατηγόρησε για αντιεπαγγελματισμό.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό Κάρστεν Σνάιντερ, ζήτησε από την καγκελάριο να αποπέμψει τον κ. Ρέσλερ από την κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, «με την ανεύθυνη φλυαρία του, θέτει σε κίνδυνο τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων».

Τόσο οι Σοσιαλδημοκράτες, όσο και οι Πράσινοι, απέδωσαν την αναταραχή στα χρηματιστήρια, αλλά και την υποβάθμιση της προοπτικής της γερμανικής οικονομίας από την Moody’s, εν μέρει και στις δηλώσεις του κ. Ρέσλερ.

Οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Ρέσλερ

«Λέγαμε πάντα ότι δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή. Οι συνέπειες ήταν πάντα ξεκάθαρες. Ως εκ τούτου οι δηλώσεις μου δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν» δήλωσε σε νέα του συνέντευξη στην Rheinische Post ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Φίλιπ Ρέσλερ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις ακόμη και από στελέχη του κόμματος του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, ο κ. Ρέσλερ υπεραμύνεται των διαφιλονικούμενων δηλώσεών του για την Ελλάδα παραπέμποντας σε μαζικές παραλείψεις στη χώρα και εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τις έως τώρα προσπάθειες στη χώρα.

Τα προβλήματα της Αθήνας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι άλλωστε γνωστά, και στις χρηματαγορές, λέει ο Φ. Ρέσλερ και συμπληρώνει πως «εάν δεν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βοήθεια. Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα κήρυττε στάση πληρωμών και θα έπρεπε να αποφασίσει η ίδια για την παραμονή της στην ευρωζώνη».

Τόνισε μάλιστα ότι σε κεντρικά πρότζεκτ, όπως στην οικοδόμηση μιας λειτουργικής φορολογικής διοίκησης, στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και στην ίδρυση μιας επενδυτικής τράπεζας στην Ελλάδα, υπάρχει ελάχιστη πρόοδος.

Σαμαράς για Ρεσλερ: Είναι ανεύθυνος- Δεν ξέρω αν είναι και ανόητος

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις του γερμανού αντικαγκελάριου Φίλιπ Ρέσλερ, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει είπε χαρακτηριστικά:

Βέβαια, υπάρχουν κάποιοι ξένοι αξιωματούχοι, που κάθε τόσο βγαίνουν και προεξοφλούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει!

Τους θεωρώ -και το λέω ανοικτά και δημόσια- υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας! Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ορθοποδήσει η χώρα κι εκείνοι κάνουν ότι μπορούν για να αποτύχουμε. Δεν ξέρω πια, αν το κάνουν συνειδητά ή από ανοησία. Ξέρω όμως, ότι είναι ανεύθυνοι. Και εν πάση περιπτώσει, δεν θα τους περάσει…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]