Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραιτήθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ - Αναταραχή στις Ένοπλες Δυνάμεις


Παραίτηση Α/ΓΕΣ μέσα στη νύχτα, εξαιτίας των συνεχών παρεμβάσεων του υφυπουργού

Ο αντιστράτηγος Κ.Ζιαζιάς διαφώνησε πλήρως με τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνται στις φετεινές κρίσεις και υπέβαλε τη παραίτησή του. Η κοροϊδία και η πλήρης απαξίωση που επιχείρησε να επιβάλει η κυβέρνηση στη διαδικασία των φετεινών κρίσεων έχει τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα και αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στη νύχτα η πολιτική ηγεσία προσπάθησε να επιβάλει τη λιστα των αντιστράτηγων! Ο Α/ΓΕΣ αρνήθηκε και υπέβαλε τη παραίτησή του. Όλη νύχτα γινόταν προσπάθεια να μεταπειστεί με τηλεφωνήματα ,στα οποία δεν ενέδωσε.

Τέτοιες ώρες είναι ανήκουστο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Η χώρα καταρρέει και στο ΥΕΘΑ… παίζουν. Το θέμα θα παρει πλέον τεράστιες πολιτικές διαστάσεις.

Tο παρασκήνιο της παραίτησης

Πως φθάσαμε στη παραίτηση του Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιά μέσα στη νύχτα; Από χθες οι διεργασίες για τις κρίσεις των ΕΔ είχαν κορυφωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι λίστες με τα ονόματα αντιστράτηγων ,άλλαζαν διαρκώς .

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες πολιτική και στρατιωτική ηγεσία προσπαθούσε να βρει λύση και η συζήτηση είχε επικεντρωθεί στους αντιστράτηγους.Υπήρχε ένταση μεταξύ του ΥΦΕΘΑ Π.Καράμπελα και του Α/ΓΕΣ. Σε κάποια στιγμή κι ενώ ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος μιλούσε στο τηλέφωνο, ο Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιάς είπε: “Ως εδώ, υποβάλω τη παραίτησή μου”. Η συζήτηση εκείνη τη στιγμή αφορούσε σε συγκεκριμένο αντιστράτηγο.

Ο Παναγιωτόπουλος έκπληκτος κι επειδή έχει προσωπική σχέση με το Ζιαζιά προσπάθησε να “χαλαρώσει” την ένταση απευθυνόμενος σε φιλικό τόνο προς τον Α/ΓΕΣ του είπε “Κώστα ,ηρέμησε δεν υπάρχει λόγος να λέγονται τέτοια πράγματα”,θεωρώντας προφανώς ότι Ζιαζιάς είπε τα περί παραίτησης σε κάποια στιγμή εκνευρισμού. Ο στρατηγός όμως το εννοούσε και απάντησε ότι δεν μπορεί ο ΥΦΕΘΑ να παρεμβαίνει συνεχώς στη διαδικασία των κρίσεων.

Α/ΓΕΕΘΑ και ΥΕΘΑ μάταια προσπάθησαν να τον πείσουν να ανακαλέσει. Η αντίδραση Ζιαζιά είχε να κάνει με τις διαρκείς πιέσεις και συγκρούσεις που φαίνεται ότι είχε με τον ΥΦΕΘΑ Π.Καράμπελα,ο οποίος ως στρατηγός ήθελε να έχει λόγο και άποψη για τα ονόματα των στρατιωτικών οι οποίοι θα προαχθούν και θα αποστρατευθούν.

Ο Κ.Ζιαζιάς δεν δεχόταν τις λίστες ονομάτων που πηγαινοέρχονταν για τις πραγωγές και τις αποστρατείες και παραιτήθηκε.

Νέος Α/ΓΕΣ θα είναι ο Κ.Γκίνης της Στρατιάς.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]