Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέμα «μακεδονικής μειονότητας» θέτει ξανά ο Γκρούεφσκι

Θέμα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα έθεσε ξανά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά τη συνάντησή του στα Σκόπια με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, ο κ. Γκρούεφσκι αναφέρθηκε στη δημοσιοποιηθείσα από το 2009, έκθεση για την Ελλάδα της ανεξάρτητης εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για ζητήματα μειονοτήτων, Γκέι Μακ Ντούγκαλ, και απηύθυνε έκκληση «να εξετασθούν οι συστάσεις και οι δεσμεύσεις για τον σεβασμό των δικαιωμάτων της "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα και των δικαιωμάτων των προσφύγων του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα».

«Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης της "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα και του σεβασμού των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της, κυρίως εκπαιδευτικών και πολιτιστικών, καθώς και υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα, με την επιστροφή των περιουσιών τους, τη δυνατότητα να έχουν διπλή υπηκοότητα και της ελεύθερης μετακίνησής τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κατά τα άλλα, «ο κ.Γκρούεφσκι εξέφρασε ετοιμότητα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης, στην περίπτωση που ενδεχομένως η Ελλάδα μπορεί να έχει συνομιλίες». «Στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν το πράξει αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο κ.Γκρούεφσκι τόνισε την ανάγκη να αρθεί η παρεμπόδιση των διαδικασιών (ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ) διά του σεβασμού της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) και της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995».

«Παρά την ύπαρξη διαφόρων ιδεών, όπως για παράδειγμα υποβολή αιτήματος για χρήση του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στον ΟΗΕ ή για έναρξη νέας διαδικασίας ενώπιον του ΔΔΧ, καθώς και για χρήση άλλων μηχανισμών του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Γκρούεφσκι τόνισε ότι μέχρι στιγμής εστιάζει σε δράσεις για την κατά το συντομότερο δυνατό εξεύρεση λύσης, σε αυτή την επί δεκαετίες εκκρεμότητα, υπό τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ, κάτι για το οποίο, ωστόσο, είναι απαραίτητη η βούληση και η αποφασιστικότητα και της Ελλάδας, που προς το παρόν λείπουν» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καὶ πολὺ καλὰ κάνει, ἀφ' οὗ δὲν βρίσκεται ἕνας Ἕλληνας νά του πῇ τοῦ μεταλλαγμένου Βουλγάρου ὅτι οἱ Βούλγαροι ἔφυγαν ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα τὸ 1919 μὲ ἀνταλλαγὴ πληθυσμῶν, ὅταν οἱ πρόγονοί του πλαστογραφοῦσαν μὲν τὴν ταὐτότητα τῶν Μακεδόνων ἀλλὰ δὲν εἶχαν τὸ θράσος νὰ μιλᾶνε γιὰ ἀνύπαρκτη μακεδονικὴ ἐθνότητα.

    Παρεμπιπτόντως, ἐντὸς τοῦ κράτους-ἐγκληματίου πλαστοπροσωπίας τῶν γυφτο-Σκοπίων, ἐγκαταβιοῦν 200.000* περίπου Ἕλληνες, πραγματικοὶ Μακεδόνες, τοὺς ὁποίους ἔχουμε ἐγκαταλείψει στὸ ἔλεος τῶν νεοκομιτατζήδων._

    *Ἔμειναν ἐκεῖ διότι οὐδέποτε ἔγεινε ἀνταλλαγὴ πληθυσμῶν μεταξὺ Ἑλλάδος καὶ Σερβίας/Νοτιοσλαβίας σὲ ἀντίθεσι μὲ Βουλγαρία, Ρουμανία καὶ Τουρκία. Σημειωτέον ὅτι στο δημοψήφισμα ποὺ διωργάνωσε μετὸ τὸ 1990 ὁ Κύρο Γρηγόρωφ ἄνω τοῦ 10% τῶν συμμετασχόντων ψήφισε ὑπὲρ τῆς ἑνώσεως μὲ τὴν Ἑλλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 31-7-2012,ΔΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦHΜΗΣΗ ΣΤΟ CNN ---MACEDONIA INVEST--ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ!!!!!!!!----ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ. ΑΦΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ,ΤΟΤΕ ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]