Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διάσημος Ισπανός νομικός αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Ασάνζ


RT News
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Ο διακεκριμένος Ισπανός δικηγόρος και νομικός διεθνούς δικαίου, Baltasar Garzon, θα ηγηθεί της νομικής ομάδας υπεράσπισης του WikiLeaks και του ιδρυτή του, Julian Assange. Οι Assange και Garzon έχουν ήδη συναντηθεί προκειμένου να συζητήσουν τη νέα νομική στρατηγική τους.

Ο πρώην δικαστής στο κεντρικό ποινικό δικαστήριο της Ισπανίας, Garzon, έγινε διάσημος πριν από δύο δεκαετίες για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης για τον πρώην δικτάτορα της Χιλής, Augusto Pinochet, συμβάλλοντας έτσι σε μία επανάσταση του διεθνούς συστήματος δικαιοσύνης και πυροδοτώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της ατιμωρησίας στη Λατινική Αμερική, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το Wikileaks μετά από συνάντηση του Assange με τον Garzon στην πρεσβεία το Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται ο γνωστός για τις αποκαλύψεις του Αssange, αιτούμενος άσυλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην οποία προέβη το WikiLeaks, ο σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί η νέα νομική στρατηγική, η οποία θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την υπεράσπιση του WikiLeaks και του Assange από την υπάρχουσα διαπιστωμένη κατάχρηση της διαδικασίας, όσο και για την αποκάλυψη των αυθαίρετων, εξωδικαστικών ενεργειών εκ μέρους του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, το οποίο έχει στοχεύσει προσωπικά τον Julian Assange και γενικότερα το WikiLeaks.

Επίσης, συζητήθηκε o τρόπος με τον οποίο θα καταδειχθεί το πώς οι διάφορες μυστικές διεργασίες των ΗΠΑ εναντίον του Julian Assange και του WikiLeaks έχουν συμβάλει σε μια σειρά από αυθαίρετες νομικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας έκδοσης κατά του Assange.

Εδώ και πάνω από ένα μήνα, ο ιδρυτής του WikiLeaks εισήλθε στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο και κατέθεσε αίτηση για άσυλο. Ο Πρεσβευτής της Βρετανίας στο Εκουαδόρ, ο οποίος εργάζεται προσωπικά επί του θέματος, αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Βρετανία, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαβουλεύσεις σχετικές με το θέμα.

O πρόεδρος του Εκουαδόρ, Rafael Correa, επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα λάβει "μια απόφαση η οποία θα βασίζεται στις ανθρωπιστικές αρχές οι οποίες διέπουν την επανάσταση και το σύνταγμα της χώρας". Ωστόσο, μέχρι στιγμής καμία απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί.

Η προθεσμία η οποία ορίστηκε από τα Ανώτατα Δικαστήρια της Βρετανίας σχετικά με την έκδοση του Assange στη Σουηδία έχει εκπνεύσει από τις 7 Ιουλίου. Ο Assange δήλωσε ότι δεν θα φύγει από την πρεσβεία του Εκουαδόρ έως ότου ληφθεί απόφαση για την αίτηση ασύλου που έχει υποβάλλει.

Προηγουμένως, ο Garzon είχε εκφράσει σοβαρές ανησυχίες όσον αφορά την έλλειψη εγγυήσεων και διαφάνειας με την οποία λαμβάνονται μέτρα εναντίον του Julian Assange και τόνισε ότι ο πελάτης του υφίσταται παρενοχλήσεις, οι οποίες προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη στη σωματική και ψυχική υγεία του.





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]