Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπανδρέου βιάζεται να φύγει για... διακοπές

  • Προσπαθεί να κλείσει όπως-όπως τα θέματα (Μεσοπρόθεσμο) προκειμένου να αναλάβουν άλλοι και αυτός να κάνει "διακοπές χωρίς ενοχές"
Την εμπιστοσύνη στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εξέφρασε ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη καμπή αλλά “δεν πρέπει να λυγίσουμε”.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι γνωρίζει ότι οι αλλαγές είναι επίπονες. Ωστόσο, σε αυτή τη μάχη, τόνισε, είμαστε παρόντες. Ξέρω το κόστος, ξέρω τις δυσκολίες κάθε βουλευτή. Μπορείτε να στηριχθείτε επάνω μου και μαζί να στηρίξουμε αυτή την κοινή προσπάθεια”.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την έκκληση “σε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους”, τονίζοντας ότι “είτε θα γράψουμε ιστορία, είτε η ιστορία θα ξεγράψει την Ε.Ε”.

“Έχουμε μπροστά μας δύσκολη διαπραγμάτευση, οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες” σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι μίλησε ακόμη και σήμερα με την κ. Μέρκελ σε σχέση με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης, “ένα πρόγραμμα μαμούθ, για τη συλλογική διαχείριση του χρέους της χώρας”.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι προχωρά στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης και αμέσως μετά θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, σημειώνοντας πάντως ότι θα συνεχίσει να ζητά την ευρύτερη συναίνεση στις αλλαγές που προωθούνται.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι “η ευρύτερη εθνική συνεννόηση θα αποτελούσε μεγαλύτερη εγγύηση για τους εταίρους μας. Πρότεινα στους αρχηγούς να υπάρξει συνεννόηση στα μεγάλα θέματα, πρότεινα συνδιαπραγμάτευση με τους εταίρους μας και για την πιθανή νέα συμφωνία. Τόνισε ότι εγώ πάντα έβαζα το συμφέρον της χώρας πάνω από ο,τιδήποτε άλλο.

Ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε τη συζήτηση με επικοινωνιακούς όρους και έθεσε όρους που δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτοί”.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για λάθη της Ε.Ε. στον τρόπο που χειρίστηκε την κρίση.

Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για “ιδιοτέλεια” από πλευράς οίκων αξιολόγησης, παιχνίδι παραγώγων και κερδοσκόπων, φορολογικούς παράδεισους “που αφαιρούν πόρους από χώρες που θα έπρεπε να επενδύονται για την ανάπτυξη”.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ολοι τους βρωμικοι,εκτος απο τον ιδιο...
    Θα με πιασει το παραπονο ρε παιδια...θα κλαψω...
    Το καημενο το παιδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαντα αδελφια,με την βοηθεια του ΘΕΟΥ, θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ τον σατανα του ψευδους!
    Μην φοβαστε,εμας καλεσε η ΙΣΤΟΡΙΑ ,το δικο μας αιμα θα ποτιση το δενδρο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ! Τι τιμη !!!Η ΥΨΙΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]