Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει (μόνη της) στην αναδιαπραγμάτευση!

  • Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ: “Είμαστε υπό την κατοχή σας, αλλά ζητάμε εντόνως να το ανα-διαπραγματευθούμε. Εντόνως το ζητούμε”

Η Κομισιόν το ξεκαθάρισε: Δεν τίθεται κανένα θέμα αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου.

Και σωστά κάνουν οι άνθρωποι, υπό την κατοχή τους είμαστε, για ποιο λόγο να θέλουν να αναδιαπραγματευθούν; Αλλά φαίνεται αυτό δεν το ξέρει ή δεν μπορεί να το φανταστεί η ηγεσία της ΝΔ, και στις τρεις λέξεις που λέει, η μία είναι αναδιαπραγμάτευση.

Ο λαός έχει βγάλει τις αμυγδαλές του να ξελαρυγγίζεται στις πλατείες “πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω”, κι ενώ ο “αρχηγός” της αξ. αντιπολίτευσης λέει οτι λαμβάνει υπόψη του τους Αγανακτισμένους, δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη του, το κύριό τους αίτημα: “πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω”. Και θέλει και να το αναδιαπραγματευτεί κιόλας. Ο ίδιος αυτοπροσώπως. Κι αν δεν μπορεί να παραβρεθεί κι ο λαός (έκτακτο ραντεβού, ανηλειμμένες υποχρεώσεις κλπ), θα κάνει την αναδιαπραγμάτευση μόνος του. Το πολύ πολύ μαζί με τον τωρινό πρωθυπουργό, αν κατάφερνε να τον πείσει (να μην είναι πρωθυπουργός).

Και είναι τέτοια ακατάσχετη αυτή η τάση για αναδιαπραγμάτευση που έχουν εκεί στην ηγεσία της ΝΔ, που χθες τους ώθησε να είναι έτοιμοι να συμπράξουν σε μια πολιτειακή ανωμαλία συγκυβέρνησης με την καταστροφικώτερη κυβέρνηση από συστάσεως νεοελληνικού κράτους. Χωρίς καμμία ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Βουλής και των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων. Και χωρίς καμμία συμφωνία και έγκριση του λαού (που υποτίθεται τον “ακούνε” και τον “υπηρετούν”). Μόνοι τους οι δύο “αρχηγοί”. Η αποθέωση της ολιγαρχικής λογικής.

Δεν βρήκε επίσης έναν λόγο να πει η αξ. αντιπολίτευση επισήμως, για την σχέδιο προβοκάτσιας που εφαρμόστηκε εχθες στην πλατεία Συντάγματος και για τον άγριο ψεκασμό ειρηνικών διαδηλωτών που χόρευαν και τραγουδούσαν στο μέσον της πλατείας, από τις δυνάμεις της “τάξεως”. Τίποτε. Σιωπή σαν να μην έγινε τίποτε. (Κι όχι τίποτε, είχαμε και λυράρη -γειά σου παλλήκαρε)

Μόνο την αναδιαπραγμάτευση έχουν στο νου τους, την αναδιαπραγμάτευση για την σωτηρία της πατρίδας κι αυτοί της ηγεσίας της ΝΔ. Και επειδή από την θέση που είναι αναδιαπραγμάτευση, και άρα σωτηρία της γλυκυτάτης ημών πατρίδος, δεν μπορούν να επιτύχουν, φαντάστηκαν πως θα είχαν καλύτερη ανα-διαπραγματευτική θέση, αν έμπαιναν στην κυβέρνηση. Χωρίς εκλογές. Χωρίς να ακολουθηθεί κανένας κοινοβουλευτικός κανόνας. Με ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικο. Ευτυχώς από τηλεφωνου.

Και τώρα παρακολουθώντας τα στελέχη της ΝΔ να επιχειρηματολογούν και δικαίως για τις πρωθυπουργικές παλινωδίες, το μόνο συμπέρασμα που αβίαστα βγάζει κανείς είναι: μα τούτοι δω τρελλαίνονται για συγκυβέρνηση.

Θραξ ο Αναρμόδιος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μαλλον το αντιθετο!!
    Δεν ενδιαφερονται σε καμια περιπτωση οι γαλαζιοι να αναλαβουν την (συν)ευθυνη της χωρας μεχρι το 2013!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]