Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάμε σε διαρχία Παπανδρέου – Βενιζέλου;


Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Βαγγέλη Βενιζέλου υπήρξε σήμερα το πρωί. Είναι άγνωστο τι συζήτησαν οι δύο ισχυροί άνδρες του ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που η Βάσω Παπανδρέου είχε ήδη ζητήσει την σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

Βενιζέλος και Παπανδρέου συμφώνησαν να συναντηθούν στην Βουλή και να συζητήσουν οι δυό τους πριν από την πραγματοποίηση της έκτακτης σύσκεψης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Είναι σαφές πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει την εμπιστοσύνη του κόμματός του και προσπαθεί να βρει εσωτερικές ισορροπίες, τέτοιες που να του επιτρέψουν την συνέχιση της κυβέρνησής του που καταρρέει. Στο πρόσωπο του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι σαφές πως ο Γιώργος Παπανδρέου βλέπει έναν καλό σύμμαχο, ικανό ηγέτη (που ίσως χρειασθεί να αναλάβει άτυπα τα ηνία της κυβέρνησης που δεν μπορεί να ηγηθεί ο σημερινός πρωθυπουργός, αφού σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρίσκει καν διαθέσιμους υπουργούς για τον ανασχηματισμό που προανήγγειλε!!! Πιστεύει πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα καλύψει το υπαρκτό και καθομολογούμενο έλλειμμα στην διακυβέρνηση της χώρας, ενώ θα μπορέσει η παρουσία του να συγκεντρώσει – συσπειρώσει έστω και για τελευταία φορά την εμπιστοσύνη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Θα δεχθεί όμως ο Βαγγέλης Βενιζέλος την πρόταση του πρωθυπουργού ή θα θεωρήσει προσβολή την καθυστερημένη αυτή προσέγγιση του Γιώργου Παπανδρέου στο πρόσωπό του; Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τις προηγούμενες ημέρες και κατ’ επανάληψη ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε θέματα συγκυβέρνησης σε όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Αντώνη Σαμαρά. Το ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν προτιμήθηκε εξ αρχής σαν λύση (εσωκομματική) για να γίνει μία ουσιαστικά προσπάθεια «συμμαζέματος» της κυβέρνησης, ίσως αποτελέσει το κομβικό σημείο της άρνησης του σημερινού υπουργού Άμυνας προς τον Γιώργο Παπανδρέου…

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου και προς τον κύριο Παπουτσή, αλλά και στον κύριο Σκανδαλίδη προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην κυβέρνηση της χώρας…

Σε αναμονή των εξελίξεων, με την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκεται σε κατάσταση βρασμού, ευελπιστούμε πως η ό,ποια έκρηξη δεν πρόκειται να επηρεάσει την χώρα…

Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]