Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φυγομαχία από τη λογική

Μετά την ομιλία Παπανδρέου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, νομίζουμε ότι αυτό που χρειάζεται στη νέα κυβέρνηση είναι ένας… ψυχίατρος. Ίσως να αναλάβει καίριο πόστο ο πρώην υπουργός κ. Στεφανής που είναι και καθηγητής Ψυχιατρικής. Διότι με όσα είπε ο πρωθυπουργός θα πάνε πολλοί Έλληνες στο τρελάδικο.

Την ώρα που διαλύεται το σύμπαν, που φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο οι πράσινοι βουλευτές, που είναι έτοιμοι πολλοί άλλοι να το βάλουν στα πόδια, που από χθες η Ελλάδα δεν κυβερνιέται, ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας είναι… αόρατος. Έκανε μια ομιλία που αν την άκουγε ο πατέρας του, ούτε κλητήρα σε υπουργείο δεν θα τον έβαζε.

Έκανε μια ομιλία για να μην πει απολύτως τίποτε. Είπε ότι δε θα φυγομαχήσουν αλλά τελικά όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε ήταν φυγομαχία από τη λογική.

Μπορεί να ήθελε να ρίξει τους τόνους, μπορεί και να ήταν στημένο όλο το παιχνίδι για να συσπειρωθεί το ΠΑΣΟΚ. Ότι και να σημαίνει πάντως, η κυβέρνηση που θα ανακοινωθεί είναι υπό προθεσμία. Οι εκλογές θα καταφέρουν να βγάλουν το ΠΑΣΟΚ από το αδιέξοδο. Ελπίζουμε και την Ελλάδα.

Η ομιλία

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να φυγομαχήσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ

«Είναι ώρα μάχης και εγώ και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα είμαστε παρόντες και θα δώσουμε αυτή τη μάχη», διεμήνυσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «ξέρω τον πόνο και τις δυσκολίες του κάθε βουλευτή. Μπορείτε να στηριχθείτε και πάνω μου και εγώ να στηρίξω εσάς να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Περνάμε μια δύσκολη καμπή, τώρα είναι η ώρα που δεν πρέπει να λυγίσουμε, σημείωσε ακόμη, τονίζοντας πως έχει εμπιστοσύνη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Αναφερόμενος στις χθεσινές εξελίξεις, επανέλαβε πως ζήτησε η προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση να πάρει και χαρακτηριστικά μιας κοινής εθνικής προσπάθειας και επέρριψε και πάλι την ευθύνη στην ΝΔ για την αποτυχία συνεννόησης. Όπως ανέφερε, παρά την έκκληση για εθνικό καθήκον, η ΝΔ διαχειρίστηκε την προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως τέθηκαν και δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί. Ωστόσο, πρόσθεσε πως υπηρετεί και θα συνεχίσει να υπηρετεί την προσπάθεια για ευρύτερη εθνική συνεννόηση.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης της χώρας μας, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα των επόμενων ημερών.

Γνωστοποίησε μάλιστα ότι είχε και πάλι την ευκαιρία να μιλήσει με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ για τη διαπραγμάτευση που γίνεται, ενώ αναφέρθηκε και στην έκκληση του Γάλλου πρόεδρου Νικολά Σαρκοζί για υπευθυνότητα και αίσθηση συμβιβασμού προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση για την Ελλάδα.

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Σοβαρολογεί; Να στηριχτούμε πάνω του; Ένα χρόνο που κυβερνάει, πάμε από το κακό στο χειρότερο και ακόμα ζητάει να στηριχτούμε πάνω του; Να γκρεμιστούμε μαζί του; Δύο τινά συμβαίνουν, ή δεν έχει επφή με την πραγματικότητα ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει για να προλάβει να ολοκληρώσει τη δολοφονία της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισχιουν και τα δυο,αγαπητε συνελλην.
    Αλλα ειναι και ο πιο μα(β)λακας δικτατωρ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ιστοριας!
    Τετοιον λοιπον μας ειχαν ετοιμασει για το τελικο κτυπημα.Αλλα...αγαπαει ο ΣΩΤΗΡ τον κλεφτη αλλα αγαπαει και τον ΕΛΛΗΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παει παιδια ο τζεφρευ δεν εχει ελεωσ αν των αφησουμε δεν θα αφησει ουτε ιχνωσ μασ ουτε βοτσαλακι απο ελλαδα! αν μασ ακουει ο θεοσ να μην προλαβει να φυγει γιατη αν τη γλυτωση και αυτοσ θα σαλταρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Φρόυντ θα σηκωνε τα χερια του ψηλα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]