Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύριε Πάγκαλε είστε Persona Νon Grata για τους Έλληνες

  • Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Ο μεγαλύτερος υβριστής της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού, ο ευτραφής κ. Πάγκαλος, κτύπησε για άλλη μια φορά.
Προχθές, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης υποστήριξε:
«Εάν υπάρχει ένας Έλληνας πολίτης που δεν έχει λάβει ποτέ αμοιβή που δεν δικαιούταν εξαιτίας πολιτικής επιρροής ή γνωριμιών δεξιά και αριστερά, που δεν απέφυγε ποτέ να πληρώσει φόρους, ο οποίος πάντοτε ζητούσε απόδειξη όταν αγόραζε κάτι… ε αυτού του ανθρώπου πρέπει να του κάνουμε άγαλμα στην πλατεία Συντάγματος».
Ο Αντιπρόεδρος της μνημονικής Κυβέρνησης, άνθρωπος ανεύθυνος και αμετροεπής, έχει αναλάβει με απόλυτη συνείδηση των λόγων του να προσβάλει, να ξευτιλίζει και να δυσφημεί με κάθε ευκαιρία τη χώρα και τον Ελληνικό λαό στο εξωτερικό.
Επί σειρά ετών, εκλέγεται βουλευτής και διετέλεσε υπουργός σε όλες τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ως εκλεκτός των προέδρων του, έχοντας πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης της πολιτικής, οικονομικής, ηθικής και πολιτιστικής σήψης που περνάει η χώρα μας και προσπαθεί καθημερινά με άστοχες και προκλητικές δηλώσεις να μετακυλύει τις ευθύνες για το κατάντημα της χώρας στον Ελληνικό λαό.

Στην κρίση των Ιμίων, τον Ιανουάριο του 1996, με την γείτονα Τουρκία, ως Υπουργός Εξωτερικών, οδήγησε την χώρα σε υποστολή της σημαίας από Ελληνικό έδαφος με την παροιμιώδη ρήση «ο αέρας θα πάρει τη σημαία από τα Ίμια και δεν θα την αντικαταστήσουμε». Πρόσφατα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash, με περίσσια θρασύτητα δήλωσε, πως στα Ίμια η Ελλάδα υπέστη «μια βαριά στρατιωτική ήττα», παραγνωρίζοντας, πως φέρει βαρύτατη προσωπική ευθύνη για την διαχείριση της κρίσης. Θαυμάστε επίσης, απόσπασμα από τις δηλώσεις του αμετανόητου Πάγκαλου στο εν λόγω περιοδικό και χαρείτε το «πατριωτικό του» παραλήρημα.
«Ξέρεις πως ήταν οι σημαίες. Ήταν σε δυο καλάμια δεμένες με σπάγκο. Ε, αυτό το πράγμα δεν θα καθόταν εκεί πέρα για πάρα πολύ καιρό, δεν έβγαζε τον χειμώνα. Δεν είχαμε για παράδειγμα μια βάση να χτίσουμε, να βάλουμε τσιμέντο και επάνω τη σημαία. Εκεί, όλοι το ξεχνάμε, δεν υπήρχε μία σημαία. Υπήρχαν δύο σημαίες. Εάν εμείς φεύγαμε, στο άλλο νησί θα υπήρχε τούρκικη σημαία. Είχαν καταλάβει το νησί οι Τούρκοι! Τι τους εμπόδιζε να χώσουν μια σημαία και να την αφήσουν; Θα μου πεις, θα πηγαίναμε να τη βγάλουμε! Μα το ήξεραν οι Τούρκοι από την αρχή. Και να σου πω και κάτι που μου είπε ο Χόλμπρουκ, τον οποίο δεν μπορώ να το θέσω υπό τον έλεγχο κανενός, γιατί έχει πεθάνει πλέον. Μετά από πέντε-έξι χρόνια πήγα στην Νέα Υόρκη, πήρα τηλέφωνο τον Χόλμπρουκ, ο οποίος δούλευε τότε στην Boston Bank και είχα μάθει ότι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο. Χάρηκε που με άκουσε και μου λέει, έλα το μεσημέρι να σου κάνω το τραπέζι. Πήγα λοιπόν, σε ένα εστιατόριο και του είπα γι’ αυτή την ιστορία: θεωρώ, ότι καταφέραμε να μην σκοτωθεί κανείς, γιατί, όταν κάνεις διπλωματία, βασικό κριτήριο είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές».

Στις 15 Φεβρουαρίου 1999, ως Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, παραδίδει στα χέρια των Τούρκων τον Κούρδο ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν παρά τις διαβεβαιώσεις από την Ελληνική Κυβέρνηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο Οτσαλάν, και δηλώνει, πως νιώθει υπερήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα, γιατί απάλλαξε την χώρα από μια τρομακτική περιπέτεια. Πολλοί ήταν οι συνάδελφοί του που διαχώρισαν δημόσια την θέση τους ( π.χ. ο τότε υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος ).

Τον Μάιο του 2010, στην Οξφόρδη, χαρακτήρισε τους πολίτες πιο διεφθαρμένους από τους πολιτικούς, λέγοντας ακριβώς: «Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στο δρόμο και να στρατολογεί ψηφοφόρους . Κάθεται στο γραφείο του και οι διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν». Συνεχίζοντας το ανθελληνικό παραλήρημά του αναφέρθηκε απαξιωτικά και στους ήρωες της Επαναστάσεως του 1821, λέγοντας: «ήταν ένα μάτσο αγράμματοι και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι γι΄ αυτό το λόγο αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την Οθωμανική αυτοκρατορία».

Τον Σεπτέμβριο του 2010, στη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης στην Εθνική αντιπροσωπία, λέει στους βουλευτές, πώς απαντά, όταν τον ρωτούν οι πολίτες «που τα φάγατε τα λεφτά». «Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος». Ο πολιτικός της ρουσφετολογίας που εκλέγεται επί σειρά ετών βουλευτής και ζει μαζί με την οικογένειά του στην απόλυτη χλιδή, κατηγορεί τον πολίτη, γιατί εξαγόραζε την ανάγκη του για εργασία, υφαρπάζοντας με αθλιότητα την ψήφο του.

Τον Σεπτέμβριο επίσης του 2010, σε επίσημη επίσκεψή του ως Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως στην Κωνσταντινούπολη, ο διεθνιστής πολιτικός δηλώνει σχετικά με την απόπειρα τέλεσης λειτουργίας στο σύμβολο του Ελληνισμού την Αγιά Σοφιά: «Η Αγιά Σοφιά δεν ανήκει ούτε στους Τούρκους ούτε στους Έλληνες. Ανήκει στον πολιτισμό της ανθρωπότητας και γι΄ αυτό έχει χαρακτηρισθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. Η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγιά Σοφιά είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι». Έτσι, προσβάλλει το λαϊκό αίσθημα και απεμπολεί αξίωση του Έθνους μας που απορρέει από διεθνείς συνθήκες.


Τον Νοέμβριο του 2010, χαρακτηρίζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ως «το πιο αντιπαραγωγικό κλάδο του Ελληνικού λαού». Αυτή η απαξιωτική δήλωση γι΄ αυτούς που εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας μας και υπηρετούν με αυτοθυσία την πατρίδα σε δύσκολες για το Έθνος στιγμές δίνοντας ακόμη και την ζωή τους, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσε οργή στις Ένοπλες δυνάμεις μας.

Τον Δεκέμβριο του 2010, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» σε ένα νέο ανθελληνικό παραλήρημα αναφέρει: «όταν στο δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη, επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς ( ξέρει αυτός ), ε τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή». Βέβαια, αυτοί οι κοπρίτες του έδωσαν τόσα χρόνια την πολυτελή ζωή με τους παχυλούς μισθούς, τις κουρσάρες, τους φρουρούς και τους παρατρεχάμενους που ικανοποιούσαν όλα του τα γούστα.

Κε Πάγκαλε, τι άλλο θα έπρεπε να πείτε προκειμένου να εξαντληθεί η υπομονή του λαού μας που όπου βρεθείτε και όπου σταθείτε τον υβρίζετε ασύστολα και απαξιώνετε αισχρά τα Ιερά και τα όσιά του;

Ζώντας μέσα στην Ελληνική κοινωνία που εσείς επί πολλά χρόνια δηλώνετε την απουσία σας και αφουγκράζοντας την αντίδραση του λαού, θεωρώ, πως για τον Ελληνικό λαό είστε πλέον persona non grata.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. persona ????
    πολυ τιμητικό το ακούω αυτο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελειωνουν οι μερες τους!!
    Οχι μονο προσβαλλουν την Ελλαδα,αλλα δεν σεβονται ουτε τον εαυτο τους!!
    Τετοια ανδρεικελα ειναι!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]