Η επανάσταση
Μπροστά στην λαίλαπα που μας έχει βρεί πολλές φωνές έχουν ακουστεί όσον αφορά το πώς φτάσαμε εδώ, το ποιοί φταίνε, το τί σημαίνει το μνημόνιο και η πολιτική Παπανδρέου.
Ευτυχώς υπάρχουν αυτές οι φωνές και έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε τρελαθεί και ότι όντως μας συμβαίνουν αυτά που μας συμβαίνουν λόγω συγκεκριμένων πράξεων, προσώπων, καταστάσεων, αιτιών.
Όλοι νιώθουμε όχι μόνο αγανάκτηση αλλά και απελπισία. Και είναι πολύ φυσικό.
Όμως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί διότι πρόκειται να διαλύσει την Ελλάδα και να αφανίσει τον Ελληνικό λαό. Κι όποιος αισθάνεται ότι κινδυνεύει, αντιδράει.
Εκείνο που λείπει είναι η λύση. Και φυσικά χρειάζονται πολλές λύσεις γιά να λυθούν τόσα πολλά προβλήματα. Όλες μαζί όμως, θα πρέπει να εφαρμοστούν από ένα κυβερνητικό σχήμα. Πώς θα γίνει αυτό;
Ακούγονται φωνές γιά επανάσταση και κατάληψη της εξουσία από τον λαό, κατά τα Αφρικανικά. Η επανάσταση είναι μιά καλή λύση διότι επιβάλλεται Επαναστατικό Δίκαιο. Αυτό σημαίνει ότι μας επιτρέπει να δικάσουμε τους υπαίτιους παρότι έχουν παραγραφεί τα αδικήματά τους, μας επιτρέπει να μην αναγνωρίσουμε τις υπογραφές του μνημονίου όσον αφορά την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και μας επιτρέπει να καταργήσουμε νόμους που μας έχουν επιβληθεί και να αλλάξουμε άμεσα το Σύνταγμα. Από την άλλη δεν υποχρεούνται τα άλλα κράτη να αναγνωρίσουν μιά επαναστατική κυβέρνηση με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το μεγάλο πρόβλημα με μιά τέτοια επανάσταση, είναι η ενδιάμεση κατάσταση μέχρι την πλήρη και ακέραια αποκατάσταση τής, όποιου νέου τύπου, δημοκρατίας. Γιατί ουσιαστικά από δημοκρατία πάσχουμε και αυτός ο τύπος δεν μας εξυπηρετεί. Όπως έλεγε κάποιος: «Η επανάσταση είναι σαν να κουνάς νερό και χώμα μες σε ένα ποτήρι. Θα δημιουργηθεί θολούρα γιά λίγο και μετά θα ξανακάτσει το χώμα κάτω και το νερό πάνω». Όπου χώμα βλέπε λαός και όπου νερό την κάθε άρχουσα τάξη. Υπάρχει, λοιπόν, ο πολύ μεγάλος κίνδυνος να μας έρθει μιά άλλου τύπου ολιγαρχία χειρότερη από την σημερινή και να αρχίσει καινούργιος κύκλος δεινών. Μιά τέτοια επανάσταση λοιπόν μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Επίσης, υπάρχει το μεγάλο θέμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι υποχρεωμένες να υπακούν σε συνταγματικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Δεν υποχρεούνται να υπακούσουν αλλιώς.
Τέλος, μιά κοινωνική αναταραχή τέτοιου μεγέθους θα έβλαπτε σοβαρότατα την ήδη ισχαιμική οικονομία.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι η λύση θα πρέπει να συνδυάζει και τους δύο παράγοντες: της επανάστασης και της συνταγματικότητας.
Για αυτό προτείνω την δημιουργία ενός Επαναστατικού Κόμματος, το οποίο σκοπό θα έχει να εκλεγεί νόμιμα στην κυβέρνηση και να κάνει επανάσταση.
(Είναι γεγονός ότι ένα κόμμα που δεν υπογράφει ότι σέβεται το Σύνταγμα δεν παίρνει σφραγίδα από το πρωτοδικείο. Όμως δεν χρειάζεται να γράφει στο καταστατικό του κάτι τέτοιο).
Τι σημαίνει αυτό;
Εν ολίγοις σημαίνει :
1. Να βρει και να δικάσει τους διαχρονικά υπαιτίους των οικονομικών ατασθαλιών, των σκανδαλωδών συμβάσεων και των αντισυνταγματικών νόμων.
2. Να αναλάβει την διαπραγμάτευση του χρέους χρησιμοποιώντας κάθε μα κάθε ατού.
3. Να λύσει οριστικά και με πυγμή το θέμα της λαθρομετανάστευσης.
4. Να μηχανοργανώσει και να ελαφρύνει το κράτος από τα οικονομικά του βάρη ελαττώνοντας το προσωπικό και αυξάνοντας την παραγωγικότητα.
5. Να επιβάλλει εξίσου και άμεσα τον νόμο.
6. Να αναβιώσει την πεθαμένη οικονομική δραστηριότητα χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Και υπάρχουν πολλά.
7. Να απελευθερώσει πραγματικά την ενέργεια, τις συγκοινωνίες και τις επικοινωνίες.
8. Να προβεί σε συνταγματικές αλλαγές που θα επικυρωθούν με δημοψήφισμα, προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας.
9. Να οργανώσει παιδεία, υγεία, τεχνολογία έτσι ώστε εκτός από άριστες κοινωνικές υπηρεσίες να είναι και προσοδοφόρες γιά το κράτος και τους πολίτες.
10. Να αναδιοργανώσει την αγροτική παραγωγή και να προστατεύσει τον αγροτικό πληθυσμό.
11. Να πυκνώσει τις τάξεις του στρατού σε Θράκη , Αιγαίο που κινδυνεύουν άμεσα, διασφαλίζοντας ύδατα, εδάφη, υπεδάφη και λαό.
12. Να κηρύξει πολιτική επιστράτευση θέτοντας πάντες στην υπηρεσία της πατρίδας όπου χρειάζεται.
13. Και εν γένει, να κάνει ό,τι χρειάζεται για να εκμεταλλευθεί τον πλούτο της Ελλάδας, να αποδώσει την περιουσία του Ελληνικού λαού σε αυτόν και να τον καταστήσει περήφανο για τα επιτεύγματα της πατρίδας του, των συμπατριωτών του και του εαυτού του.
Δεν πιστεύω ότι σωζόμαστε διαφορετικά, όχι μόνο για το οικονομικό κομμάτι, όσο για τον συνδυασμό οικονομικών εθνικών και πολιτικών, όπου η κατάσταση είναι η χειρότερη των τελευταίων 35 ετών. Όταν θα έχει τελειώσει με αυτά η κυβέρνηση Παπανδρέου, θα είμαστε ως κράτος καταχρεωμένοι, πάμφτωχοι, καταληστευμένοι και εδαφικά διαλυμένοι. Η δε πιθανότητά μας να επανακάμψουμε θα είναι μηδαμινή.
Και δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να κάνει όλα αυτά χωρίς την πλειοψηφία μαζί του και χωρίς να είναι απόλυτα προετοιμασμένος γιά το τί θα κάνει όταν πάρει την κυβέρνηση. Ακόμα και μιά κατά μέτωπο επίθεση στο κοινοβούλιο ή η αποδοχή της κυβέρνησης ότι ηττήθηκε από τον λαό, θα οδηγούσε σε τί άλλο από εκλογές. Δεν μπορεί κάποιος να νομιμοποιηθεί ως ηγέτης του Ελληνικού λαού διαφορετικά.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο χρόνος. Χρόνος για την δημιουργία ενός τέτοιου κόμματος και για την συσπείρωση γύρω του μιάς πλειοψηφίας, έτσι ώστε να έρθει στην εξουσία.
γιτη τωρα η ενεργεια δεν ειναι απελευθερωμενη?ασχετα με το αν ο αλαφουζωσ μυτηλιναιοσ και αλλοι παραγουν ακριβοτερω απο το ρευμα τησ δεη και α;ναγκαζουν τη δεη να το παιρνει υποχρεωτικα ακριβοτερα απο οτι το πουλαει μπαινωντασ με τα τσαρουχια μεσα και κρατωντασ τουσ λογαριασμουσ ψηλα!αλλα αυτο ηταν το ονειρο τησ απελευθερωσεισ οπωσ το σχεδιασαν οι μεγαλοκαρχαριεσ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι ομως!!
ΑπάντησηΔιαγραφή2-3(εξωκοινοβουλευτικα) κομματα μπορει ηδη να υπαρχουν!!
Και δεν εχουν καμια σχεση με την 5-κομματικη σαβουρα των πολιτικαντηδων και την εξωκοινοβουλευτικη 3-κομματικη προπαγανδα που προβαλλεται απο τα ΜΜΕ.
ΓΜ