Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος φτιάχνει κυβέρνηση «ολιγομελή» και... ολιγοήμερη


Η... αγία οικογένεια από τη μια (Μαργαρίτα-Νίκος) και οι «προδομένοι» υπουργοί της αυλής του Γιώργου Παπανδρέου από την άλλη είδαν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός.

Τον «βίδωσαν» στην καρέκλα την ώρα που κοινωνία και κόμματα του λένε να φύγει. Η αποκάλυψη μιας από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά δείχνει το άγριο παρασκήνιο που ακολούθησε για ώρες. «Αντώνη, συγγνώμη» του είπε ο κ. Παπανδρέου, «οι διαρροές μού προκάλεσαν πολλές εσωτερικές πιέσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από την ώρα που έγινε γνωστή η πρόταση για «κυβέρνηση σωτηρίας» με ταυτόχρονη παραίτηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, τα «πορτοκαλί» τηλέφωνα του Μαξίμου άναψαν και χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» στο περιβάλλον.

Η ιστορία έμοιαζε σαν ένα ριμέικ της «παραίτησης» του Γιώργου Παπανδρέου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογική του ήττα το 2007.

Οι ίδιοι άνθρωποι, με πρωτεργάτες τη μητέρα του Μαργαρίτα Παπανδρέου, που από το αυθαίρετο των Λουτρών της Ωραίας Ελένης δεν σταμάτησε να επαναλαμβάνει στα τηλεφωνήματα προς το... παιντί την αγαπημένη της ρήση ότι «οι πρωθυπουργοί δεν παραιτούνται παρά μόνο από τον λαό», και τον αδελφό του, Νίκο Παπανδρέου, να του... απαγορεύει την παραίτηση, μια και υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν, ανάγκασαν τον Γιώργο να μετατρέψει προσωρινά την ταπείνωσή του σε... κωλοτούμπα και να παραμείνει υπό προθεσμία στην καρέκλα του. Οσο για τους υπουργούς του; Ο Ανδρέας Λοβέρδος για πρώτη φορά δηλώνει ότι νιώθει «σε πολιτικό κενό», η Αννα Διαμαντοπούλου με άρθρο της στρέφεται κατά της λύσης των τεχνοκρατών, ενώ οι Παύλος Γερουλάνος, Δημήτρης Δρούτσας και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τον πίεσαν να μη φύγει από την πρωθυπουργία. Οσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλους υπουργούς, βράζουν, γιατί δεν ήξεραν τίποτε. Ο μέχρι σήμερα υπουργός Εθνικής Αμυνας δε, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, έλεγε ότι έπειτα από αυτές τις κινήσεις του ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να σταθεί.

Ο... παραιτημένος για ώρες πρωθυπουργός «ντοπαρίστηκε», και μέσω ενός διαγγέλματος παρωδία δήλωσε ότι θα κάνει ανασχηματισμό και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε όλους πλην του ιδίου και επιχείρησε να κάνει το μαύρο άσπρο λειτουργώντας όχι ως εντολοδόχος του λαού, αλλά του στενού του περιβάλλοντος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και αν εθελοτυφλεί, γνωρίζει αυτό που του λένε άπαντες, πλην όσων έχουν συμφέρον: ότι έχει χάσει τη δεδηλωμένη και μόνη λύση μετά την τελευταία θεατρική του παράσταση είναι οι εκλογές. Αυτό του είπε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Αυτό του είπαν όλοι οι αρχηγοί αλλά και ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Σαμαράς: Μόνη λύση πλέον είναι οι εκλογές

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα ο πρωθυπουργός μού ζήτησε να συνεργαστούμε για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Δέχθηκα, αρκεί ο στόχος να είναι το μεγάλο ζητούμενο: η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Δηλαδή να στηρίξουμε από κοινού μια προσωρινή κυβέρνηση με στόχο να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο την έχει οδηγήσει η πολιτική του Μνημονίου. Γιατί η συνέχιση του ίδιου λάθους θα είναι ολέθρια. Τόνισα στον κ. Παπανδρέου ότι μια τέτοια κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο πρωθυπουργό. Γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη τόσο της κοινωνίας μας στο να κυβερνά όσο και της αγοράς στο να τη βγάλει από την κρίση».

Και ο Αντώνης Σαμαράς πρόσθεσε αποκαλύπτοντας τη μεγάλη κωλοτούμπα του κ. Παπανδρέου: «Ενώ αρχικά δέχθηκε την πρότασή μου, δήλωσε δηλαδή ότι αποδέχεται τον στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης και δέχεται να φύγει ο ίδιος από την πρωθυπουργία, τελικά την απέρριψε».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνεχίζοντας την τοποθέτηση είπε ότι ο κ. Παπανδρέου μένει «γαντζωμένος στην εξουσία» και αυτό θα το καταλάβει και η Ευρώπη και ότι αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να πάει σε εκλογές, να δώσει ο λαός τη λύση. Και ο κ. Σαμαράς κατέληξε: «Η κοινωνία βράζει. Ο ανασχηματισμός έχει να κάνει με πρόσωπα και ισορροπίες. Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό η κυβερνητική πολιτική θα παραμείνει η ίδια».

Νίκος Ελευθερόγλου

Ψήφος εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Κυριακής

Αμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε ανασχηματισμό και αίτημα για πρόταση εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το άρθρο 141 του Κανονισμού της Βουλής, η κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αύριο, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει αμέσως ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή με ορίζοντα την ονομαστική ψηφοφορία για τη νέα κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Κυριακής μετά από τριήμερη συζήτηση στη βουλή.

Γ. Λυκουρέντζος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]