Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλίμονο αν καθορίζει την εικόνα της χώρας μας, ένα σάπιο, επιπόλαιο και γελοίο πολιτικό σύστημα!


Θυμάστε κάποτε τον Συρίγο όταν παίζαμε το 87 με την Σοβιετική ένωση στο Ευρωμπάσκετ και μας είχαν τσακίσει οι διαιτητές τι έλεγε; Eίναι να γελάει κανείς...!

Εδώ κι αν κολλάει αυτό. Και το πιο ωραίο είναι ότι δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε, να κλάψουμε ή να πάρουμε τα βουνά με αυτούς τους πολιτικούς που έχουμε.

Χθες ο κόσμος έβραζε. Η Αθήνα διαλύθηκε από τους κουκουλοφόρους, οι αγανακτισμένοι δείχνοντας απίστευτο πάθος, συγκεντρώθηκαν ξανά στο Σύνταγμα το απόγευμα και τα δυο...
παιδάκια εξουσίας, δεν έπαιρναν χαμπάρι.

Αλλά πες ότι ο Σαμαράς είναι αντιπολίτευση και η φιλοδοξία του να κυβερνήσει τον οδηγεί και σε υπερβολές.

Ο άλλος κυβερνά! Υποτίθεται ότι τον επέλεξε ο λαός για να μας οδηγήσει εκ του ασφαλούς.

Όμως, οι ερασιτεχνισμοί του δεν έχουν όρια. Και δυστυχώς όλη η Ευρώπη, γελάει μαζί μας. Γελάει με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, γελάει με τον Γιώργο Παπανδρέου, γελάει με το πολιτικό σύστημα που δεν μπορεί να συνεννοηθεί και να αποφασίσει αν θέλει να πνιγεί η χώρα ή όχι!

Χίλιες φορές είναι σίγουρο ότι θα σκέφτεται η τρόικα, να συνομιλήσουν με κάποιους από τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα, παρά με τον Παπακωνσταντίνου. Είναι πολύ πιο σίγουρο ότι θα βρουν την χρυσή τομή!

Και βέβαια, γίνονται έκτακτες συσκέψεις στην Ευρώπη για την Ελλάδα και αναρωτιέται κανείς, με ποιον θα μιλήσει τώρα ο Γιούνκερ;

Ρωτάει κάποιος αφελής που ακούει ότι έχουν στενέψει τα περιθώρια με την 5η δόση και πρέπει να δράσουμε γρήγορα και άλλα.

Κάνει ανασχηματισμό και είναι σίγουρο ότι θα βάλει άλλον υπουργό οικονομικών. Πότε θα ενημερωθεί ο καινούργιος υπουργός, πότε θα "χτίσει" σχέση εμπιστοσύνης με τους δανειστές και πότε θα τους πείσει να μας δώσουν τα λεφτά.

Προφανώς και δεν τα σκέφτομαι εγώ μόνο αυτά. Τα σκέφτονται πρωτίστως οι Ευρωπαίοι και είπαμε, γελάνε μαζί μας.

Και για να γυρίσουμε στους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς.

Ο Γ. Παπανδρέου χθες, έβαλε οριστική ταφόπλακα στην κυβέρνησή του. Η κίνηση αυτή με παραίτηση και μετά ξεπαραίτηση, με «είπα εγώ», «όχι είπε αυτός», και γενικά την εικόνα ενός ανθρώπου που δείχνει ανήμπορος να κυβερνήσει και να πάρει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ σοβαρές αποφάσεις για τον τόπο, αποδεικνύουν ότι το καράβι δεν έχει καπετάνιο!

Οι εκλογές, είναι πιο κοντά από ποτέ. Δεν πρόκειται ν αντέξει το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο από τις αντιδράσεις του κόσμου που θα είναι στις πλατείες μέχρι να αλλάξει κάτι, αλλά κι από τις έντονες αντιθέσεις εντός του κόμματος από τους ίδιους του τους βουλευτές.

Αυτό το θέατρο του παραλόγου που ζούμε, δεν μας βγάζει σε καλό και κυρίως δεν είναι αυτή η εικόνα της Ελλάδας.

Αλίμονο αν καθορίζει την εικόνα μας, ένα σάπιο, επιπόλαιο και γελοίο πολιτικό σύστημα!

Του Ζαφείρη Σπυριδάκη από newstoday, μοντάζ Γρέκι

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]