Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπορούμε να τολμήσουμε; Αν όχι, τότε ας σωπάσουμε για πάντα

  • Τα καταστροφολογικά σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και η «ευκαιρία»
Ο πανικός –σε Ευρωπαϊκό και όχι μόνον επίπεδο– που δημιουργήθηκε από τα σενάρια για δήθεν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, μπορεί μακροπρόθεσμα να έχει θετικό αντίκτυπο για την Ελλάδα.

Γιατί φάνηκε ότι το σενάριο αυτό δεν θα ήταν καταστροφικό μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Έγινε κατανοητό ότι αν η Ελλάδα «πέσει» θα πάρει μαζί της και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Συμφέρει, άραγε, κανέναν αυτό;

Εκτός, ίσως, από ορισμένους κερδοσκόπους, η απάντηση είναι όχι.

Ας δούμε, λοιπόν, ξεκάθαρα την πραγματικότητα.

Η Ελλάδα οφείλει να «σηκώσει το κεφάλι» και να ξεφύγει από την μεμψιμοιρία.

Με δεδομένο ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ανίκανη ν’ αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί (την κατάσταση που η ίδια δημιούργησε), οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να επιτύχουν μια μίνιμουμ συνεννόηση για να δούμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα.

Ο κόσμος έχει ανάγκη από μια «αχτίδα φωτός». Έχει ανάγκη από ελπίδα. Ας αποδείξει, έστω και την ύστατη ώρα, το καταρρέον πολιτικό σύστημα ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια του.

Και αν δεν μπορεί ο πολιτικός κόσμος να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, τότε ας τον εξαναγκάσουμε εμείς οι πολίτες. Μπορούμε; Σίγουρα ναι! Θέλουμε; Σίγουρα ναι! Μας εμποδίζουν; Σίγουρα ναι! Εμείς όμως πρέπει τώρα, όχι αύριο, να διεκδικήσουμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας, τις δουλειές μας, την ελευθερία μας. Αν δεν το κάνουμε, αν δεν τολμάμε, τότε ας σωπάσουμε και ας γίνουμε τα άβουλα όντα που θέλουν... αφού άβουλα, άνοα, φτηνά και δειλά όντα θα είμαστε...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]