Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Οτσαλάν απειλεί με «πόλεμο»

  • Με «πόλεμο» απείλησε την Τουρκία ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν αν δεν ξεκινήσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση για το Κουρδικό μετά τις εκλογές στις 12 Ιουνίου!

Ο ισοβίτης ηγέτης του ΡΚΚ προειδοποίησε την ισλαμική κυβέρνηση μέσω των δικηγόρων του, την ώρα που η κουρδική οργάνωση αναλάμβανε την ευθύνη για την επίθεση στη συνοδεία του Ερντογάν, την Τετάρτη στην Κασταμονή. Με προκήρυξη στο κουρδικό πρακτορείο Firat, το ΡΚΚ διαβεβαιώνει πως δεν είχε στόχο να σκοτώσει τον Ερντογάν (ο οποίος άλλωστε μετέβη με ελικόπτερο στην Αμάσεια), αλλά να προβεί σε ενέργεια αντιποίνων κατά της τουρκικής αστυνομίας. Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και δύο τραυματίστηκαν.

«Το Κουρδικό πρόβλημα κλιμακώνεται επικίνδυνα για την Τουρκία. Τι θα συμβεί αν το ΡΚΚ αυξήσει τις επιθέσεις και το κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) τις πράξεις πολιτικής ανυπακοής;» διερωτάται ο γνωστός αρθρογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ. Φοβάται μάλιστα ότι διακυβεύεται η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, μετά την «προκλητική» δήλωση της προέδρου του κουρδικού Κογκρέσου Δημοκρατικής Κοινωνίας, Αϊσέλ Τουγλούκ, ότι «θα συμβούν άσχημα πράγματα στην Τουρκία».

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός της Κασταμονής, ο Ερντογάν κατηγόρησε το ΡΚΚ ότι επιτίθεται αποκλειστικά στο κόμμα του. Από την άλλη πλευρά όμως ο Οτσαλάν τον κατηγόρησε ότι δεν κράτησε την υπόσχεσή του να πάψουν οι δολοφονίες, οι συλλήψεις και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων!




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]