Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μας σπρώχνουν σε εθνική τραγωδία

  • Τα επικίνδυνα παιχνίδια του κυρίου Παπακωνσταντίνου και της κυβέρνησης. Η επανάληψη μίας εθνικής τραγωδίας που πρέπει να εμποδίσουμε
  • Επανάληψη του 1897 με παρόμοιους πρωταγωνιστές. Θα τους αφήσουμε;

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου, στην σύσκεψη – μυστήριο της Παρασκευής, δήλωσε ότι “Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτύχουμε με το παρόν πλαίσιο δράσης και στήριξης, θα χρειαστούμε πρόσθετη ενίσχυση”.

Αυτό ήταν το “ζουμί”, για να μην διαβάζετε σενάρια δεξιά και αριστερά.

Εκεί αρχίζουν τα “καμπανάκια” προς πάσα κατεύθυνση. Τι κάνουμε τώρα; Αναρωτήθηκαν οι επιφορτισμένοι για την στήριξη της Ελληνικής οικονομίας…

Δύο είναι οι δρόμοι.

1. Αποφασίζουμε την διεύρυνση της οικονομικής βοήθειας βελτιώνοντας παράλληλα τους όρους ή

2. Διερευνούμε το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Το πρώτο σενάριο έχει πολιτικό κόστος αλλά μακροπρόθεσμα αποτελεί ασπίδα και σωτηρία για την ίδια την ΕΕ. Για να γίνει όμως αυτό θα έπρεπε η προπαγάνδα εντός των χωρών που φέρουν το μεγάλο βάρος (Γερμανία) να πείσει την κοινή γνώμη ότι η διάσωση της Ελλάδας είναι προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Αντ’ αυτού; Έχουμε το δημοσίευμα του Spiegel που στην ουσία συνεχίζει την βιομηχανία λάσπης εις βάρος όχι της Ελληνικής οικονομίας αλλά της ίδιας της Ελλάδας. Του Ελληνικού λαού, του Ελληνικού έθνους.

Ναι, είναι λογικό όπως προαναφέραμε, κάποιος ηλίθιος, στρατευμένος εγκέφαλος της κυβέρνησης να πέταξε την έξοδο από το Ευρώ ως σενάριο προς διερεύνηση στα πλαίσια της δεύτερης λύσης.

Η εκούσια επαναφορά στην δραχμή όμως, είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!

Μία τέτοια αποχώρηση, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί πράξη ανεξαρτησίας, εφ’ όσον υποβάλλετο από μία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Υπό τις παρούσες συνθήκες όμως, τυχόν αποχώρηση σημαίνει άμεση απώλεια της (όποιας) στήριξης κέρδισε η Ελλάδα με νύχια και με δόντια για τα εθνικά σύνορα της.

Για παράδειγμα, πέραν από τα σενάρια, της Θράκης και του Αιγαίου, για να υπάρξει οποιαδήποτε απόπειρα Κοσσοβοποίησης, θα πρέπει η Ελλάδα να απωλέσει την ομπρέλα της ΕΕ. Ειδ’ άλλως, όποια μεθόδευση, θα παραμείνει ευσεβής πόθος των Κεμαλοναζί, Τούρκων και Ελλήνων.

Οι Γερμανοί από την άλλη, τι έχουν καταφέρει; Λήστεψαν τον Εθνικό πλούτο πρώτα με το υπερτιμημένο Ευρώ το 2002, με τις ευλογίες Σημίτη.

Λήστεψαν την Ελληνική οικονομία με την φάμπρικα της Siemens, πάλι με τις ευλογίες Σημίτη.

Γέμισαν την Ελλάδα με 2,000,000 εξαθλιωμένες ψυχές, ταλιμπανοπράκτορες, όπως θέλετε πείτε τους, που όμως βρίσκονται εδώ.

Η Ελλάδα αυτή την στιγμή έχει μετατραπεί σε ένα οικονομικό σκουπίδι, γεμάτο με ανθρώπινα απορρίματα. “τεμπέληδες” Έλληνες και λαθρομετανάστες.

Τι κάνουν στα σκουπίδια κύριοι; ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΑΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Η μεθόδευση λοιπόν αυτή είναι συγκεκριμένη και έχει πολλούς θιασώτες εντός και εκτός.

Το χειρότερο; ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ. Ιδιαίτερα εάν συνδυάσετε την μεθόδευση εις βαρος του ηθικού και της υλικοτεχνικής υποδομής των ενόπλων δυνάμεων, τις παραιτήσεις που προκαλούν αποδυνάμωση, τις δηλώσεις για “αντιπαραγωγικούς”, τις δήθεν περικοπές που στεγνώνουν ακόμα και τα ντεπόζιτα των ΡΕΟ…

Διαβάστε τώρα αυτό: ΔΝΤ. Για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, με εκπληκτικές ομοιότητες.

Πολύ περίεργους κύκλους κάνει η ιστορία σε αυτή τη χώρα. Πολλοί ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά το ΔΝΤ έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Την πρώτη είχε έλθει ως “ΔΟΕ”, Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος δηλαδή, αμέσως μετά την ήττα στον πόλεμο του 1897. Δείτε τώρα τις απίστευτες συμπτώσεις:

ΤΟΤΕ: Αυτοί που προετοίμασαν τον Τουρκικό στρατό και τον καθοδήγησαν στη μάχη, ήταν (ποιοί άλλοι;) οι φίλοι μας οι Γερμανοί! Με ηγέτη τον ελεεινό Φον Γκρούμπκωφ και το επιτελείο του, ο Τουρκικός στρατός παρέλασε νικηφόρος στη Λάρισα κάνοντας απίστευτες θηριωδίες. “Δεν ήθελα” θα δηλωσει ο Γκρούμπκωφ μετά από λίγα χρόνια.

ΤΩΡΑ: Πάλι οι Γερμανοι με τους ελεεινούς τσολιάδες τους είναι αυτοί που προετοιμάζουν και οπλίζουν τα χέρια των Τούρκων για τις συνεχείς “διπλωματικές” τους νίκες. Κάθε Έλληνας πολιτικός που λαδώθηκε από τη Siemens, είναι έρμαιο στα χέρια της μαμάς Τουρκίας, αφού όπως έχουμε αποκαλύψει, η Τουρκάλα σύζυγος του Χριστοφοράκου είναι η κόρη του Τούρκου εμπνευστή του 2% της μίζας που έπαιρναν οι Έλληνες πολιτικοί. Παρατηρήστε την “φιλοτουρκική”στάση όσων πολιτικών φέρονται ως εμπλεκόμενοι με το σκάνδαλο Siemens.

TOTE: Οι βασικότερες αιτίες για την εθνική ντροπή του 1897 ήταν η έλλειψη διορατικότητας από την πολιτική τάξη και το απαράσκευο του ελληνικού στρατού. Η κυβέρνηση Δηλιγιάννη, για να αντιμετωπίσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, είχε περικόψει τις στρατιωτικές δαπάνες, ενώ ο κομματισμός βασίλευε στο στρατό, με την προαγωγή στις ανώτερες θέσεις ανίκανων αξιωματικών.

ΤΩΡΑ: Ο ΓΑΠ μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις στρατιωτικές δαπάνες, ακόμα και στις παρελάσεις. Θα μειωθούν όμως ακόμη περισσότερο με την έλευση του ΔΝΤ. Ήδη στο στράτευμα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση από τις μειώσεις μισθού, σε βαθμό που πιλότοι ελικοπτέρων να κάνουν λευκή απεργία και τα ελικόπτερα να μένουν καθηλωμένα λόγω έλλειψης χειριστών. Επίσης, ο κομματισμός ζει και βασιλεύει στον στρατό με τρανταχτό παράδειγμα την πρόσφατη συνεδρίαση με τις κρίσεις του ΣΑΓΕ, όπως είχαμε αποκαλύψει.

ΤΟΤΕ: επιβλήθηκε στην Ελλάδα ο Διεθνής Οικονομικός Ελεγχος (ΔΟΕ) με το νόμο ΒΦΙΘ/23 – 2 – 1898,με τη μορφή …”οικονομικής βοήθειας”. Η οικονομική “βοήθεια”, που πρόσφεραν με το δάνειό τους οι ξένοι τραπεζίτες στην Ελλάδα, συνοδεύτηκε με σκληρούς πολιτικούς όρους και φυσικά την παραχώρηση του δικαιώματος στους ξένους να κάνουν κουμάντο στην ελληνική οικονομία.

ΤΩΡΑ: Ακριβώς η ίδια περίπτωση. Το ΔΝΤ έρχεται ως δερβέναγας υπό το προσωπείο του “Σχεδίου στήριξης”. Οι πολιτικοί όροι ήδη αποκαλύπτονται, ενώ για τους οικονομικούς ούτε λόγος. Τι ξεφτίλα κύριε Λοβέρδο να συζητάς για μέτρα στον ιδιωτικό τομέα… Αφού ο ιδιωτικός τομέας με τις εισφορές του στηρίζει όλο το κράτος. Σύμπτωση, πάλι στις 23/2/2010 κοινοποιήθηκε το νομοσχέδιο Καστανίδη για το δημόσιο χρήμα αλλά και το μπουγιουρντί της ΕΕ που ζήτησε την αύξηση του ΦΠΑ κλπ.

ΤΟΤΕ: Οι επιτελείς του ΔΟΕ εγκαταστάθηκαν στις “κυβερνητικές” τους θέσεις στις 27 Απριλίου.

ΤΩΡΑ: Μια μέρα διαφορά. Τα γραφεία τα πιάνουν στις 26 Απριλίου και αρχίζει το πανηγύρι.

ΤΟΤΕ: Υπήρχε κάποιος …Πάγκαλος που έκανε χονδροειδή και αθυρόστομη κριτική στους πάντες: Ο στρατηγός και μετέπειτα δικτάτωρ Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτηρίζει στα Απομνημονεύματά του «ένοπλο συρφετό» το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα και αναφέρει σχετικά: «Η κατάστασις του στρατού μας ήτο οικτρά… Τα στελέχη του πεζικού, εκτός ολίγων, ήσαν τελείως αμαθή και ανίκανα. Η μεγίστη πλειοψηφία των ανωτέρων αξιωματικών απετελείτο από αγαθούς τύπους, των οποίων η στρατιωτική μόρφωσις περιωρίζετο εις την τακτικήν της καταδιώξεως, ληστών, φυγοδίκων και ζωοκλεπτών… Αυτός ήτο στρατός, διά του οποίου η ανεκδιήγητος εκείνη κυβέρνησις ενόμιζεν ότι θα νικήση την Τουρκική Αυτοκρατορία

ΤΩΡΑ: Πάγκαλος πάλι…

Στο χθεσινό άρθρο μας ΔΝΤ. Για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, με εκπληκτικές ομοιότητες

είχαμε αναλύσει την πρώτη εμφάνιση του “ΔΝΤ” στην Ελλάδα που έγινε πριν από 113 χρόνια. Τότε λεγόταν “ΔΟΕ”, Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος δηλαδή. Διαβάστε το άρθρο για να δείτε τις απίστευτες ομοιότητες με την σημερινή κατάσταση. Μία από αυτές τις ομοιότητες ήταν η ακόλουθη (αντιγράφουμε) και αναφερόταν στην τραγική ήττα της Ελλάδας στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο το 1897:

TOTE: Οι βασικότερες αιτίες για την εθνική ντροπή του 1897 ήταν η έλλειψη διορατικότητας από την πολιτική τάξη και το απαράσκευο του ελληνικού στρατού. Η κυβέρνηση Δηλιγιάννη, για να αντιμετωπίσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, είχε περικόψει τις στρατιωτικές δαπάνες, ενώ ο κομματισμός βασίλευε στο στρατό, με την προαγωγή στις ανώτερες θέσεις ανίκανων αξιωματικών.

ΤΩΡΑ: Ο ΓΑΠ μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις στρατιωτικές δαπάνες, ακόμα και στις παρελάσεις. Θα μειωθούν όμως ακόμη περισσότερο με την έλευση του ΔΝΤ. Ήδη στο στράτευμα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση από τις μειώσεις μισθού, σε βαθμό που πιλότοι ελικοπτέρων να κάνουν λευκή απεργία και τα ελικόπτερα να μένουν καθηλωμένα λόγω έλλειψης χειριστών. Επίσης, ο κομματισμός ζει και βασιλεύει στον στρατό με τρανταχτό παράδειγμα την πρόσφατη συνεδρίαση με τις κρίσεις του ΣΑΓΕ, όπως είχαμε αποκαλύψει.

Διαβάστε λοιπόν και το άρθρο που ακολουθεί. Όχι, δεν είναι του 1894 αλλά του 2010!

Μια σταγόνα ιστορίας λοιπόν, για να περάσουμε στην πρακτική αντιμετώπιση. Καλή δύναμη Αδέλφια!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μετά όμως είχαμε τον Μεταξά που ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ και πέταξε το ΔΟΕ έξω. Τώρα θα βρεθεί κάποιος αντίστοιχος ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]