Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προς διεθνοποίηση(;) το ελληνικό τραπεζικό σύστημα


Ξένοι τραπεζικοί παίκτες αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις επικείμενες χρηματοπιστωτικές εξελίξεις στη χώρα μας κατά το αμέσως προσεχές διάστημα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν, βάσει και σχετικών πληροφοριών πού έρχονται από το εξωτερικό, παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι αυτή η κίνηση θα γίνει με τις ευλογίες και της τρόικας.

Ήδη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) όταν αναφέρεται στο συγκεκριμένο ζήτημα, θεωρεί την εξέλιξη αυτή ως την ευνοϊκότερη, ενώ με την ιδέα αρχίζει να "συμβιβάζεται" και η Κομισιόν.

Στους κόλπους της κυβέρνησης, οτιδήποτε θα σηματοδοτούσε την έλευση "φρέσκου χρήματος" από το εξωτερικό, θεωρείται και είναι καλοδεχούμενο, αλλά το πρόβλημα έγκειται αλλού: στο γεγονός ότι αντιδρούν οι ίδιοι οι τραπεζίτες. Τουλάχιστον, έτσι δηλώνουν δημοσίως.

Αυτή τη στιγμή, το τραπεζικό λόμπι της χώρας μας είναι χωρισμένο σε δύο στρατόπεδα και συγκεκριμένα: α) σε αυτό που αντιδρά σε κάθε μορφή συγκέντρωσης του κλάδου και β) σε αυτό που συμφωνεί με τις συγχωνεύσεις, αλλά δεν θα ήθελε επ οιυδενί να λάβουν χώρα με τη συμμετοχή ξένων ομίλων, από το φόβο του αφελληνισμού του συστήματος και όχι μόνο.

Ανεξαρτήτως, ωστόσο, του τι πρεσβεύει η κάθε πλευρά, γεγονός επίσης αποτελεί πρωτόλειο ενδιαφέρον για το τί συμβαίνει στην Ελλάδα, στο χώρο των τραπεζών, φέρεται να έχει ήδη εκδηλωθεί.

Λέγεται, για παράδειγμα, ότι μεγάλος ευρωπαϊκός όμιλος, ο οποίος και στο παρελθόν έχει ξαναδεί την ελληνική περίπτωση, τελευταία, επανέκαμψε, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για συγκεκριμένη ελληνική τράπεζα. Βεβαίως, από του σημείου αυτού, έως εκείνου της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η απόσταση είναι μεγάλη. Ωστόσο, είναι κι αυτό ένα αντικειμενικό γεγονός.

Πηγή




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]