Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όχι των δικηγόρων στην τρόικα


Αρνούνται να συναντηθούν με την Τρόικα οι Ελληνες δικηγόροι. Δεν την «αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο», «ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της» στην Ελλάδα.

Οι «δικηγόροι αποδέχονται ως συνομιλητή τους μόνο τον υπουργό Δικαιοσύνης, ως θεσμικό εκπρόσωπο της εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας του τόπου και καθ’ ύλην αρμόδιο για τα θέματα του κλάδου τους, με τον οποίο ανέκαθεν βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία για την επίλυση όλων των θεσμικών τους ζητημάτων». Με ψήφους 33 έναντι 9, η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε να μην συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Τρόϊκας την Τρίτη 10 Μαϊου.

Για τη συνάντηση αυτή, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννη Αδαμόπουλο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Αθανάσιος Ξηρός.

Όμως, οι δικηγόροι «σε καμία περίπτωση δεν δέχονται να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη συνάντηση, με συνομιλητές εκπροσώπους της Τρόϊκα, την οποία δεν αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο, ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της στην Ελληνική Δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, 6 Μάιου 2011, συγκλήθηκε εκτάκτως από τον κ. Αδαμόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου, και αποφάσισε κι αυτό να μην ανταποκριθεί στη πρόσκληση του υπουργείου Δικαιοσύνης για συνάντηση με την Τρόικα. Ειδικότερα, οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν ότι «η επίλυση των προβλημάτων γίνεται με εκατέρωθεν κατανόηση και ειλικρινή διάθεση για συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και μόνο, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αποδείξει».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μαζί με άλλους φορείς (ΑΔΕΔΥ, κ.λπ.) έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του μνημονίου και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]