Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Die Welt: Οι Γερμανοί θέλουν επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής των οφειλών της Ελλάδος

  • Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων ομολογιακών οφειλών της Ελλάδας επιθυμεί η Γερμανία, όπως προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, η οποία επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα για να γίνει αυτό απαιτείται η ανταλλαγή των παλαιών ελληνικών ομολόγων με νέα, τα οποία θα έχουν μεγαλύτερες προθεσμίες εξόφλησης. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, για τους επενδυτές μια τέτοια κίνηση θα είχε νόημα μόνον εάν συνέπραττε και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα, όμως, η πρόταση του Βερολίνου δεν φαίνεται να έχει υποστηρικτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τόσο η ΕΚΤ όσο και η Κομισιόν και πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θέλουν να ακούσουν για αναδιάρθρωση, σε οποιαδήποτε μορφή, καθώς εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την σταθερότητα του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος» αναφέρει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με την Die Welt, η Ελλάδα ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση τη μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που έχει λάβει στο πλαίσιο του πακέτου οικονομικής βοήθειας.

Επιθυμεί, επίσης, τη χαλάρωση των μέτρων λιτότητας, καθώς αυτά συνιστούν ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη και επιτείνουν την ύφεση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται η εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση ζητεί δύο χρόνια παράταση (από το 2014 έως το 2016), προκειμένου να φέρει το δημοσιονομικό της έλλειμμα σε ποσοστό κάτω του 3%.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα σε ενδεχόμενο νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.

Στους κόλπους του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ «όλο και περισσότεροι διαπιστώνουν ότι υποχωρεί η διάθεση για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, είναι και σκεπτικοί, αν έχουν νόημα νέες υποσχέσεις περικοπών, όταν δεν έχουν υλοποιηθεί καν οι παλιές» γράφει η Die Welt.

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]