Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όντως, λεφτά υπάρχουν και θα σας τα πάρουν

Τα λεφτά που υπάρχουν είναι όλα στόχος της σημερινής κυβέρνησης, αφού έχει αποδείξει ότι δεν σκοπεύει να βάλει τέλος στο πλιάτσικο του δημοσίου χρήματος, όπως καθορίζεται από το Μνημόνιο της Τρόικας. Το θέμα είναι ότι ο πρωθυπουργός όταν έλεγε ότι “Λεφτά υπάρχουν!” εννοούσε τα λεφτά της Τρόικας. Αυτό όμως θα μας φτάσει ως ένα σημείο, δηλαδή το τέλος των 110 δισ. Και αυτά είναι μόνο για να ξεπληρώνουμε τους δανειστές.

Μετά το τέλος των 110 δισ. πάλι θα υπάρχουν λεφτά, όμως θα είναι τα λεφτά που έσωσαν οι Έλληνες τις προηγούμενες δεκαετίες σε ακίνητα. Το ακίνητο αποτελεί αποθήκη αξίας για…τον Έλληνα, καθώς ήδη από δεκαετίες η οικονομία δεν πρόσφερε αξιόπιστες εναλλακτικές επιλογές. Γι’ αυτό και οι παππούδες μας έλεγαν “επένδυσε σε πέτρα για να κοιμάσαι”.

Τα λεφτά της αγοράς όμως τα έχουν ήδη αποστραγγίξει με τις φοροεπιδρομές και την παντελή έλλειψη ρευστότητας των τραπεζών, προκειμένου “να μην χαθεί ούτε μία θέση δημοσίου υπαλλήλου” όπως είχε υποσχεθεί απειλητικά ο πρωθυπουργός στην προηγούμενη ΔΕΘ, του 2010.

Ποια λεφτά μένουν λοιπόν;
- Τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων τις πήραν ήδη με το σκάνδαλο του ξέφραγου αμπελιού “Χρηματιστηρίου” από το 1990 ως το 1999.
- Τις ασφαλιστικές αποταμιεύσεις των Ελλήνων τις λεηλάτησαν συνδυαστικά με το “Χρηματιστήριο” επενδύοντας τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν ήδη λεηλατηθεί από την άτοκη κατάθεση των αποθεματικών τους στην Τράπεζα Κοσκωτά. Ότι έμεινε το αποδεκάτισαν με τις “προμήθειες” του συστήματος Υγείας. Τα ρέστα τα πήραν με τα δομημένα.
- Τις “για ώρα ανάγκης αποταμιεύσεις” των Ελλήνων, τα 230 δισ. που ήταν στις τράπεζες ήδη τις τρώνε αυξάνοντας τους φόρους και κατακρημνίζοντας τη ρευστότητα της αγοράς του Ιδιωτικού Τομέα, και τις τρώει ο κοσμάκης για να πληρώνει φόρο βενζίνης 1 ευρώ/λίτρο και αυξημένα τιμολόγια ρεύματος. Άσε τι κάνει η ανεργία του 1 εκατ. ιδιωτικών υπαλλήλων και φαλιρισμένων ΕΕ. Αααα ξέχασα και πόσα μαζέψανε με περαιώσεις, έκτακτες εισφορές και αυξήσεις συντελεστών και ΦΠΑ!
- Τα μελλοντικά εισοδήματα των Ελλήνων τα έχουν ήδη κλέψει, παίρνοντας τεράστια δάνεια στο όνομά μας, 346 δισ. ευρώ για να είμαστε ακριβείς, μέχρι στιγμής, που θα πρέπει να τα ξεπληρώσουμε εμείς τα κορόιδα.

Τι μένει λοιπόν; Μα μένει να βρουν ένα τρόπο να μας κάνουν να πουλήσουμε τα σπίτια μας και να τα εισπράξουν ως φόρους, αγοράζοντάς τα, δε, για ένα κομμάτι ψωμί. Εφόσον οι Έλληνες έχουν το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης (85%) στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι αποθήκη αξιών που ήδη αποτελεί στόχο αφαίμαξης.

Πως θα γίνει αυτό; Πολύ απλά με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης περιουσίας από 400.000 ευρώ και πάνω. Με την αύξηση των αντικειμενικών πάνω από την εμπορική αξία οτιδήποτε πάνω από τριάρι 80 τ.μ. θα είναι μεγάλη ακίνητη περιουσία. Βάλε και τους δημοτικούς φόρους που ήδη πάνε στον Θεό και θα δεις για πότε το βάζεις για πούλημα!

Όταν όμως θα έχει χάσει τη δουλειά του ο κάθε κακομοιριασμένος μη-δημοσιοϋπάλληλος, και δεν θα έχει να πληρώσει γάλα για το παιδί του, θα το πουλήσει το “τιμημένο” το τριάρι για να αγοράσει γάλα και να πληρώσει και τους φόρους μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα χρωστάει, για να μην τον βάλουνε φυλακή οι 1 εκατ. δημοσιοϋπάλληλοι τιμητές των κομμάτων.

Και δεν θα το πουλήσει 400.000 ευρώ το τριάρι στην ανάγκη του. Θα το πουλήσει 150.000 ευρώ όσο-όσο και βιαστικά, γιατί κανείς άλλος εν Ελλάδι δεν θα έχει να του το αγοράσει 400 χιλιάρικα. Θα το πάρει λοιπόν μια ξένη τράπεζα, ώσπου να φτάσουμε όλοι, σαν τους Γερμανούς, να είμαστε νοικάρηδες της Goldman Sachs.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]