Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Λοβέρδος "πηδάει" από την κυβέρνηση;


Λοβέρδος: Θέτω εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού

"Ρουκέτα" εξαπέλυσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Γιώργος Λοβέρδος σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου του.

Κατ’ αρχήν ζήτησε το εθνικό σχέδιο να ψηφιστεί με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων από τη Βουλή και το όποιο επικαιροποιημένο μνημόνιο να εγκριθεί από το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου και όχι μόνο από τον υπουργό Οικονομικών.

Χωρίς να ερωτηθεί από δημοσιογράφους πρόσθεσε «Εγώ σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση. Θέτω στη διάθεση του πρωθυπουργού τον εαυτό μου.

Ακόμη, εξέφρασε την άποψη πως ό,τι αφορά στην επικαιροποίηση του μνημονίου πρέπει να προσυπογράφεται από όλους τους υπουργούς και όχι μόνο από τον υπουργό Οικονομικών, όπως γίνεται σήμερα.


«Ό, τι είναι να κάνουμε, ας το κάνουμε λοιπόν σήμερα, τώρα... Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές πάντως, δεν νομίζω πως έχω θέση. Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση του Πρωθυπουργού» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Πρόκειται, άραγε για μία ειλικρινή πολιτική κίνηση μη μπορώντας να συμμετέχει -εν όψει τραγικών εξελίξεων- στην κυβέρνηση Παπανδρέου ή μήπως ο κύριος Λοβέρδος χρησιμοποιεί την τακτική Πάγκαλου, για να αποπροσανατολίσει από τα "καυτά" ζητήματα της επικαιρότητας; Είναι σίγουρο πως στα δελτία ειδήσεων των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης θα συζητηθεί περισσότερο η "παραίτηση"Λοβέρδου, παρά οι οικτρότατη θέση της οικονομίας της χώρας, που χειροτερεύει καθημερινά λόγω της απόλυτης ανεπάρκειας της παρέας Παπανδρέου που ανθυποκυβερνά τη χώρα...

Τα συστήματα της Κοινωνικής Μηχανικής είναι πάρα πολλά. Το βασικό σχέδιο όμως είναι ο αποπροσανατολισμός των πολιτών από την πραγματικότητα. Τελικά, η φράση -που υπονοεί παραίτηση- του "πολύ" Λοβέρδου, μήπως εξυπηρετεί αυτήν ακριβώς την σκοπιμότητα;

Κωνσταντίνος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. και τι να κατσει να κανει δλδ ο λοβερδος?? αφου προσπαθει να βαλει την δημοσια υγεια σε μια ταξη και ολοι με πρωτους και καλυτερους τους πρασινους συνδικαλιστες του πανε κοντρα?
    το ξερετε οτι για την χρηματοδοτηση των νοσοκομειων στην ελλαδα ισχυει το "τι ξοδεψαμε περσι συν τον πληθωρισμο του επομενου ετους?" το ξερετε οτι ειμαστε η μονη χωρα που ισχυει το συστημα αυτο? το ξερετε οτι ειμαστε η μονη χωρα στην ευρωπη οπου δεν ελεγχεται τι ξοδευουν τα νοσοκομεια και οι κλινικες κι οτι δεν γινονται συγκρισεις μεταξυ των νοσοκομειων και των κλινικων για το αν δικαιολογουνται αυτα που ξοδευονται? εχετε ιδεα ποσο αυξανεται το κοστος περιθαλψης (πχ ενδονοσοκομειακες λοιμωξεις) λογο ανεπαρκους στελεχωσης των νοσοκομειων?
    το ξερετε οτι μεταξυ 2 αντιβιωσεων που ειναι για το ιδιο μικροβιο αν η 1η κανει 30 ευρω και η 2η 150 στις περισσοτερες των περιπτωσεων οι κλινικες προμηθευονται την 2η? η ηλεκτρονικη συνταγογραφηση σας λεει τπτ?
    γιατι δεν γραφετε για τα λεφτα που εχουν εξοικονομηθει με αυτο το συστημα μεσα σε ενα χρονο? γιατι δεν γραφετε για τις φαρμακευτικες που μοιραζουν αεροπορικα εισητηρια και βαλιτσες samsonite σε μεγαλογιατρους στα νοσοκομεια?
    ειστε σε θεση να γνωριζετε τις αφορητες πιεσεις που ασκουν για να πετυχουν τον σκοπο τους?
    το ξερετε οτι ειμαστε η μονη χωρα στην ευρωπη που υπαρχει ακομη το φακελακι? ας παρει γιατρος στην αγγλια φακελακι να δειτε για ποτε η αδεια ασκησεως επαγγελματος του θα κανει φτερα.
    και στην τελικη (αυτη ειναι και η ταπεινη μου γνωμη) καλα κανει και ο λοβερδος και ο καθε λοβερδος που παει να κοψει τα ποδια στον καθε φιλαργυρο επαγγελματια υγειας που εμαθε να ζει με 8.000 ευρω το μηνα (το λιγοτερο) με 3 σπιτια και 2 εξοχικα με ταξιδακια του στο εξωτερικο, ο οποιος δεχεται φακελακια και μαυρο χρημα και που κανει και κακη διαχειρηση τα λεφτα του ελληνα φορολογουμενου.


    ωραια η κριτικη και καλα κανετε που την ασκειτε (γι αυτο αλλωστε και σας διαβαζω σχεδον καθε μερα) αλλα καντε και μια ερευνα για το πως γινεται η χρηματοδοτηση του τομεα της δημοσιας υγειαςστην ελλαδα και συγκρινετε μετα με το τι γινεται στην ευρωπη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή τι μας λές τώρα, αγαπητέ ανώνυμε; Οτι ο Λοβέρδος...προσπαθεί να ...βάλει τάξη στη...Δημόσια Υγεία;;; Και οτι είναι ο μόνος κούκος που παλεύει να φέρει την...χαμένη Ανοιξη;
    Ρε παιδιά, δουλευόμαστε και μεταξύ μας;
    Ξέρεις αγαπητέ φίλε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ στ' αλήθεια; Για ψάξε το λιγάκι (στο παρελθόν του το πολιτικό εννοώ) και δα βρείς. Και μέχρι να το βρείς, τα ξαναλέμε.

    Δε ξέρω τι συμπέρασμα συνάγεις απο την είδηση αυτή Κωνσταντίνε μου, αλλά ο Λοβέρδος μόνο ...ευσυνήδειτος δεν είναι. Δεν τον έπιασε η μαύρη πρεμούρα φίλτατε για τα...τεκταινόμενα στην κυβέρνηση την οποία συμμετέχει. Ούτε έγινε ξαφνικά...πατριώτης και φιλο-δημοκρτάτης. Οχι. Τα ίδια έκανε και στη κυβέρνηση Σημίτη, τότε, το 2003, όταν έβλεπε οτι το...όχημα δεν τσούλαγε και άρχισε τις παλλινωδίες, κάνοντας τον αρχηγό του...Τούρκο! Φυσικά, ούτε παραιτήθηκε ποτέ, ούτε άλλαξε και...πολιτικό σχηματισμό.
    Ο Λοβέρδος τώρα την έχει ψυλλιαστεί για τα καλά τη δουλειά.
    Βλέπει καθαρά (στραβός δεν είναι, ούτε βλάκας), οτι όποιος έχει συμμετοχή τόσο σ αυτή τη κυβέρνηση όσο και σε αυτό το κόμμα, μέλλον πολιτικό δεν έχει. Κακά τα ψέμματα. Αποκλείεται πλέον να ξαναψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ ως κ΄'ομμα για να ξανακυβερνήσει, με οποιονδήποτε για αρχηγό του, τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια. Και άν υπάρχει ως τότε.
    Ο Λοβέρδος γνωρίζει πολύ καλά, οτι έχουμε φτάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών, τόσο στο πολιτικό σύστημα, όσο και στους μηχανισμούς έκφρασης της λαικής εντολής. Και με τις κινήσεις του αυτές, το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναι να εξασφαλίσει το...πολιτικό του μέλλον στην νέα εποχή. Σου λέει "Αν τη κάνω τώρα, και μάλιστα με τρόπο που να δείχνει οτι αποπέμπομαι κιόλας απ τη κυβέρνηση λόγω...ανυπακοής, αυριο μεθαύριο, όλο και κάπου μπορώ να ...τρουπώσω". Και βάζω στοίχημα, οτι αρκετοί απ τα ...συντρόφια του θα υιοθετήσουν το δικό του σκεπτικό και να μου το θυμάσαι.
    Ο Λοβέρδος δε ξεχνά τον πρόσφατο προπυλακισμό του στο Περιστέρι. Εμ, λίγο το χεις, στα καλά καθούμενα, να βρεθούν δυο-τρείς παλαβοί και να σε μαυρίσουν στο ξύλο;
    Αποφάσισε λοιπόν το παιδί να τη...κάνει με ελαφρά πηδηματάκια κανονικότατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ήταν έντιμος και καθαρός, ως πολιτικός, θα είχε ήδη καταγγείλει εδώ και ένα χρόνο τις...νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές, που τώρα ...μέμφεται ως οσία Μαγδαληνή. Απο τότε που ...υπογράφτηκε το Μνημόνιο μόνο απο τον Παπακωνσταντίνου και ψηφιστηκε μόνο απο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και όχι απο την ενισχυμένη πλειοψηφία της Βουλής, ως έπρεπε. Τότε τι έκανε; Δεν ήταν αυτές...νεφελώδεις πολιτικές; Τώρα τον έπιασε ο ..κρύος ιδρώτας;
    Ο Δημήτρης ο Καζάκης είδες τι έκανε; Γι αυτό λέμε οτι άλλα είναι τα πολιτικά ήθη που εμείς επαγγελόμαστε και άλλα των...παλαιολιθικών δεινόσαυρων τύπου Λοβέρδου.
    Με το που είδε το "στραβό", όχι μόνο το κατήγγειλε στον αρχηγό της κίνησης, αλλα ούτε κάν έχασε χρόνο και την έκανε κανονικά απο τη Σπίθα. Με τη "μία", που λένε λαικά.
    Αν θές τη γνώμη μου Κωνσταντίνε, αυτός είναι δυό φορές προδότης. Γιατί και δεν έχει τα ...κότσια να πεί στον αρχηγό του και στους άλλους, ανοιχτά και σταράτα ό,τι είπε τώρα στους δημοσιογράφους και μάλιστα χωρίς να τον ρωτήσουν καί δεν έχουν πολιτικό αντίβαρο τόσο οι τωρινές, όσο και οι προηγούμενες κινήσεις του.
    Το άτομο κάνει "μπάμ" απο μακρυα οτι έχει πανικοβληθεί για το μέλλον του το πολιτικό και οτι ψάχνει σανίδες σωτηρίας μέσα στον ωκεανό του βόθρου.
    Και καλά θα κάνουμε, τόσο εμείς, όσο και οι υπόλοιποι που οραματιζόμαστε τη νέα εποχή στη πατρίδα μας, να του το ξεκόψουμε απο τώρα. Μέσα στη Νέα Πολιτική Ελλάδα δεν χωράει. Ο,τι και να κάνει τώρα. Μακάρι και να ...αυτοπυρποληθεί στο Σύνταγμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας!
    Δεν πρόκειται να εξιλεωθεί ούτε μ' αυτό. Και να μου το θυμηθείς, στο ξαναλέω. Λοβέρδοι θα υπάρξουν αρκετοί αυτές τις μέρες. Εμείς να έχουμε το νού μας, μπας και τολμήσουν και ...τρουπώσουν σε κανέναν άλλο μελλοντικό συνδιασμό και μας πουλήσουν τίποτα ...Ασματα Ηρωικά και Πένθιμα, προκειμένου να σφετεριστούν και πάλι τις ψήφους μας. Ε, τότε, καλύτερα να το...κλείσουμε εντελώς το ...μαγαζί και να πάμε για...ραδίκια στην Ουτρέχτη.
    Αντε...καλημέρα φίλε απ τη ξενητιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Γιάννη Βούρο! Πες τα! Έτσι είναι. Και αρκετά πια με την υγεία. Ο χώρος της υγείας στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικός, είναι καλός και θα ήταν ο καλύτερος στον κόσμο. Ο λόγος είναι ότι ο Έλληνας ακόμη και ο ιατρός είναι άνθρωπος και μπορεί εύκολα να δει την εργασία του και ως εθελοντική προσφορά. Αρκεί να έχει εξασφαλίσει τα προς το ζην. Αυτό είναι ανεκτίμητο και σπάνιο στο εξωτερικό. Εκεί ο ιατρός σε βλέπει σαν ραντεβού που θα του αποφέρει αποπληρωμή των ασφαλειών, δανείων κλπ. Και μπορεί να ασχοληθεί μαζί σου σαν υπόθεση ρουτίνας. Αν έχεις κάποια περιπλοκή ή μη τυπική περίπτωση θα το ξανασκεφτεί αν θα πρέπει να ασχοληθεί μαζί σου πέρα από την επιβεβλημένη παρακολούθηση. Απλά Η πολιτική εκμετάλλευση της υγείας στην Ελλάδα την διαφθείρει.
    Και κάτι από το Βιβλίο Ιστορίας του Γυμνασίου. Ο Μέγας Βασίλειος είχε γράψει ότι η υγεία, η παιδεία και η εξασφάλιση εργασίας πρέπει να είναι μέριμνα του κράτους.
    Κάτι θα ήξερε και δεν είπε να είναι μέριμνα των μεγάλων και πλουσίων ιδιωτών και ιδιωτικών εταιρειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι από την κυβέρνηση ας πηδήξει, κι από το μπαλκόνι του αν θέλει. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το "Ασφαλιστικό" του. Εκεί που το μόνο που είχε να κάνει ήταν να καταδικάσει ανθρώπους, και τα κατάφερε μια χαρά. Τώρα που χρειάζεται δουλειά και προγραμματισμός, που έχει να κάνει με συμφέροντα μεγαλογιατρών τα βρήκε μπαστούνια. Εμ, τα μεταξωτά βρακιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μηπως ο Λοβερδος ανήκει σε άλλη ΣΤΟΑ με άλλες εντολές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενδέχεται στο παρασκήνιο να διαπραγματεύεται η τροικα με κυβέρνηση και αντιπολίτευση μια "αξιοπρεπής" αποχώρηση ΓΑΠ, και με ενθρόνιση Σαμαρά (αν τα βρουν στα των μνημονίων). Σ' αυτή την περίπτωση ο Λοβέρδος θα διεκδικήσει την διαδοχή στο πασοκ (ως αντιπολίτευση) οπότε παίρνει από τώρα θέση. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εύκολο να βγει υπέρ της ΝΔ μέσα σε 1-2 μήνες. Τα ποσά που παίζονται για την τροικα και την Ευρώπη είναι μεγάλα και είναι σίγουρο οτι δεν θα αφήσουν τα πράγματα στην τύχη. Πρέπει απο καιρό να διαπραγματεύονται με τον Σαμαρά, και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δείχνουν οτι τα βρήκαν. Θα μάθουμε σύντομα...
    Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχω πάρει την λίστα όλων των βουλευτών της Βουλής. Σε όποιο πολιτικό σχηματισμό στις επόμενες εκλογές τους βρώ θα φάει "μαυράκι" το κομμα αυτό. Αντε γεια σας βολευτές μας και σε σας και στα παιδιά σας. Στην ελευθερη αγορά να κτυπάτε κάρτα. Ο δε πρόεδρος της Δημοκρατίας που είναι; Γιατί δεν παραιτείται; Εστω και αυτό το μόνο δικαίωμα που έχει γιατί δεν το ασκεί; Μήπως είναι κο,κο,κο; Γιατί δεν βγαίνει να πεί κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]