Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση τρομοκρατών...


Κάτω οι τρομοκράτες...
Φτάσαμε λοιπόν στο διά ταύτα. Πολλές φορές και εμείς από αυτήν εδώ την στήλη, αλλά και αρκετοί άλλοι έχουν γράψει και υποστηρίξει ότι οι εισροές του περιβόητου μνημονίου δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τις λήξεις του Δημόσιου Χρέους το 2012 και το 2013. Όταν λοιπόν προσεγγίζαμε αυτά τα θέματα ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα απαντούσαν μιλώντας δημόσια για πληρωμές μισθών και συντάξεων λόγω της εφαρμογής του μνημονίου.

Όλα αυτά όμως ίσχυαν μέχρι την Παρασκευή. Η άγνοια του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας για τα κρίσιμα σημεία του μνημονίου και ιδιαίτερα για τις λήξεις του δημόσιου χρέους, ήταν το πραγματικό δεδομένο το οποίο εκμεταλλεύονταν η κυβερνητική προπαγάνδα για να μιλάει με πειστικό τρόπο για πληρωμή μισθών και συντάξεων. Μετά την Παρασκευή όμως έμαθαν πάρα πολλοί την πραγματική αλήθεια. Και μοιραία αυτό το επιχείρημα της Κυβερνητικής Προπαγάνδας καταρρέει.

Με αφορμή την αποκάλυψη από το περιοδικό «Der Spiegel» μίας μυστικής συνάντησης υπουργών και αξιωματούχων της Ε.Ε. που γίνονταν στο Λουξεμβούργο την Παρασκευή, στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, έγινε επιτέλους γνωστό ότι οι εισροές του περιβόητου μνημονίου για το 2012 δεν επαρκούν για να καλύψουν τις λήξεις του δημόσιου χρέους. Χρειάζονται ακόμα περίπου 25 δις ευρώ. Για τη λύση αυτού του προβλήματος οι απόψεις των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής νομενκλατούρας διχάζονται. Επιτέλους έστω και πολύ περιγραφικά το πρόβλημα δημοσιοποιήθηκε και μπήκε στην επίσημη θεματολογία της δημόσιας συζήτησης για την χρησιμότητα του περιβόητου μνημονίου.

Φυσικά, για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα η λύση έχει βρεθεί εδώ και πολύ καιρό. Η Ελλάδα θα βγει για δανεισμό στις αγορές το νωρίτερο στο τέλος του 2011 και το αργότερο στις αρχές του 2012. Έτσι διακήρυτταν ο Γιώργος Παπανδρέου και οι κυβερνητικοί μέχρι πριν λίγες ημέρες. Αλλά είπαμε, αυτή η κυβέρνηση και αυτό το οικονομικό επιτελείο δεν έχουν ευτυχήσει να δουν ούτε μία πρόβλεψή τους να επαληθεύεται.

Θα αντιτείνει κάποιος καλοπροαίρετος συνομιλητής: «Καλά στην Ελλάδα έκρυψαν αυτήν την αλήθεια (δηλ. ότι οι εισροές του μνημονίου δεν καλύπτουν τις λήξεις του χρέους) στην Ευρώπη όμως; Πως είναι δυνατόν να τους ξέφυγε;»

Μα φυσικά δεν τους είχε ξεφύγει. Το γνώριζαν από την αρχή. Απλά τώρα το δημοσιοποίησαν.

Ο λόγος;

Έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για τον νομισματικό πόλεμο μεταξύ δολαρίου και ευρώ που συνεχίζει να μαίνεται. Η αιτία αυτού του πολέμου είναι οι πωλήσεις φθηνών (λόγω ισοτιμίας) προϊόντων στις παγκόσμιές εμπορικές αγορές. Δηλαδή ο νομισματικός πόλεμος είναι προέκταση του εμπορικού πολέμου.

Έχουμε δε αναφέρει ότι τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης (quantitative easing) της FED, δηλαδή το τύπωμα νέου χαρτονομίσματος, σταματούν στα τέλη Ιουνίου οπότε προβλέπεται ότι σε συνδυασμό με τα προβλήματα της κρίσης χρέους στην Ε.Ε. και με αφορμή την Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση και την διχογνωμία που επικρατεί στους κόλπους της Ε.Ε. να υποτιμηθεί το ευρώ έναντι του δολαρίου. Έχουμε γράψει αρκετά πάνω σε αυτό το πρόβλημα με τελευταία αναφορά στον Δευκαλίωνα της 28ης Απριλίου που αναφέρεται χαρακτηριστικά:
Εάν λοιπόν στην σύνοδο της ΕΕ αναζωπυρωθεί, αντί να διευθετηθεί, το Ελληνικό Δημοσιονομικό πρόβλημα και υποτιμηθεί το Ευρώ και ταυτόχρονα σταματήσουν οι μηχανές στις ΗΠΑ να τυπώνουν δολάρια, οπότε θα ανατιμηθεί το δολάριο, τότε θα έχουμε μία ραγδαία μεταβολή της ισοτιμίας Ευρώ/Δολαρίου: από το φθηνό δολάριο στο φθηνό ευρώ. Συνεπώς και στα φθηνά ευρωπαϊκά (γερμανικά) προϊόντα… έρχεται Φθηνό Ευρώ και Φθηνά Ευρωπαϊκά Προϊόντα!
Απλά αναφέρουμε ότι μετά την δημοσιοποίηση της συνάντησης του Λουξεμβούργου, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου μεταβλήθηκε από το 1,49 στο 1,43. Και κύριος οίδε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες αφού πλέον το πρόβλημα της χρηματοδότησης του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους δημοσιοποιείται και γίνεται αντιληπτό -και από τις αγορές- αλλά και από τον πλέον ανίδεο έλληνα καταθέτη.

Φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα που δημιούργησαν το πρόβλημα αποδεχόμενοι ένα μνημόνιο που δεν κάλυπτε ούτε καν τις λήξεις του δημόσιου χρέους, δεν απαντούν σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα. Επιθυμούν διακαώς και τους αρκεί να διοχετευθεί νέα ποσότητα φόβου στην κοινωνία.

Μοιραία και όσο τις επόμενες ημέρες η δημόσια συζήτηση για τα παραπάνω θέματα θα κορυφώνεται, θα εξαπλώνονται και τα ερωτήματα: «Θα φύγουμε από το ευρώ; θα χαθούν οι καταθέσεις;».

Μοιραία και ο φόβος στην κοινωνία θα εξαπλώνεται.

Αυτό ακριβώς επιδιώκουν ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα. Να εξαπλωθεί ο φόβος στην Ελληνική Κοινωνία για να υποχρεωθούν οι έλληνες να αποδεχθούν χωρίς πολλές αντιρρήσεις τα νέα μέτρα των περίπου 30 δις ευρώ που έρχονται (ΣΣ θα το δείτε στο τέλος θα φτάσουν τα 30 δις ευρώ τα νέα μέτρα).

Πρώτα ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα αφήνουν να δημιουργηθεί το πρόβλημα και μετά με αυτό το πρόβλημα σαν αφορμή επιχειρούν να τρομοκρατήσουν την κοινωνία…

Κάτω οι Τρομοκράτες!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]