Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Παραμένει απειλή το ISIS, θα το εξαρθρώσουμε ανεξαρτήτως ηγέτη


Οι ΗΠΑ θα ασκήσουν «αμείωτη» πίεση στον νέο ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τον συντονιστή του αμερικανικού ΥΠΕΞ για θέματα τρομοκρατίας να στέλνει το μήνυμα πως «θα εξαρθρώσουμε την οργάνωση ανεξαρτήτως του ηγετικού επιτελείου της».

Συγκεκριμένα ο Νέιθαν Σέιλς τόνισε σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους ότι ο νέος ηγέτης του ISIS «θα βρεθεί αντιμέτωπος με συνεχείς και συστηματικές πιέσεις από εμάς και τους εταίρους μας».

Όπως τόνισε, η εξάρθρωση του Ισλαμικού Κράτους παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα στον τομέα της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και των εταίρων τους που μάχονται την τζιχαντιστική οργάνωση.

Ερωτηθείς για τον νέο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, ο συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, εμφανίστηκε πιο προσεκτικός σε σύγκριση με τον Αμερικανό πρόεδρο, που νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε «Ο ISIS έχει νέο ηγέτη. Γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι!», και δεν επιβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον τον γνωρίζει.

«Ερευνούμε την ταυτότητά του νέου ηγέτη, τον ρόλο του στην οργάνωση, από πού προέρχεται» είπε σε δημοσιογράφους.


«Παραμένει απειλή το Ισλαμικό Κράτος»

Στην ετήσια έκθεσή του για την τρομοκρατία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει πως η παρουσία του Ισλαμικού Κράτους σε παγκόσμιο επίπεδο συνέχισε να αυξάνεται και το 2018, μέσω των δικτύων και των συνεργαζόμενων οργανώσεων, υποστηρίζει

«Παρόλο που το Ισλαμικό Κράτος έχασε σχεδόν όλα τα φυσικά εδάφη του, η οργάνωση απέδειξε ότι είναι ικανή να προσαρμόζεται, ιδίως μέσω των προσπαθειών της να εμπνεύσει ή να κατευθύνει τους υποστηρικτές της μέσω του διαδικτύου», ανέφερε ο Νέιθαν Σέιλς.

Πρόσθεσε επίσης ότι «οι τρομοκράτες που επιστρέφουν στις πατρίδες τους» από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας και του Ιράκ ή ταξιδεύουν σε τρίτες χώρες, «θέτουν νέους κινδύνους».

Σύμφωνα με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Ιράν παραμένει ο κορυφαίος κρατικός χορηγός της τρομοκρατίας. «Η Τεχεράνη διοχετεύει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια βάση για να στηρίξει τους συμμάχους της στην περιοχή», αναφέρεται.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι τρομοκρατικές τακτικές και η χρήση της τεχνολογίας εξελίχθηκαν το 2018. «Νέα απειλή συνιστούν οι μαχητές, όπως εκείνοι του Ισλαμικού Κράτους, που επιστρέφουν στις πατρίδες τους όντας σκληραγωγημένοι από τον πόλεμο», προστίθεται.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]