Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζάεφ: Οι εκλογές που έχουν προγραμματισθεί για τις 12 Απριλίου ενδέχεται να αναβληθούν…


Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ πιστεύει ότι η 12η Απριλίου θα πρέπει να τηρηθεί ως ημερομηνία των πρόωρων εκλογών, αλλά όπως λέει, αφήνει περιθώρια για τυχόν αλλαγές, κυρίως λόγω της επικύρωσης του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

«Πρέπει να είμαστε συνεπείς στις αποφάσεις, τουλάχιστον σε εκείνες που εμείς ως πολιτικοί φορείς έχουμε φθάσει με συναίνεση και πρέπει να τηρήσουμε την 12η Απριλίου. Φυσικά, πάντοτε το καθήκον και η ευθύνη για το κράτος υπερέχει. Αφήνουμε ένα περιθώριο για τυχόν αλλαγές, κυρίως λόγω της επικύρωσης του ΝΑΤΟ, είπε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση μετά την επιθεώρηση της έναρξης των εργασιών κατασκευής στον οδικό άξονα από το χωριό Μπουτέλ στο χωριό Λιουμπότεν.

Πρόσθεσε ότι το κράτος δεν πρέπει να μην έχει σε λειτουργία το κοινοβούλιο του όταν θα επικυρωθεί το πρωτόκολλο με το ΝΑΤΟ.

«Και τα 29 κράτη μέλη θα έχουν επικυρώσει το πρωτόκολλο και τότε πρέπει να επικυρωθεί και από το κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας, δεν επιτρέπεται εκείνη τη δεδομένη στιγμή να μην έχουμε κοινοβούλιο», είπε ο πρωθυπουργός.


Ο Ζόραν Ζάεφ πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα θέμα, γιατί ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι, έχει ανακοινώσει ότι το νομοθετικό σώμα θα διαλυθεί στις 11 Φεβρουαρίου, 60 ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Απριλίου.

Σύμφωνα με τον Τζαφέρι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να συνέλθει το Κοινοβούλιο, εάν προκύψει ανάγκη επικύρωσης το Πρωτοκόλλου Προσχώρησης στο ΝΑΤΟ.

Ο Τζαφέρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα πρέπει να περιμένει το νέο Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, ο Ζόραν Ζάεφ επεσήμανε ότι δυστυχώς δεν είχε προσκληθεί ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Στέβο Πενταρόφσκι για να ενημερωθεί για το ενδεχόμενο της επικύρωσης του πρωτοκόλλου του ΝΑΤΟ και να αφήσει μια ελαστική ημερομηνία για τη διάλυση του κοινοβουλίου.

The Hellenic Information Team


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]