Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία κλείνει την ΜΚΟ του ακτιβιστή Λ. Πονομαριόφ


Τη διάλυση της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Για τα ανθρώπινα δικαιώματα» της οποίας ηγείται ο 78χρονος Ρώσος ακτιβιστής Λεβ Πονομαριόφ, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας, μετά τον χαρακτηρισμό του ως «ξένου πράκτορα» από τις Αρχές.

Ο Λεβ Πονομαριόφ δήλωσε ωστόσο ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ ο δικηγόρος της ένωσης Σεργκέι Αντρόποφ δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα το ρωσικό Interfax, η απόφαση του Δικαστηρίου σημαίνει ότι τόσο το κίνημα όσο και όλες οι οργανώσεις που συμμετέχουν σε αυτό θα κλείσουν. Θα διαγραφούν επίσης από το μητρώο νομικών προσώπων της χώρας.


Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας ζήτησε την διάλυση της οργάνωσης με βάση κατηγορίες ότι είχε παραβιάσει το ρωσικό Σύνταγμα και πολλούς άλλους νόμους. Οι υποτιθέμενες παραβιάσεις περιλάμβαναν πολυάριθμες κατηγορίες που έγιναν βάσει νόμου της Ρωσίας που αφορά τους «ξένους πράκτορες», οι οποίες θέτουν επιχειρησιακούς περιορισμούς και κοινωνικό στίγμα σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία αλλά λαμβάνουν ξένη χρηματοδότηση.

Ο 78χρονος βετεράνος ακτιβιστής δήλωσε στο Interfax ότι η οργάνωσή του θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της παρά την απόφαση του δικαστηρίου. Το κίνημα προτίθεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η οργάνωση «Για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» καταχωρήθηκε ως «ξένος πράκτορας» για δεύτερη φορά τον Φεβρουάριο του 2019, ύστερα από έναν «απρογραμμάτιστο έλεγχο εγγράφων» από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Πονομαριόφ είχε προηγουμένως συλληφθεί και φυλακιστεί τον Δεκέμβριο γιατί είχε υποστηρίξει διαδηλωτές. Η οργάνωσή του συμπεριλήφθηκε επίσης στον κατάλογο των ξένων πρακτόρων τον Δεκέμβριο του 2014, αλλά αφαιρέθηκε στη συνέχεια τον Δεκέμβριο του 2015.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]