Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στη Φλόριντα μετακομίζει ο Τραμπ


«Καλά ξεκουμπίδια» του ευχήθηκαν κυβερνήτης και δήμαρχος της Νέας Υόρκης
«Παρά το γεγονός ότι πληρώνω εκατομμύρια δολάρια σε τέλη και φόρους σε τοπικό, δημοτικό και πολιτειακό επίπεδο, μου έχουν φερθεί πολύ άσχημα οι πολιτικοί ηγέτες της πόλης και της Πολιτείας», είπε ο πρόεδρος. Κουόμο και ντε Μπλάζιο όμως, τον διαψεύδουν

Μετακομίζει στη Φλόριντα ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνοντας πίσω του τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις εισαγγελικές αρχές, για φοροδιαφυγή.

Ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε -φυσικά μέσω Twitter- ότι αλλάζει τόπο μόνιμης διαμονής: από το κέντρο της Νέας Υόρκης μετεγκαθίσταται στο Παλμ Μπιτς.

Μέχρι σήμερα ο Τραμπ, μεγιστάνας των ακινήτων που δραστηριοποιείται πολύ ενεργά στην αγορά της Νέας Υόρκης, δήλωνε τόπο μόνιμης κατοικίας του το διαμέρισμά του στον Trump Tower, στην Πέμπτη Λεωφόρο.

Στον Τραμπ ανήκει πάντως επίσης το συγκρότημα Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς (από το 1985) και εκεί περνά περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι στη Νέα Υόρκη, αφότου έγινε ένοικος του Λευκού Οίκου.


«Η οικογένειά μου και εγώ θα κάνουμε το Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα μόνιμη κατοικία μας», ανήγγειλε ο Τραμπ μέσω Twitter.

«Παρά το γεγονός ότι πληρώνω εκατομμύρια δολάρια σε τέλη και φόρους σε τοπικό, δημοτικό και πολιτειακό επίπεδο, μου έχουν φερθεί πολύ άσχημα οι πολιτικοί ηγέτες της πόλης και της Πολιτείας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Νέα Υόρκη.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, μόνο που δεν πανηγύρισε στο άκουσμα της είδησης και ειρωνεύθηκε τον πρόεδρο: «Καλά ξεκουμπίδια. Δεν είναι πως ο Ντόναλντ Τραμπ πλήρωνε ποτέ φόρους εδώ, ούτως ή άλλως. Ολος δικός σου, Φλόριντα».

Αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση του επίσης Δημοκρατικού δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο: «Μην χτυπήσεις πέφτοντας πάνω στην πόρτα καθώς θα φεύγεις ή κάτι τέτοιο», έγραψε στον Τραμπ.

Ο Τραμπ έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη, στο Κουίνς της Αστόρια και στο Μανχάταν. Ο ουρανοξύστης στην Πέμπτη Λεωφόρο στεγάζει, εκτός από το διαμέρισμά του, την έδρα του Trump Organization, της εταιρείας ακινήτων του.

«Ως πρόεδρος, θα είμαι πάντα εκεί για να βοηθάω τη Νέα Υόρκη και τους σπουδαίους ανθρώπους της Νέας Υόρκης. Θα έχει πάντα ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Κατά την εφημερίδα The New York Times ο Τραμπ υπέβαλε αίτηση για τη μεταφορά του τόπου κατοικίας του στην Κομητεία Παλμ Μπιτς τον Σεπτέμβριο. Αν βέβαια, κερδίσει τις εκλογές, θα διαμένει στον Λευκό Οίκο έως τον Ιανουάριο του 2025.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]