Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H EE δίνει 663 εκατ. ευρώ στον Ερντογάν


Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να χορηγήσει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 663 εκατ. ευρώ, στην Τουρκία, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη συνέχιση του μεγαλύτερου προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας της Ε.Ε., το δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας έκτακτης ανάγκης (ESSN), σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Τουρκία και η ΕΕ συμφώνησαν το 2016 σε ένα deal που αποσκοπούσε στη μείωση της εισροής Σύρων προσφύγων προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η ΕΕ υποσχέθηκε ότι η χορήγηση βοήθειας ύψους 6 δισ. ευρώ στην Τουρκία θα χορηγηθεί σε δύο δόσεις, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για έργα που θα βοηθήσουν τους μετανάστες.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, δήλωσε: "Η στήριξη της ΕΕ έχει πιάσει τόπο στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Τουρκία. Χάρη στην υποστήριξη της Ε.Ε., περίπου 1,7 εκατομμύρια πρόσφυγες μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά πρόσφυγες πηγαίνουν στο σχολείο. Αυτά τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρωπιστικούς μας εταίρους στο έδαφος για να καταστήσουμε την βοήθεια της Ε.Ε. στην Τουρκία επιτυχημένη. Η Ε.Ε. δεσμεύεται να συνεχίσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της σύμφωνα με τη δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας" είπε.


Η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι "μέσω της συνέχισης του προγράμματος ESSN, οι πλέον ευάλωτοι πρόσφυγες στην Τουρκία θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μηνιαία οικονομική βοήθεια μέσω ειδικής χρεωστικής κάρτας", για να μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως τα τρόφιμα και ενοίκια, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνονται στην τοπική οικονομία και την κοινωνία.

Η κοινοτική χρηματοδότηση θα εξασφαλίσει επίσης ότι πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά προσφύγων θα παρακολουθούν τακτικά μαθήματα σε σχολεία και επίσης θα βοηθήσουν περίπου 20.000 μαθητές εκτός σχολείου μπουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επιπλέον υποστήριξη, όπως η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και προστασίας, θα συνεχιστεί επίσης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]