Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έβρος, η μεγάλη πόρτα των λαθρομεταναστών που όλοι «ξεχνούν»


Μια πόλη γεμίζει κάθε μήνα από τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν καθημερινά στη χώρα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Στο φθινόπωρο του 2015 παραπέμπουν οι ροές των λαθρομεταναστών στο βόρειο Αιγαίο. Από χθες τα μεσάνυχτα σε διάφορα σημεία του νησιού έφθασαν οκτώ βάρκες με 323 άτομα, τα οποία και προωθούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Ο καταυλισμός ξεπερνά πλέον τις 15.000 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης τον Οκτώβριο του 2019 πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου 6.868 άτομα. Από αυτά 3.474 πέρασαν στη Λέσβο, 1.820 στη Χίο και 1.556 στη Σάμο.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες λαθρομετανάστες επιβιβάζονται καθημερινά σε πλοία για να… προωθηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και όχι για να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει, δια νόμου, την μεταφορά και ενσωμάτωση(;) των λαθρομεταναστών λόγω του καταγεγραμμένου υφιστάμενου δημογραφικού και εθνικού κινδύνου, από τα νησιά στην ενδοχώρα, χωρίς όμως ο κ. Μητσοτάκης και οι διάφοροι "σοφοί σύμβουλοί του" να μπορούν να απαντήσει στο εύλογο ερώτημα:
«Είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται ένα πρόβλημα μεταφέροντάς το γεωγραφικά;
Ποιος και πως μπορεί να εγγυηθεί πως ο επίσημα καταγεγραμμένος δημογραφικός και εθνικός κίνδυνος θα παύσει να υφίσταται με την μεταφορά ανθρώπων που έχουν ήδη καταγραφεί ως προβληματικοί και λίαν επικίνδυνοι;»


Η κυβερνητική επιλογή, αυτή του στρουθοκαμηλισμού, φαίνεται πως είναι οριστική και, ενδεχομένως, καθοριστική για εμφάνιση ποικίλων προβλημάτων στο εσωτερικό της Ελλάδας, όπου τοπικές κοινωνίες καλούνται –για την ακρίβεια εξαναγκάζονται- να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και τις συνέπειές του. Και όπως δήλωσε τηλεοπτικά κάποιο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, «ακόμη και με τη χρήση βίας», προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η ρήση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος «αισθάνεται υπερήφανος που βλέπει να ενσωματώνονται οι πρόσφυγες στην ελληνική κοινωνία».

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί επιδεικτικά τα ήδη υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και τις υποδείξεις ειδικών επιστημόνων για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να ξεχνά πως ανθρώπινα δικαιώματα έχουν και οι έλληνες πολίτες. Ενδεχομένως έχει αντιληφθεί τον ρόλο του ως πρωθυπουργού σαν φυσική συνέχεια των επιδιώξεων διαφόρων ΜΚΟ (καταγεγραμμένης επικινδυνότητας), της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τους πρόσφυγες και του Αλέξη Τσίπρα που δεν γνώριζε ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα…

Κι ενώ όλοι δικαίως συζητούν για τους πολύ μεγάλους αριθμούς λαθρομεταναστών που σε καθημερινή βάση «αποβιβάζονται» στην Ελλάδα, κανείς ή σχεδόν κανείς δεν αναφέρεται στο μέγεθος και την επικινδυνότητα της εισόδου λαθρομεταναστών από τον Έβρο. Σχεδόν κανείς δεν αναφέρεται στους αριθμούς, στις «ακτιβιστικές δράσεις» τους και στις αυθαίρετες «αυτο-τοποθετήσεις» τους σε περιοχές που διέρχονται οδοί «ειδικού στρατιωτικού ενδιαφέροντος».


Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου των Συνοριοφυλάκων Ν. Έβρου, κάθε ώρα περνάει τα ελληνοτουρκικά σύνορα και συλλαμβάνεται ή παραδίδεται στις αρχές μια ομάδα 30 ατόμων, δηλαδή 720 άτομα το 24ωρο. Κι αυτό αφορά μόνο στην περιοχή Ορμένιο - Καστανιές (τρίγωνο) του Βόρειου Έβρου.

Άγνωστος είναι ο αριθμός των υπολοίπων παράνομα εισερχομένων από την ίδια περιοχή ή και από ολόκληρο τον ποταμό Έβρου, ενώ άγνωστος παραμένει και ο αριθμός εκείνων που χάνουν τη ζωή τους κατά τη διέλευση του ποταμού Έβρου, αφού κανείς από όσους συλλαμβάνουν οι ελληνικές αρχές δεν αναφέρει πόσοι ξεκίνησαν και πόσοι κατάφεραν να περάσουν το ποτάμι του Έβρου.
Χαρακτηριστική είναι η σχετική δήλωση συνοριοφύλακα που μιλήσαμε μαζί του, ο οποίος μας είπε πως
«το ποτάμι παίρνει στον βυθό του ίσως περισσότερους από όσους περνάνε στην Ελλάδα και αν υπήρχε δυνατότητα αποξήρανσής του ο αριθμός των πτωμάτων θα προκαλούσε σοκ, ιδιαίτερα για την ανευθυνότητα όλων εκείνων των διακινητών και επαγγελματιών ανθρωπιστών που μετακινούν με σημαντικότατα χρηματικά οφέλη τους λαθρομετανάστες»…
«Λαθρομετανάστες; Λαθραίοι είναι σίγουρα, αλλά δεν ξέρω πόσοι από αυτούς είναι μετανάστες. Ξέρετε, η συμπεριφορά αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία που προκύπτουν, δημιουργούν πολλά ερωτήματα για την προέλευση και τον σκοπό της μετακίνησης αυτών των ανθρώπων. Ελάχιστες είναι οι οικογένειες. Το συντριπτικό τους ποσοστό, κοντά στο 98% είναι μουσουλμάνοι. Οι πολλοί, είναι τουλάχιστον «προβληματικοί». Δεν ξέρουν να δείξουν στον χάρτη το χωριό, την πόλη ή και (μερικές φορές) την χώρα προέλευσής τους. Δεν γνωρίζουν την γλώσσα της χώρας γέννησής τους. Ξέρουν όμως όλα τα «ανθρώπινα δικαιώματά» τους, πολλές φορές γνωρίζουν επακριβώς που βρίσκονται, ενώ κάποιοι από αυτούς είναι εφοδιασμένοι με χάρτες. Νεαροί, σε πολλές περιπτώσεις καλογυμνασμένοι. Με γνώσεις σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών και διαδικτυακών μέσων. Με ακριβά τηλέφωνα, αλλά χωρίς διαβατήρια… Περνάνε τα σύνορα και ξέρουν που βρίσκονται τα φυλάκια των συνοριοφυλάκων, όπου κάποιοι πηγαίνουν και «παραδίδονται» ή άλλοι αποφεύγουν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους χωρίς να καταγραφούν στην Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισόδου στην Ε.Ε. Όσοι παραδίδονται καταγράφονται από το FRONTEX, που κάνει αυτή τη δουλειά και μόνο αυτή. Δεν κάνει καμία αποτροπή. Κάνει μόνο καταγραφή. Καταγραφή ανθρώπων που δηλώνουν ότι θέλουν, αφού δεν έχουν επάνω τους κανένα επίσημο έγγραφο. Όταν τους αναλαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία διαπιστώνει πως πολλά από όσα δηλώνουν δεν ταιριάζουν, αλλά είναι ήδη πολύ αργά. Έχουν ήδη καταγραφεί στην Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισόδου. Τους δίνεται ένα χαρτί για να μετακινηθούν ΕΛΕΥΘΕΡΑ στην Θεσσαλονίκη. Το γιατί κάποιοι από αυτούς επιλέγουν να μην μετακινηθούν αλλά να εγκατασταθούν σε κάποιο σημείο στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, είναι κάτι που δεν γνωρίζω να σας πω. Πηγαίνετε να τους βρείτε και ρωτήστε τους».
Αυτά μας είπαν συνοριοφύλακες του Έβρου, για τα όσα συμβαίνουν με αυτούς τους λαθρομετανάστες που «συλλαμβάνονται ή παραδίδονται» μόλις περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ένας αριθμός από αυτούς που τελικά περνούν το ποτάμι του Έβρου έχει «ραντεβού» με διακινητές που τους περιμένουν με τα αυτοκίνητά τους, ενώ ένας άλλος (μεγαλύτερος αριθμός) επιλέγει να κινηθεί πεζή ακολουθώντας είτε την Εθνική – Εγνατία Οδό είτε απόκεντρες οδούς (παλιά εθνική οδό ή χωματόδρομους), ενώ ένας μικρός αλλά διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός μερικών εκατοντάδων (διασκορπισμένοι σε ομάδες των 10-20 ατόμων) αποφασίζει να «εγκατασταθεί» στην περιοχή και σε χώρους που (κατοικούν κάποιοι τουρκόφρονες) εποπτεύουν οδούς ιδιαίτερης βαρύτητας και στρατιωτικού ενδιαφέροντος.
Μάλιστα, έχουν επώνυμα καταγγελθεί και καταγραφεί περιστατικά επιθέσεων σε διερχόμενα οχήματα και στους οδηγούς αυτοκινήτων, ενώ κάτοικοι χωριών διαμαρτύρονται για ζημίες στην φυτική και ζωϊκή παραγωγή τους, αφού έχουν υπάρξει κλοπές σε σπιτικούς λαχανόκηπους και σφαγές ζώων ελευθέρας βοσκής (αρνιών και κατσικιών).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η οργανωμένη από βούλγαρους διακινητές σύντομη μετακίνηση ενός αριθμού λαθρομεταναστών μέσω της Βουλγαρίας (από περιοχή που διαμένουν τουρκόφρονες βούλγαροι μουσουλμάνοι) στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα του νομού Ροδόπης, από όπου στη συνέχεια μετακινούνται νότια και εισέρχονται στην περιοχή του «γιακά» Ιάσμου, για να επιβιβαστούν σε αυτοκίνητα λαθρομεταναστών ή να συνεχίσουν πεζοί από οδούς χωρίς υψηλή (ή και καθόλου λόγω ελλείψεως προσωπικού) αστυνόμευση.
Όσοι κινούνται με αυτοκίνητα στην περιοχή, μεταξύ Έβρου και Θεσσαλονίκης, έχουν συναντήσει λαθρομετανάστες, νεαρούς σε ηλικία, άνδρες, με ένα μικρό σακίδιο στην πλάτη, να προχωρούν πεζοί προς την συμπρωτεύουσα. Πολλές φορές, ακόμη και επάνω στην Εγνατία Οδό, αδιαφορώντας για την σωματική τους ακεραιότητα και την ζωή τους. Η κούραση, η πείνα αλλά και η απελπισία τους είναι παράγοντες κινδύνου για τους Έλληνες κατοίκους των περιοχών διέλευσης των λαθρομεταναστών και η προσπάθεια της Αστυνομίας σχεδόν μάταιη, αφού πάγια κυβερνητική επιλογή είναι η προστασία πολιτικών προσώπων και VIP προσωπικοτήτων (μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι!) παρά η προστασία των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι εκτίθενται σε μια σειρά κινδύνων που απειλούν έως και τη ζωή τους, εξαιτίας πολιτικών αποφάσεων και «επιταγών» των ευρωπαϊκών ανθρωπιστικών κυβερνήσεων, που αγνοούν ηθελημένα τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της Ελλάδας.

Ένας πρόχειρος υπολογισμός για τα πραγματικά μεγέθη των λαθρομεταναστών που διέρχονται ημερησίως τα ελληνοτουρκικά σύνορα από τον Έβρο, τους φέρνει σε περίπου 1.200, που συλλαμβάνονται, παραδίδονται ή συνεχίζουν το βουβό τους ταξίδι προς την Θεσσαλονίκη, από όπου ελπίζουν πως θα μπορέσουν να μετακινηθούν εκτός Ελλάδας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Στην περίπτωση που θελήσουμε να προσθέσουμε τον αριθμό των λαθραία εισερχομένων στην χώρα από τον Έβρο με αυτούς που αποβιβάζονται ανεμπόδιστοι στα νησιά του Αιγαίου, σε καθημερινή βάση, διαπιστώνουμε πως περίπου 2.000 με 2.500 χιλιάδες λαθρομετανάστες μπαίνουν καθημερινά στην Ελλάδα. Και αν ο αριθμός αυτός δεν τρομάζει τους πολιτικούς ή τους πάσης φύσεως «ειδικούς» και τηλεοπτικούς ψιττακούς, το ότι μια νέα πόλη μπαίνει κάθε μήνα στην χώρα, ίσως είναι κάτι που πρέπει να τους προβληματίσει, αφού σκοπός της κυβέρνησης (δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη) είναι η ενσωμάτωσή τους, η τοποθέτησή τους σε σπίτια Ελλήνων πολιτών (που τα χάνουν στους καθημερινούς πλειστηριασμούς) και η φτηνή εργασία τους προς όφελος των «γνωστών αγνώστων» που δεν καταγράφουν ποτέ ζημίες.

Όσο για τον κ. Μητσοτάκη και την υπόλοιπη παρέα των πολιτικών ή κατ’ επάγγελμα «ανθρωπιστών», θα μπορεί να χαίρεται που δια της κυβερνήσεώς του η Ελλάδα γίνεται χώρα πολυπολιτισμική και διαγράφεται σταθερά (και με ταχύτατους πλέον ρυθμούς) ο γηγενής πληθυσμός της…Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. Συνέλληνες, παραθέτω σχετική επιστολή - ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

  Η Πρόεδρος του Συλλόγου Μονογονέων Β. Ελλάδος: «Μετά από απόφαση της κυβέρνησης για κάθε μετανάστη – Θέλουμε ίσα προνόμια για κάθε άπορη ελληνική οικογένεια!»

  02/11/2019...

  Μετά από απόφαση της κυβέρνησης,

  να παραχωρήσει έδαφος και σπίτια στους μετανάστες,

  και μετά από τον νόμο που θέτει προς ψήφιση όπου:

  Κάθε «μετανάστης» θα προηγείται στους καταλόγους του ΟΑΕΔ για εύρεση εργασίας,

  Κάθε «μετανάστης» θα έχει δικαίωμα σύνταξης συμπληρώνοντας 1000 ένσημα (τρία χρόνια εργασίας),

  Κάθε «μετανάστης» θα έχει φορολογική ασυλία,

  Κάθε «μετανάστης» θα έχει δωρεάν οικία, ρεύμα,νερό,ίντερνετ,

  ΔΗΛΩΝΩ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΥΠΑΘΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ, ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΙΣΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΜΥΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΜΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ… ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ”.

  Σε αυτή μου την κίνηση, σας θέλω όλους/ες δίπλα μου.
  Είμαι σίγουρη πως θα είμαστε πολλοί και όλοι μαζί ένα σώμα μια ψυχή.

  Με εκτίμηση σε όλους τους συμπατριώτες και συμπατριώτισες.

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  Δαλακλή Νατάσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου2 Νοεμβρίου 2019 - 9:54 μ.μ.

   Κάτι όχι καθαρό διαβλέπω στα παραπάνω. Και ερωτώ: Δηλαδή η κυρία Δαλακλή Νατάσα, αν δώσουν τα ίδια προνόμια στους άπορους Έλληνες με αυτά που δίνουν στους μετανάστες είναι εν τάξει για σας ο εποικισμός της πατρίδος μας από κάποια εκατομμύρια μουσουλμάνους; Η δεν το έχετε πιάσει σωστά το θέμα ή... .σε αυτήν την εναλλακτική περίπτωση, το μόνο που μπορώ να πω είναι: ΝΤΡΟΠΗ!

   Ελπίζω να μη μεταθέτετε σκόπιμα το κέντρο βάρους του αγώνα για την επιβίωσή μας ως Ελληνικού Έθνους στο να βολευτούν μερικοί άποροι και όλα καλά! Αν όμως είναι έτσι, σας βεβαιώνω ότι στην άμμο χτίζετε.

   Διαγραφή
  2. Κυρία Νατάσα, με ποιο δικαίωμα η κυβέρνηση παραχωρεί όλα αυτά που γράφετε στους ... "μετανάστες"; με ποιο δικαίωμα δέχεται να εγκατασταθούν όλοι αυτοί οι εισβολείς και χωρίς χαρτιά, μουσουλμάνοι στην πατρίδα μας; δικό της είναι το έδαφος και δικά της είναι τα σπίτια; εσείς εκπροσωπείτε μια ευπαθή ομάδα, όπως γράφετε, οι υπόλοιποι Έλληνες είναι τόσο πλούσιοι ώστε να πληρώσουν το ρεύμα, το νερό, το ίντερνετ και τους φόρους όλων αυτών που γράφετε; θα δώσει σπίτια από τους πλειστηριασμούς σε όλους αυτούς; καλά κρασιά...θα γελάσουμε...

   Διαγραφή
 2. Η πρόκληση προς τον Ελληνικό λαό είναι χωρίς προηγούμενο στην Παγκόσμια Ιστορία. "ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ"είναι η μόνη απόφαση που μπορούμε όλοι μαζί οι Έλληνες (πλην προδοτών κάθε είδους) να πάρουμε και βέβαια να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της.Το νομοσχέδιο (Νομος!) αυτό θα είναι το τελευταίο τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα από την Νύμφη του Θερμαικού, όσοι από εμάς ανησυχούμε πραγματικά για την εισβολή των λαθρο και όχι μόνον, οργανώσαμε για σήμερα συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο στις 16:00 και μετά πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, εναντίον του συστηματικού λαθροεποικισμού, εμφορούμενοι από την ρήση του Μολιέρου: "Δεν είμαστε μόνον υπεύθυνοι για όσα κάνουμε αλλά και για όσα ΔΕΝ κάνουμε". Θα είμαστε εκεί όσοι παρακολουθούμε με αγωνία την τραγική πορεία των εθνικών μας θεμάτων και δεν σταματάμε να οργανώνουμε και να συμμετέχουμε σε δράσεις διαμαρτυρίας. Οσοι πιστοί προσέλθετε... Η Μακεδονία συνεχίζει να αντιστέκεται όσο μπορεί...Είθε να ακολουθήσουν παρόμοιες ενέργειες πανελλαδικά. Ιδωμεν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]