Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η χρησιμότητα του Πολάκη


Nα υπενθυμίζει στους ξεχασιάρηδες, τους αφελείς αλλά και τους πονηρούς το ήθος της παράταξης που κυβερνά

Γράφει ο Μάνος Βουλαρίνος

Έχω καιρό πάψει να αναρωτιέμαι πώς ένας τύπος σαν τον Πολάκη όχι απλώς κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά δεν έχει υποστεί ούτε την παραμικρή ενόχληση από τους ανθρώπους που πληρώνονται για να διασφαλίζουν την εφαρμογή του νόμου. Έτσι κι αλλιώς η εμπιστοσύνη μου σε μια δικαιοσύνη η οποία έχει λειτουργούς που δέχονται ότι ο Σώρρας έχει 600 δις, που καταδικάζουν εφημερίδες επειδή τόλμησαν να ενοχλήσουν τον υπουργό εξωτερικών και εκδίδουν αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες ο 68χρονος Κοτζιάς ήταν ιδρυτικό μέλος του ΚΚΕ, που υπογράφουν την αποφυλάκιση του Φλώρου και τις σαββατοκυριακάτικες εκδρομές του σ. Κουφοντίνα, δεν είναι αυτό που θα έλεγε κανείς απόλυτη. Κατά συνέπεια δεν απορώ που κανένας άνθρωπος της Δικαιοσύνης δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει έναν τύπο ο οποίος έχει δημοσίως ομολογήσει ότι ως δήμαρχος κρατούσε διπλά βιβλία, έχει δημοσίως απειλήσει δημοσιογράφο λέγοντας ότι θα έπρεπε τον χώσει κάτω από τη γη (δεν θυμάμαι το βάθος αλλά πρέπει να ήταν μεγαλούτσικο) και τελευταία -δημοσίως όπως πάντα- ενημέρωσε για τη διεύθυνση της κατοικίας ενός καθηγητή του οποίου τα επιστημονικά συμπεράσματα δυσαρέστησαν την κυβέρνηση. Δεν απορώ που για την ελληνική Δικαιοσύνη τα οικονομικά εγκλήματα και τα τραμπούκικα «ξέρουμε πού μένεις» είναι ανάξια ενδιαφέροντος.

Και όχι μόνο δεν απορώ, αλλά αρχίζω και να χαίρομαι που η δικαστική εξουσία αφήνει τον σύντροφο Πολάκη ανενόχλητο. Γιατί όσο ο Πολάκης παραμένει ανενόχλητος, όσο δεν υποχρεώνεται να υποστεί τις συνέπειες των (ομολογουμένων από τον ίδιο) πράξεων του, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα καταλαβαίνουν τι είναι το κόμμα στο οποίο ο Πολάκης είναι μεγαλοστέλεχος και τι είναι η κυβέρνηση στην οποία είναι υπουργός. Μα πάνω από όλα, θα καταλαβαίνουν τι είναι η Ελλάδα.

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, χάρη στον σύντροφο Πολάκη έχουμε (άλλη μια) απόδειξη ότι η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» είναι μια πολύ ωραία φράση που έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα όση η ωραία φράση «κοιμήσου και το βράδυ ο Άη Βασίλης θα σου φέρει το δώρα σου» (εκτός αν το ακαταδίωκτο του συντρόφου από την Κρήτη είναι αποτέλεσμα δικαστικής τεμπελιάς οπότε ζητώ συγγνώμη).


Χάρη στον σύντροφο Πολάκη μαθαίνουμε ότι για να μπει κανείς στην Ιατρική και να πάρει πτυχίο δεν είναι απαραίτητη η γνώση της ελληνικής γλώσσας. Μια ματιά στο προφίλ του στο face το book δείχνει ότι ο λεβέντης Κρητικός δεν ξέρει ούτε τα σημεία στίξης να χρησιμοποιεί πράγμα που όσο να ’ναι μου γεννά την επιθυμία να μάθω τη βαθμολογία του στο μάθημα της έκθεσης στις εξετάσεις με τις οποίες μπήκε στη σχολή του.

Χάρη στον σύντροφο Πολάκη επιβεβαιώνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που όχι απλώς ανέχεται τη βία και την παραβατικότητα (γι’ αυτό δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μια ολιγοήμερη παραμονή στην ωραία μας χώρα) αλλά προωθεί τη βία και την παραβατικότητα μέσω των μεγαλοστελεχών του. Χάρη στον σύντοφο Πολάκη επιβεβαιώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που μεγάλωσε μέσα από τη βία και την παραβατικότητα και το να τις αποκηρύξει θα ήταν αντίστοιχο με το να χάσει την πολιτική του ψυχή.

Χάρη στον σύντροφο Πολάκη καταλαβαίνουμε πως η Πρώτη Φορά Αριστερά είναι μια κυβέρνηση που θα κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει καθεστώς. Θα απειλήσει, θα αποπειράθει να υποκινήσει βίαιες ενέργειες (που αργότερα μπορούν να καμουφλαριστούν ως «εκφράσεις της λαϊκής αγανάκτησης») και να κάνει ό,τι κάνουν οι κυβερνήσεις που πιστεύουν πως νόμος είναι μόνο ό,τι εξυπηρετεί την κυβέρνηση και τα στελέχη της.

Ο σύντροφος Πολάκης είναι απολύτως χρήσιμος προκειμένου να υπενθυμίζει στους ξεχασιάρηδες, τους αφελείς αλλά και τους πονηρούς το ήθος της παράταξης που κυβερνά από τον Ιανουάριο του ’15 και μετά. Ένα ήθος που εκφράζεται με το σήμα κατατεθέν των τραμπούκων όλων των εποχών και όλων των αποχρώσεων. Που εκφράζεται με το «ξέρουμε πού μένεις». Και μπράβο του.

AthensVoice


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]