Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο Βερολίνο ο Κουρτς για μεταναστευτικό


Το προσφυγικό στην ατζέντα των καγκελαρίων της Γερμανίας και της Αυστρίας το βράδυ της Κυριακής στο Βερολίνο. Προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ. Τη Δευτέρα το πρωί συνάντηση Kurtz – Macron.

Η επίσκεψη του καγκελαρίου της Αυστρίας Sebastin Kurtz στο Βερολίνο αφορούσε την προετοιμασία της άτυπης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ την Τετάρτη και Πέμπτη στο Σάλτσμπουργκ. Αύριο το πρωί ο κ. Kurtz, θα συναντηθεί με τον γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron στο Παρίσι.

Κεντρικά θέματα της επικείμενης Συνόδου τα οποία ο κ. Kurtz θα συζητήσει τόσο με την καγκελάριο Angela Merkel όσο και με τον γάλλο πρόεδρο είναι η μεταναστευτική πολιτική, το Brexit όπως και θέματα εσωτερικής ασφάλειας και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ένα επιπλέον θέμα αναμένεται ότι θα είναι η σύνοδος ΕΕ-Αφρικής το Δεκέμβριο όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η συμβολή της ΕΕ στην οικονομική ανάπτυξη των αφρικανικών χωρών. Το θέμα αυτό συνδέεται άμεσα με το προσφυγικό. Μαζί με τις πολιτικές, οι οικονομικές συνθήκες θεωρούνται οι σημαντικότερες αιτίες που αναγκάζουν ανθρώπους να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη.


Αμφιβολίες Αβραμόπουλου για κέντρα υποδοχής στη Β. Αφρική

Κεντρικός στόχος της αυστριακής προεδρίας της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο είναι η εφαρμογή των μέτρων, στο πλαίσιο των αλλαγών στη μεταναστευτική πολιτική που συμφωνήθηκαν τον Ιούνιο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Αυτή η συμφωνία προβλέπει προπαντός την ενίσχυση του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Frontex αλλά και τη δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων στη βόρεια Αφρική.

Μέχρι στιγμής πάντως κανένα αραβικό κράτος στη Μεσόγειο δεν έχει απαντήσει θετικά στο ευρωπαϊκό αίτημα. Ο δε αρμόδιος για το προσφυγικό ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει ήδη εκφράσει την άποψη πως το ευρωπαϊκό σχέδιο για κέντρα υποδοχής στην Αφρική δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]