Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Θα αυξήσουμε τις δυνάμεις μας στην Κύπρο, αν χρειαστεί θα ιδρύσουμε βάση


Με απειλή νέας τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Ερντογάν πιέζει για είσοδο της Τουρκίας στα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου

Ένα σαφές δείγμα της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει η Τουρκία στην Κύπρο, έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα του όχι μόνο δεν θα μειώσει τη στρατιωτική παρουσία της Κατεχόμενα αλλά αντίθετα θα στείλει περισσότερες δυνάμεις, ενώ αν χρειαστεί θα ιδρύσει ακόμα και μόνιμη βάση.

«Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα στρατιωτικής βάσης στην "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου". Είναι θέμα λίγων λεπτών να φτάσουμε εκεί από τα δικά μας εδάφη και να φτάσουμε στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει αυτό», επεσήμανε με νόημα ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Ωστόσο αν χρειαστεί θα ιδρύσουμε βάση εκεί, καθώς πρόκειται για ψυχολογικό παράγοντα», απάντησε στη σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Τούρκος πρόεδρος, ευρισκόμενος στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του στο Αζερμπαϊτζάν.

«Είναι σημαντική η στρατιωτική ύπαρξή μας εκεί», σημείωσε.


Παράλληλα, ο Τ. Ερντογάν επεσήμανε ότι «μας λένε πως πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτικών μας δυνάμεων. Μη μας παρεξηγήσουν όμως, δεν θα μειώσουμε των αριθμό των δυνάμεών μας. Θα τον αυξήσουμε».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στην ελληνοκυπριακή πλευρά, υποστηρίζοντας ότι απέρριψε το σχέδιο Ανάν, που θα είχε λύσει το Κυπριακό και παρά τη συγκεκριμένη απόρριψη η Κύπρος εντάχθηκε στην ΕΕ ενώ η Τουρκία παραμένει ακόμα εκτός.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]