Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία του Ιράν


Περίπου δέκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» έκαναν επίθεση, νωρίς το πρωί, στην πρεσβεία του Ιράν, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, στο Παλαιό Ψυχικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές, που επέβαιναν σε μηχανές, πήγαν έξω από την πρεσβεία, λίγο μετά τις 6:00, πέταξαν μπουκάλια με μπογιές, προκάλεσαν φθορές στο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού και αμέσως μετά έφυγαν. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, έως αυτή την ώρα, τουλάχιστον.

Σημειώνεται, ότι σχετική ανάρτηση για την επίθεση έκανε μέλος του «Ρουβίκωνα» στο facebook.

Σε ανάρτησή τους στο indymedia τα μέλη του Ρουβίκωνα έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν.


Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αντίδραση του ένοπλου φρουρού της πρεσβείας, ο οποίος αδιαμαρτύρητα «υπακούει» στις εντολές των κρανοφόρων μελών του «Ρουβίκωνα» και απομακρύνεται από το κουβούκλιο φύλαξης.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση:



ΕΔΕ για την... ανάρμοστη περιβολή του φρουρού έξω από την πρεσβεία του Ιράν

Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχθηκε από την αστυνομία ώστε να διερευνηθεί η συνολική διαχείριση της επίθεσης των μελών του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία του Ιράν, που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 τα ξημερώματα στο Παλαιό Ψυχικό.

Η ΕΔΕ διατάχθηκε στον απόηχο της δημοσιοποίησης βίντεο που καταδεικνύει ότι ο φρουρός του κτιρίου «υπάκουει» τις εντολές των δραστών και απομακρύνεται από το κουβούκλιο φύλαξης.

Στη συνέχεια, ένας εκ των δραστών σπάει, όπως φαίνεται στο βίντεο, το παράθυρο από το κουβούκλιο με σφυρί, ενώ τα υπόλοιπα μέλη πετούν μπουκάλια με μπογιά στο κτίριο.

Σημειώνεται δε, πως ο φρουρός εμφανίζεται ντυμένος με λευκή μπλούζα ή φανέλα, κι όχι με στολή, ενώ είναι οπλισμένος με υποπολυβόλο το οποίο κρέμεται δίπλα στο πλευρό του από τον αορτήρα.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ή συλλήψεις για το περιστατικό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]