Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψεύτες


Όσο πλησιάζουν οι εκλογές και μάλιστα δεν προσδιορίζεται το πότε ακριβώς θα γίνουν -θεωρητικά μπορεί και σε 12 ολόκληρους μήνες- τόσο τα κόμματα και ειδικά οι κυβερνώντες θα αυτοεξευτελίζονται με γελοία επικοινωνιακά κόλπα.

Τα οποία όμως θα κοστίζουν στην ήδη ταλαιπωρημένη ελληνική οικονομία και την αγορά. Κορυφαίο παράδειγμα, η περικοπή των συντάξεων. Το αν θα κοπούν ή όχι είναι πασίγνωστο σε όλους και πρώτα απ’ όλα στην κυβέρνηση, η οποία επίσης γνωρίζει ότι όλα θα κριθούν σε περίπου δύο μήνες, όταν θα υπάρχει η μελέτη βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος όχι από την τρόικα πλέον, αλλά από το σώμα των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας (Eurogroup). Ίσως κριθεί και με πολιτικά κριτήρια. Αν δηλαδή ο Τσίπρας περάσει το Μακεδονικό από τη Βουλή, η Μέρκελ μπορεί να του χαρίσει την αναβολή -όχι τη ματαίωση- της μείωσης των συντάξεων για έξι μήνες ή ένα χρόνο. Ταυτόχρονα όμως θα του απαγορεύσει να δώσει άλλες παροχές με τα λεγόμενα αντίμετρα.

Άρα η δήθεν έγκυρη διαρροή της κυβέρνησης στο επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (ότι συμφώνησαν οι δανειστές και το γνωρίζει και η αντιπολίτευση πως δεν κόβονται οι συντάξεις) ήταν βέβαιο ότι θα διαψευδόταν από τους ξένους, αλλά και τα πολιτικά κόμματα μέσα σε λίγες ώρες. Έτσι κι έγινε. Το μόνο που έμεινε ήταν η άνοδος των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων διεθνώς και ο εξευτελισμός του Τσακαλώτου στην τρόικα, που ήταν εδώ και συνομιλούσε μαζί του.

Έτσι έγινε και με την υπόθεση της Novartis. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν για τρομακτικά στοιχεία που έρχονταν από τις ΗΠΑ σχετικά με το σκάνδαλο - για την ώρα όμως φαίνεται πως χάθηκαν στον δρόμο. Σύμφωνα με τα δεδομένα της κυβέρνησης, έπρεπε από την άνοιξη να είχε ανοίξει ειδική πτέρυγα για πολιτικούς στον Κορυδαλλό. Αναμένουμε ακόμα.


Ωστόσο έχουν κάνει και χειρότερα. Αποσιώπησαν τους νεκρούς στο Μάτι (αλήθεια, πώς κρύβονται οι νεκροί, όπως σωστά παρατήρησε, αλλά ένα μήνα μετά, ο πρωθυπουργός) για να γλιτώσουν μερικές ώρες οργής και κατακραυγής.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι που μας κυβερνούν έκαναν καριέρα με το χοντρό και το άγριο ψέμα. Έτσι ξεκίνησαν την ομολογουμένως εντυπωσιακή πορεία τους προς την κορυφή. Και τι δεν είπαν τη διετία 2013-2015 για να κερδίσουν τις εκλογές: σκισίματα μνημονίων, κατάργηση φόρων και ΕΝΦΙΑ... ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί! Αλλά και τι δεν έκαναν όταν εξελέγησαν! Έφτασαν μέχρι και... σε εικονικό πνιγμό της χώρας με το δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015, το οποίο μας κληροδότησε ένα μνημόνιο-ζημιά περί τα 80 δισ. ευρώ και τα capital controls.

Αλλά οι Έλληνες τους ξαναψήφισαν, γιατί απλά δεν είχε σκοπίμως έρθει ακόμη ούτε ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ, όσο πειραματιζόταν ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη. Έτσι λοιπόν και θα τελειώσουν την καριέρα τους μέχρι τις εκλογές, γιατί ίσως αργότερα, σε λίγα χρόνια, κάνουν και έναν δεύτερο κύκλο, αφού οι περισσότεροι πολίτες ξεχνούν εύκολα και αρέσκονται στο όμορφο παραμύθι.

Τάσος Καραμήτσος
Πρώτο Θέμα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]