Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας: Δεν μπορείς να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα


«Δεν μπορείς να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα», δηλώνει ο πρόεδρος του ακραίου μειονοτικού «Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» (ΚΙΕΦ-DEP), Μουσταφά Αλί Τσαούς. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε εναρμόνιση με τη ρητορική της Άγκυρας, το DEP αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στη Θράκη τροφοδοτώντας την τουρκική προπαγάνδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του πραγματοποιεί συνεχείς επισκέψεις και ομιλίες στα χωριά της μουσουλμανικής μειονότητας εκφωνώντας εμπρηστικές ομιλίες. Όπως σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, ο Μουσταφά Αλί Τσαούς συμμετείχε πρόσφατα σε ημερίδα που διοργάνωσε η επονομαζόμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», υποστηρίζοντας ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα «έχει μείνει στην ίδια τάξη» επειδή «σε αυτήν την χώρα μπορείς να είσαι από οποιαδήποτε φυλή αλλά μερικοί κύκλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την αντίληψη ότι δεν μπορείς να είσαι Τούρκος».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του DEP, υπενθύμισε ότι η Τουρκική Ένωση Ξάνθης «έχει χάσει την επίσημη λειτουργία της για πολλά χρόνια με απόφαση του Ελληνικού κράτους», και ανέφερε ότι περιμένουν «εδώ και 10 χρόνια την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ο Μουσταφά Αλί Τσαούς σημείωσε ακόμα ότι «μπορούμε να πούμε ότι η μη εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι μια κακή εικόνα για τη χώρα μας, ότι η δημοκρατία της χώρας μας έχει μείνει στη τάξη και ότι δεν υπάρχει ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι. Σε αυτή την χώρα μπορείς να είσαι από οποιαδήποτε φυλή αλλά μερικοί κύκλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την αντίληψη ότι δεν μπορείς να είσαι Τούρκος. Εμείς είμαστε άνθρωποι που αγαπούν την χώρα τους. Πιστεύω ότι μια μέρα με αυτό το δίκαιο αγώνα η Τουρκική Ένωση Ξάνθης θα συνεχίσει να λειτουργεί επίσημα. Εύχομαι όσο η πολιτεία τόσο και η κυβέρνηση μας να διαβάσει καλά τα αποτελέσματα αυτής της ημερίδας».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του DEP σε ομιλία του στο χωριό Μέγα Πιστό της Κομοτηνής είχε αναφερθεί στην προσπάθεια της Ελληνικής Πολιτείας «να πάρει τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης».

Μέχρι στιγμής κανένας εισαγγελέας, πολιτικός της αντιπολίτευσης ή της συμπολίτευσης (π.χ. Τέρενς Κουίκ), υπουργός ή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν κάλεσε τον κ. Τσαβούς για να τον ενημερώσει πως στην Ελλάδα υπάρχει αναγνωρισμένη διεθνώς (με βάση τη Συνθήκη της Λοζάνης) μουσουλμανική μειονότητα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αλλο να εισαι τουρκος και αλλο να αυτοπροσδιοριζεσαι με το ετσι θελω

    "τουρκος"!!

    Ακομα χειροτερο να ετεροπροσδιοριζεις μια ολοκληρη Ελληνικη

    Μουσουλμανικη μειονοτητα "τουρκικη" για να θετεις θεματα "καταπατησης"

    ανθρωπινων "δικαιωματων" και να χρειαζεσαι την βοηθεια της

    "μητερας-πατριδας"!!

    Ποση γελοιοτητα πια;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς η προσάρτηση πληθυσμών στον τουρκικό κορμό συνεχίζεται ακάθεκτα ειδικά μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
    Παραδείγματα πολλά ειδικά στον Αθλητισμό όπου οι Εθνικές ομάδες της γείτονας χώρας ενισχύονται διαχρονικά με μουσουλμανικούς πληθυσμούς.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B1%CE%90%CE%BC_%CE%A3%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%8A%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85
    και ο ψευδομακεδόνας
    https://en.wikipedia.org/wiki/Cedi_Osman

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]