Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και η Τουρκία κατηγορεί ανοιχτά τον Άσαντ για την επίθεση με χημικά


Υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι για την επίθεση με χημικά στην πόλη Ντούμα της Συρίας, στο ανατολικό προάστιο της Δαμασκού, Γούτα, ευθύνεται το καθεστώς Άσαντ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Αξόι.

Σύμφωνα με τον Αξόι, η επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πάνω από 500 βρέθηκαν στην ανάγκη ιατρικής μέριμνας, συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν για αν αποτραπούν παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον.

Έτσι, η Τουρκία συντάσσεται πλέον με την Μ. Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, κατηγορώντας τον Άσαντ για την επίθεση.

Ερωτηθείς για τη στάση της Τουρκίας σε πιθανή στρατιωτική επίθεση κατά στόχων του Άσαντ, ο Αξόι απάντησε διπλωματικά, λέγοντας ότι η Τουρκία «συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χρήση των αεροπορικών βάσεων της Τουρκίας, σε πιθανή επίθεση κατά του καθεστώτος Άσαντ, θα συζητηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Άγκυρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]