Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία δεν θέλει μια ξαφνική και εκτός ελέγχου κλιμάκωση στο Αιγαίο


Εντύπωση προκαλεί η αντίδραση της Τουρκίας στην πτώση του Ελληνικού Mirage 2000-5MkII ανοικτά της Σκύρου αφού οι τουρκικές Αρχές ξεκαθάρισαν ότι κανένα τουρκικό μαχητικό δεν πέταγε στην περιοχή όπου το ελληνικό αεροσκάφος κατέπεσε. Ουσιαστικά με την αντίδραση της η Τουρκία προσπαθεί να απομακρύνει τις όποιες υπόνοιες για εμπλοκή τουρκικών μαχητικών στην πτώση του ελληνικού μαχητικού.

Η τοποθέτηση αυτή δείχνει μια σοβαρή προσπάθεια της Τουρκίας να αποφύγει μια πιθανή κλιμάκωση στις σχέσεις των δύο κρατών μετά από τα τελευταία περιστατικά που έχουν συμβεί τους τελευταίους τρεις μήνες με υπευθυνότητα της Άγκυρας.

Μπορεί η Τουρκία να αποπειράθηκε να εμβολίσει την ελληνική κανονιοφόρο τον Ιανουάριο μπορεί η τουρκική Ακτοφυλακή να εμβόλισε το πλοίο της Ελληνικής Ακτοφυλακής μπορεί σχεδόν καθημερινά να ακούγονται δηλώσεις προκλητικές από την Τουρκία, μπορεί να είχαμε το πρόσφατο περιστατικό με το ελικόπτερο στην Ρώ όμως όπως φαίνεται η Τουρκία δεν αποζητά την μια ξαφνική και εκτός ελέγχου στρατιωτική κλιμάκωση στο Αιγαίο.

Εκτιμάται ότι οι Τούρκοι δεν επιθυμούν να αφήσουν να αιωρείται η υποψία εμπλοκής τουρκικών μαχητικών στην πτώση του ελληνικού μαχητικού, φοβούμενοι την αντίδραση των στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μελλοντικές κοντινές “επαφές” με αεροσκάφη ή και πλοία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]