Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα χέρια του Άσαντ ολόκληρη η Ανατολική Γούτα


Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι οι δυνάμεις του συριακού στρατού κατέλαβαν την Ντούμα, που αποτελούσε το τελευταίο προπύργιο των αντικαθεστωτικών στην περιοχή της Ανατολικής Γούτα, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Δαμασκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Russia Today, οι στρατιωτικές δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο της πόλης Ντούμα, που ήταν το τελευταίο προπύργιο των αντικαθεστωτικών στην περιοχή της Ανατολικής Γούτα, στα περίχωρα της Δαμασκού.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι η ρωσική στρατιωτική αστυνομία αναπτύσσεται ήδη στην πόλη. Με την κατάληψη της Ντούμα οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο σε όλη την Ανατολική Γούτα, κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ολοκληρωτική επικράτηση επί των αντικαθεστωτικών, σε αυτή την εμφύλια σύγκρουση που διαρκεί από το 2011. Ο Ρώσος στρατηγός, Γιούρι Γεβτουσέσκο έκανε λόγο για «γεγονός ορόσημο στην ιστορία της Συρίας», καθώς με αυτό τον τρόπο «οι κυβερνητικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της περιοχής και κατά συνέπεια ολόκληρης της Ανατολικής Γούτα».

Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία αναπτύσσεται στην πόλη Ντούμα

Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία αναπτύσσεται σήμερα στην πόλη Ντούμα της Συρίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

“Είναι οι εγγυητές της νομιμότητας και της τάξης στην πόλη,” ανέφερε σχετικά το ρωσικό υπουργείο.

Νωρίτερα σήμερα, τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Ντούμα, που ήταν το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στην Ανατολική Γούτα, έξω από την Δαμασκό.

Εν τω μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο στην πόλη Ντούμα και κατά συνέπεια όλη την Ανατολική Γούτα.

Η Ντούμα ήταν η τελευταία πόλη όπου είχαν τον έλεγχο αντάρτες, η οργάνωση Τζάις αλ Ισλάμ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]